Без коментар: Свобода за шофьорката, убила трима младежи

Съдът освободи от ареста Живка Илиева срещу парична гаранция от 5 хил. лв.
3 юли 2007 11:44,
172
Без коментар: Свобода за шофьорката, убила трима младежи
На 18 юни Живка Илиева уби трима младежи при катастрофа в Перник. Снимка: БГНЕС
Софийският апелативен съд освободи от ареста Живка Илиева, като й наложи мярка за неотклонение "парична гаранция" от пет хиляди лева.

На 18 юни обвиняемата уби трима младежи в катастрофа в Перник.

Илиева пътувала с "Фолксваген голф" заедно с 16-годишния си син в посока към кв. Изток. На завой с обратен вираж при опит за изпреварване на автомобил и тролейбус тя изпуснала волана на автомобила, ударила се в мантинелата, прелетяла над нея, ударила се в "Мерцедес", който пътувал в обратна посока, и отнесла покрива му.

При инцидента на място загинаха трима от пътуващите в "Мерцедес"-а четирима младежи - 23 годишният Светослав Йонев от Перник, Александра Ненова и София Русева, на по 19 години.

Алкохолната проба на Илиева показа, че тя е шофирала с 2,88 промила алкохол в кръвта.

На 21 юни Пернишкият окръжен съд наложи на 35-годишната жена мярка "задържане под стража".

Тогава от защитата заявиха, че ще обжалват в Апелативния съд, защото обвиняемата се е признала за виновна, освен това страдала от неврастения и имала тежко болна майка.

Обвинението, повдигнато срещу Илиева, е за предизвикване на смърт по непредпазливост, за което законът предвижда затвор от 3 до 10 години.

Днешното определение на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване или на протест.



Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
0
 
! Отговори
eлена преди 16 години
130 имаш ли деца? ако имаш ти пожелавам да ги видиш с отрязани глави, следствие на катастрофа при ситуация която описваш.
151
0
 
0
 
! Отговори
CBPAKA преди 16 години
Първо до 130- ако ще и в окото да са и бръкнали, вина тази жена има .. 2,88 не се докарват от половин бира. Тя с качването си в колата нарушава закона. Скапана правосъдна система това е - днес убиваш 3-*** младежи в насещното платно, като прескачаш мантинела, утре си на свобода..Госпожата хич не е карала бавничко, щом е успяла да отнесе и покрива на колата. На снимките си приличаше на кабрио направоА като е толкова зле госпожата и едва ли не трябва да я съжаляваме как е съберала тия 5 хил лв гаранцияИнтересно на кого ли е човек????
150
0
 
0
 
! Отговори
................... преди 16 години
Тази жена как ще ходи по улиците няма ли да има никакъв срам, а като види некролозите на тези невинни дечица няма ли да се чувства виновна. ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗЯКОНИ ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА вече разбрах, че наистина е така.
149
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 16 години
Към всички дето пишат тука врели некипели:Ако караш автомобил пиян - това е равнозначно на умисъл за транспортни произшествия. Ако ще ,не да те заслепят или каквото идае, ами дории самоубиец умишлено да ти се хвърли под колата и ти въобще да не можеш да реагираш - това само са смекчаващи вината обстоятелства - ВИНА ОБАЧЕ ИМА И ТЯ СИ Е ТАМ - НЕ СЕ КАРА МПС СЛЕД УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ И ТОВАЕ.както и НЕСЕ ХОДИ ВЕЧЕР ПО УЛИЦИТЕ С ОРЪЖИЕ, КАКТО И ОЩЕ 100 МИЛИОНА НЕЩА ДЕТО АКО ГИ НАУЧИМ ДА ГИ СПАЗВАМЕ МОЖЕМ ДА СЕ НАРЕЧЕМ ОБЩЕСТВО ЧАК ТОГАВА.и до тези които оправдават жената - ВСИЧКИТЕ ОПРАВДАНИЯ ВАЖЪТ САМО АКО НЕ БЕШЕ КОНСУМИРАЛАСЕГА ОПРАВДАНИЯ НЯМА
148
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 16 години
Имаш ли деца ,бе ***?Или и ти се напиваш като гьон и караш?Ако си ми пред очите -нищо ,че съм жена и ти ще го отнесеш,та чак синкаво сияние ще ти се привиди!
147
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 16 години
Никой не и е сипвал насила в устата и никой не я е карал да се качва пияня в колата.А за болната си майка и за децата си да е мислила преди това-тя сама си каза че редовно пие и кара.Такива не ни трябват по пътищата на БългарияV
146
0
 
0
 
! Отговори
... преди 16 години
Докато има такива,който споделят твоето мнение тази държава няма да се оправи и войната по пътищата няма да спре.А след като си бил там и си разбрал кой на какъв се прави и кой на какви светлини кара да ни разкажеш малко повече а?
145
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ma kakvi sa teq gluposti 4e decata pla6tat za delata na rotitelite si tova sa palni gluposti spored men prosto taq piqnica deto se e usmelila da se ka4i zad volana s po4ti 3 promila v kravta i dori e ka4ila deteto si e napravo nenormalna koi normalen 4ovek bi se napil i bi ka4il deteto si v kolata a i tq ybi 3 jivota 3 mladi deca koito o6te ne sam videli ni6to ot jivota ne sa opitali ot trapkata jivka trqbva da leji do jivot
144
0
 
0
 
! Отговори
Kolega преди 16 години
Analitika, hodi i go obqsni tova na rodninite....kato e v takova polojenie, ima taksita firmi koito predostaviat shofiori tochno v takiva sluchai....Ami ako beshe ubila sina si...ili moje bi tova e bil plana, da se otyrvem ta da svurshim. Pisna mi da me lujat....i vsiako chudo za 3dni, vseki trqbva da poeme nqkakva otgovornost...Egati ne moje ubijci da mi se poqvqvat vseki den na TV-to i da me balamosvat s nekvi izmislici-premislici...koito ako se zamislish sa tolkova smeshni, pone gi napravete, kakto trqbva..ako tuk minava nomera sled 1godina, nikoj nqma da vi ima doverie...a tolkova drapahme za tova EU da mu se nevidi.
143
0
 
0
 
! Отговори
Стига с тези простот преди 16 години
142 към 137
142
0
 
0
 
! Отговори
Стига с тези простот преди 16 години
ААААААААААА, не сравнявай близо три промила алкохол на 50кг. живо тегло с трезвен шофьор. Повярвай ми имала съм много подобни ситуации и все някак си, с адекватни реакции се поразминаваш по-леко...няма място за сравнение!
141
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
това че не са я хващали пияна до сега не означава че не го правила- щом си се качил на 3 промила значи и друг път ти се е случвало да караш нетрезв-човек който не е сяал пиян зад волана не му скимва ей така- щом и другите(синът и) не е успял да я спре значи че са имали дебати за карането под влияние на алкохол и просто вече им е втръснало да спорят и да се обясняват- другото са трици- дано си получи заслуженотоп.п как така всички престъпници се разболяват или се оказват тежко болни като са в арестта-то не беха Кондьо-Маргините-и тн-всеки хваща гастрит -язва-хемороиди и психически разтройства-много кекави тез хора
140
0
 
0
 
! Отговори
Martin преди 16 години
za tazi jena trqbva prisada do jivot zashtoto tq e otnela 3 choveshki jivota no dqrjavata ne e dobre.Ima edna misal "Vsqka d1rjava si ima mafia a nashta mafia si ima d1rjava"
139
0
 
0
 
! Отговори
cecka преди 16 години
за кокошкарите ,където са откраднали 5 лв.-затвор,затези с връзките-политици,сводници,полиция,идр.подобни-зак они няма.Но сме виновни ние-те грабят държажата,ние им рукопляскаме
138
0
 
0
 
! Отговори
pe6k00 преди 16 години
az mislq 4e na taq jena trqbva da i se dade dojivotna prisada za tova koeto e napravila
137
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 16 години
Естествено, че трезвен. Но пак ти казвам, и трезвен като репичка да си, като ти светне някой тежкар с Мерцедес с 12 000К би-ксенони на дълги от половин километър, не можеш да видиш нито мантинелата, нито пътната маркировка дори. Пред очите ти няколко секунди е само едно синкаво сияние и ако има завой, излиташ от него като стой, та гледай. Моли се да не ти се случва.
136
0
 
0
 
! Отговори
CECKA преди 16 години
страхотна държажа е нашата ,но сресщу пари не можеш да изчистиш съвеста си,пък и не можеш да спиш спокоино.Кои са героите на пътя-тези с многото пари,яките коли,на които полицията не смее да им направи нищо,защото зад гърба си имат богатите *** и татковци-незнаино как забогатяли-Та и на тази прокурорка сигурно сега и е ясно ,че НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД-ВАЛКО ЗА ДЕТЕТО
135
0
 
0
 
! Отговори
make преди 16 години
bratia bugari ubivaite se.po malko bugari po malko problemi
134
0
 
0
 
! Отговори
Toni преди 16 години
""130. - 20:24 - Добре, че са я пусналиОт: българинНадявам се да и дадат минималната присъда и след 2 години да е на свобода. В случая определено е виновен шофьорът на Мерцедес-а, който я е заслепил, тя е изгубила управление и след удара в мантинелата клоата и е излетяла във възуха. От опит зная, че повечето шофьори-гъзари на възраст около 20 не си правят труда нито да минават на къси, нито да дават мигачи при маневра. Това, че е пила с нищо не променя ситуацията. Такова нещо може да се случи на абсолютно всеки водач. А и майка и умира от рак, синът и остава сам и без доходи... Мисля, че животът достатъчно я е очукал, няма нужда да бъде тормозена повече."" I voda4a na 6ofiora na mercedesa q e oslepil prez mantinelata ? koqto e 1 m 50 s 4ove4e ti si nqma6 ni6to v glavata samo tova moga da ti kaja :@
133
0
 
0
 
! Отговори
Стига с тези простот преди 16 години
Приятелю, ти май не си добър шофьор...! Как реагираш по-добре на дадена ситуация-трезвен или мъртво пиян?