Пияни потрошиха реанимацията на болницата в Плевен

Те били близки на жена, приета със симптоми на A(H1N1)
13 ное 2009 16:00, Красимир Ангелов
93
Пияни потрошиха реанимацията на болницата в Плевен
Снимка: Булфото

Шестима пияни мъже са разбили вратата на реанимацията на плевенската университетска болница "Д-р Георги Странски" през изминалата нощ и са нанесли побой на медицинския персонал в отделението, съобщават от болницата.

Нападението е станало 30 минути след полунощ.

Агресивните посетители са близки на 24-годишна жена, която е в тежко състояние в реанимацията със съмнение за свински грип.

След като компанията се почерпила солидно, шестима мъже и една жена решават да отидат на свиждане на болната си близка.

Сестрата отказала да ги пусне при болната, мъжете започнали да удрят с юмруци по вратата на отделението.

Дежурният лекар Славейко Богданов също обяснил на близките, че не могат да посетят жената в този час.

Тогава мъжете разбили с ритници вратата и счупили стъкло на реанимацията, нахлули вътре и започнали да налагат целия медицински персонал.

Пострадали след нападението са дежурният лекар д-р Славейко Богданов, две медицински сестри и една санитарка.

В крайна сметка с помощта на други хора от болницата нападателите били изтласкани в коридора.

“Това е прецедент в 25-годишната ми практика”, бе краткият коментар на д-р Богданов, който се закани, че ще търси правата си по съдебен път.

Изпълнителният директор на болницата доц. Димитър Стойков бе категоричен, че лечебното заведение ще предяви иск за материални и морални щети към нарушителите.

“Подобни скандали и побоища са абсолютно недопустими и от морална, и от човешка, и от здравна гледна точка”, категоричен бе Стойков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
Сиганин до Р преди 14 години
Как ще не са *** като вършат сигански работи?
82
0
 
0
 
! Отговори
:P преди 14 години
Абе вие *** ли сте спрете да говорите за ***,момичето е от моя курс и е българка как може въобще да обсъждате това сега при положение че тя е зле и е болна.Всички ти стискаме палци мила от чакаме те да се оправиш и да дойдеш да завършим успешно и заедно последната ни година :)
81
0
 
0
 
! Отговори
До Българин преди 14 години
Проблема с *** е, че политиците позволиха те да са такива. Отиди в Испания и виж тамошните *** и политиката която има за тях. Стига си скачал на националистическо ниво като 15 годишно лапе (което най вероятни си). Има добри и лоши *** както и добри и лоши българи има социални фактори и политически фактори. Все едно всъщност...така и така ще напишеш пак няква "прозорлива" простотия....кофтито е, че повечето хора мислят като тебе - а България не се оправя...странно ;)
80
0
 
0
 
! Отговори
До Българин преди 14 години
Как реши първо, че е ***? Толкова си зле, че дори неможеш да разбереш смисъла на т'ва дето ти казвам. Здравната система тук е такава, че по-бедните или *** се лекуват на практика с твоите пари. Недай си боже обаче и на теб някой път да не ти се наложи да се лекуваш с "чужди" пари. За *** не ги слагай под общ знаменател, както и ти няма да искаш да бъдеш слаган под общия знаменател "крадливи българи" като отидеш в Европа. Хвани прочети малко книжки моля те.
79
0
 
0
 
! Отговори
:P преди 14 години
Всички които си мислите че момичето е *** мн грешите те е БЪЛГАРКА и ми е колежка и е мн фобро момиче стискаме ти палци всички, да оздравееш дано стане по скоро а вие които не знаете и не ст разбрали недеите да пишете глупости !!!
78
0
 
0
 
! Отговори
:P преди 14 години
hm
77
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
И като си толкова благороден и човеколюбив (по-точно МАНГАЛОЛЮБИВ), 72-ри, съгласен ли си да плащаш вместо мен бъдещото повишение на здравните осигуровки, за да се лекуват *** с твоите пари? А защо направо не си вземеш един катун у вас и да си ги отглеждаш и храниш, щом като имали право на живот? Като искат да живеят, да се хванат да работят, като искат да ги лекуват, да плащат като нас - това казвам аз. А ти ако щеш, прави им и като вятърът, защото *** имали право на щастие и на кеф
76
0
 
1
 
! Отговори
АИ преди 14 години
Е тва не мога да го разбера. Какъв, по дяволите, трябва да си , че да почнеш да трошиш в болница и да набиеш три жени. Май е време да се върне смъртната присъда.
75
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
72 - сам каза, че *** по Европа крадат на поразия, а като ги хванат се представят за българи. Ако ти си българин и едновременно с това и крадец, това си е твоя работа - не намесвай мене и нормалните хора. И може всеки да има право да живее, но пък и нормалните хора не са длъжни да плащат лечението на стадо маймуни, които отказват да работят, не плащат нищо за здравеопазване, не спазват никаква хигиена, поради което боледуват много по-често и за капак бият лекари, трошат линейки и болници
74
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
69 - чети между редовете. Българите имат ли навик да се движат на тумби? Българин би ли отишъл при болната си жена с още петима пияни приятели? Българин дали не би разбрал, като му кажат, че не може да посети болната защото е среднощ и защото тя е болна от нещо доста заразно?
73
0
 
0
 
! Отговори
gendoff преди 14 години
Защо всички пишете колко била лоша Бърза Помощ в статия за РЕАНИМАЦИЯТА на болницата. Едното няма нищо общо с другото. Пък и ако мислите, че с бой и заплахи се получава качествена лекарска помощ, сте много далеч от истината. С първобитни мерки нищо не се постига, запомнете го това, БЪЛГАРИН(???) и Анонимен 71
72
0
 
0
 
! Отговори
До Бългагин преди 14 години
*** са "гнусният етнос на бандити"???? Нали ти е ясно, че според европа и останалата част от света, именно българите са тоя "крадлив бандитски етнос" НЕ - не ***, които се представят за бългаги, самите читокръвни българи......така че не обяснявай *** кви били кой заслужава да живее моля те...вземи порасни и се занимавай с неше градивно вместо се да мрънкаш за *** и турци -промита куха глава
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз ходих преди месец и съм отвратен от всички лекари в бърза помощ.Но най много от доц. Стойков който прикрива криминалните действияна колегите си .ЗАСЛУЖАВАТ СИ БОЯ!!!
70
0
 
0
 
! Отговори
eaw преди 14 години
Interesno kade e bila ohranata po tova vreme,az jiveq sreshtu bolnicata i znam za kakvo stava duma.Oranata sa nqkakvi strahlivi pesnioenri,koito za nishto ne stavat
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
tesi koito sa dali 23 plusa mai ne sa vsizkite dobre kade se pischi ze sa *** ta dori i da sa takiva svinskij gripne ne pita kakyv si
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
tikvenik ama prost ta prost
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
грип има, само щото някви *** искат да продават ваксини на стойност милиарди лева. да си *** м-та такива "лекари"
66
0
 
0
 
! Отговори
Bylgarin2 преди 14 години
До 60:Браво! И аз бих постъпил така. Много добре казано!
65
0
 
0
 
! Отговори
здрав пияч преди 14 години
я млък!
64
0
 
1
 
! Отговори
gendoff до БЪЛГАРИН преди 14 години
Заради такива като теб, дето мислят, че с насилие се оправя всичко, сме на това ниво. И аз мразя ***, но липсата на полиция и съд са причина за подобни изпълнения. А и много БЪЛГАРИ се държат по същия безобразен начин. За такива прояви трябва да има сурови наказания, само тогава ще се подобрят нещата. Но всичко трябва да е законово оправдано, защото иначе новината щеше да гласи "Лекари бият посетители в болницата" и ти щеше да искаш съд, да говориш за Хипократ и т.н.