Собственик на вила в Троян уби крадец

Мъжът е стрелял със законно притежавано оръжие
13 фев 2010 17:16, Петя Славова
433
Собственик на вила в Троян уби крадец
Снимка: БГНЕС

Собственик на вила в Троян уби крадец със законно притежаван пистолет, съобщи МВР.

Към 14.30 на 12 февруари е постъпил сигнал в местното районно управление от 60-годишна жителка на града, че двама непознати  мъже обикалят необитаеми през зимата къщи в околностите на Троян.

Собственици на имотите ги забелязали и хванали единия, но другият успял да избяга. Веднага след него тръгнала група, която успяла да го застигне.

Последвало второ обаждане в полицията и този път жената казала, че съпругът й е прострелял другия извършител, след като крадецът отправил заплахи и симулирал, че вади нож.

Пристигналият на място екип установил, че нарушителят е прострелян в таза.

Пострадалият е транспортиран в Центъра за спешна медицинска помощ в Троян, но по-късно е починал.

Установено е, че това е 33 - годишен от Троян, криминално проявен и осъждан.

По случая е образувано досъдебно производство. Задържани са за 24 часа стрелецът и другият крадец - 15 годишно момче от същия град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
трябва на стрелеца да му дадат като на останалите престъпници - условна присъда и така да продължи да си трепе крадците и да събере 100 условни присъди а накрая и медал трябва да му дадат, защото ако въпросния крадец имаше оръжие щеше да го простреля и после щяха пак да го пуснат на свобода.... а сега като застреляш човек който те заплашва и се е опитал да влезе в твоя дом - съд до дупка.. нещо не е правилно в цялата система
338
0
 
14
 
! Отговори
julii преди 14 години
Mnogo dobre e napravil choveka,samo ,che jalko che sega nego ste go osadiat.
337
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Личната собственост е неприкосновена!Време е да се направят някои промени в НПК, които да защитят собствениците на имоти и правото им да се защитават!
336
0
 
15
 
! Отговори
j4a преди 14 години
След като ?+"%=+" ни държавица има интерес да не се занимава с престъпността, то ние ще трябва да го направим! Факани са ни законите, но едва ли някой ще ги оправи, ако това означава главоболия за самият него...Жалко, че не е застрелял и другия!!!
335
0
 
25
 
! Отговори
... преди 14 години
Трябва да се обадим на Красьо Черния, докато не е станало късно и корумпираните адвокати/съдии/прокурори да вкарат човека в затвора.Поздрави на стрелеца.
334
0
 
33
 
! Отговори
Светла преди 14 години
Поздравления за стрелеца. Само сега да не го отнесе .... с нащо правосъдие...и както е задържан. Дано да има читави хора там.
333
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ами дотам я докарахме. *** да ни определят начина на живот.*** като не искат да учат да работят.затваряите ги в резервати ще ги храним но няма да ни създават промлеми. вземете пример от американската демокрация и отношението им към индианците.
332
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Уж частната собственост е неприкосновенна ,а нямаш право да я защитиш. Законът трябва да стане като в САЩ. Стъпи ли ти някой неканен гост- стрелба на месо.
331
0
 
35
 
! Отговори
Lea преди 14 години
Поздравявам стрелеца!
330
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браво! Евала на човека. Само дето сега него ще го бутнат в затвора, а другия крадец ще го пуснат да си ходи .
329
0
 
19
 
! Отговори
lea преди 14 години
Вчера/14,02,2010/,със семейството ми отидохме до нашата вила да зарежем лозето.Мина от празник и от всичко. Жиците на тока ги няма. От стълба висят две парчета кабел,явно им е било високо и са кръцнали колкото могат. Село Градище,Плевенско - там много се краде. местните са безпомощни.Кварталният също.В селото има изкупвателен пункт за старо желязо.Преди време в този пункт си открихме тръби от напоителната ни система,собственика на пункта си ги беше заделил за парно.Това е,така е.
328
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Най-хубавата новина от МНОГО време насам! Браво на човека!!!!!!!!!!!!!!!!
327
0
 
17
 
! Отговори
коко преди 14 години
Трябвало е до направят кафе на *** и да им помогнат да принесат откраднатото.Така е по закон.Но този закон е идиотщина. ***,убили старец за да му вземат пенсията са невинни ангели небесни.Българин,защитил себе си и имота си е престъпник.Така че са направили това ,което е трябвало.Нали вече не е комунизъм и частната собственост е свещена?
326
0
 
13
 
! Отговори
муспи преди 14 години
На процеса никой няма да пробута плахо че полицията не е реагирала на първото звънене от българи данакопларци като ги оставя сами да се защитават, естествено не професионолно, а при информация че *** е ранен веднага довтасват. Никой няма да се сети че той не е умрял, а е ранен и умира в болницата, а се знае че болниците не лекуват и даже привилегированите ***.
325
1
 
28
 
! Отговори
полицай преди 14 години
Крайно време е обществото в тази държава, което има претенции да се назовава "гражданско", ясно да покаже позицията си за РАДИКАЛНА ПРОМЯНА в наказателното законодателство.До кога законът ще наказва служителите на МВР, които си вършат задълженията, докога същият закон ще наказва хората, които бранят собствеността и правата си, а в същото време ще защитава обикновените престъпници ???
324
1
 
41
 
! Отговори
до ромските защитниц преди 14 години
ВЪОБЩЕ не ме интересува засреляния Ром ли е, цига-нин ли е, българин ли е, ескимос ли е, та ако ще и зимбабвиец да е ! Не ме интересува етноса му, интересуваме че е ПРЕСТЪПНИК. Като влиза където не му е работа - ЩЕ ГО СТРЕЛЯТ. Да мре. Не изпитвам състрадание към него. Жал ми е за стрелеца, когото съгласно псевдохуманните ни закони, сега най-вероятно ще осъдят за убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана.
323
0
 
38
 
! Отговори
sgt.Hale преди 14 години
Благодарствена грамота за стрелеца,награда и да си живее живота!
322
0
 
38
 
! Отговори
гражданин преди 14 години
ЧОВЕКЪТ ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ПУСНАТ. СЪРЦЕ МЪЖКО НЕ ТРАЕ ДА ГЛЕДА *** КАК БЕСНЕЙ НАД БАЩИНО МУ ОГНИЩЕ.
321
0
 
27
 
! Отговори
999 преди 14 години
Ама хора, защо плачете за един ***?Кой знае колко къщи е обрал.Е, вече няма да краде.Че хората по селата са проплакали от тая напаст.Като няма държава ,хората сами ще си пазят имотите.Този човек трябва да бъде награден, а не да го затварят.С тази ***, така се действа, само че смелите българи са малко.
320
0
 
25
 
! Отговори
един от троян преди 14 години
По ирония на съдбата името на стрелеца е -Кочо.Незнам защо се сещам за ..Епопея на забравените..на Вазов