Бизнесменът, крил шивачки в асансьор – на прокурор

Свилен Блажев ще отговаря за престъпно нарушение на трудовото законодателство
23 юли 2010 21:09,
28
Бизнесменът, крил шивачки в асансьор – на прокурор
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Свилен Блажев, съдружник в петричкото дружество "Блажеви" ООД, ще бъде предаденн на прокуратурата за престъпно и грубо нарушение за трудовото законодателство, съобщи социалният министър Тотю Младенов пред „Дарик”.

В Благоевград той извърши ненадейни инспекции в хотелски комплекс "Кристо" и в частен автосервиз.

"Работодателят от Петрич е извършил престъпление, застрашил е живота на своите подчинени на 21 юли, когато по време на специализирана проверка във фирмата му е скрил 10 работници без трудов договор във вътрешен асансьор на сградата, където е шивашкият цех.

Освен това Блажев ще бъде глобен с над 15 000 лева за всяко от констатираните нарушения", закани се министър Тотю Младенов. Той самият е контролирал проведената акция на инспекторите в петричката шивашка фирма.

"Цяло лято служителите в Главна инспекция по труда ще работят и няма да престават да извършват изненадващи проверки в цялата страна. Трябва да научим работодателите да спазват законодателството.

Още по темата
 Нужно е обаче и съдействие от страна на самите работници, а не те да се крият и осуетяват ревизии", коментира министърът.

До септември социалното министерство ще изготви и внесе в МС и в парламента всички промени в Кодекса за социално осигуряване.

Според Тотю Младенов днес след среща с премиера Бойко Борисов, на която са присъствали и представители на двата синдиката, е постигнато споразумение по спорни до този момент поправки в пенсионната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Той не е крил никого, те сами са се скрили хаха, все едно насила ги е натъпкал. Те са отишли при него за работа, не обратното все пак :) Тва от шивачките по-прости същества няма ... ама и шефовете им са ***, тоя бизнес умря с дойче марката.
5
1
 
19
 
! Отговори
Мацко преди 13 години
------------------------.-.-.-.-.---------------------------------------------------За подобни ***-бизнесмени строг до животен тъмничен затвор, без право на помилване.--------------------------------------.-.-.-.-------------..-.-.-.-.------------------------------
4
0
 
30
 
! Отговори
Гневен преди 13 години
Какъв "бизнесмен" е тоя *** дето е затворил хората като овце в асансьора ?За такъв случай в Щатите до 1 седмица господина гарантирано влиза в панделата за доста дълго време.Но тук разбира се ще плати и готово.Имам шибаното чувство , че наказателния кодекс на Р България сава само за да си избършеш *** с него.
3
1
 
7
 
! Отговори
стига глупости преди 13 години
И този така наречен "бизнесмен" така се е изплашил от БЕЗПРИСТРАСТНИЯ БГ-СЪД........че се ПОДИГРАВА на хора дошли на проверка - а ако проследим развитието на случая ще видим, че ЕФЕКТИВНА присъда няма да има...........................може би някаква глоба в най-добрия случай....... МАЙ-МАЙ това е ПОПУЛИЗЪМ..........
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно или работниците са били с поднормено тегло или асансьора е от "издържливите". Ако не е едно от двете най-вероятно работодателя е подпирал асансьора отдолу.:) :).
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ги е страх нашите "бизнесмени" от българското "правосъдие".....*** многоооооо