Експерти: Три операции трябва да се направят на Алексей Петров

Съдът гледа мярката му за неотклонение
3 окт 2010 11:28,
151
Експерти: Три операции трябва да се направят на Алексей Петров
Снимка: БГНЕС

Според защитата на Алексей Петров той е с влошено здраве поради условията в ареста и е налице опасност за живота му.

Три операции трябва да се направят на Алексей Петров. Това казаха експертите, които изготвиха петорната съдебно-медицинска експертиза.

Операциите са неотложни, обясниха експертите пред Софийския градски съд. Трите операции, които трябва да се направят на Алексей Петров са на ставите, операция за дисковата херния и операция на сливиците.

Още по темата

Операциите трябва да се извършат във високотехнологични болници. В затвора няма условия за лечението му.

За всички интервенции и възстановяването на Петров са необходими шест месеца, сочи експертизата.

В Софийски градски съд започна разглеждането на мярката за неотклонение на Алексей Петров.

Той е в ареста след проведената специализирана операция на МВР „Октопод” по обвинения за организиране и ръководене на престъпна група за рекет, данъчни измами, принуда.

"Уверявам ви, по това дело Октопод няма", каза Алексей Петров пред Софийски градски съд. Петров обясни, че никога не е извършвал престъпления и това се знае отлично от министъра на вътрешните работи.

"За никого вече не е тайна, че 8 месеца съм в ареста не заради моята виновност, а заради политически натиск, представен като обществен интерес." С това изречение започна обяснението на Алексей Петров.

Той заяви, че обвинителният акт е така изфабрикуван, че може да бъде разбран само във въображението на съчинителите му. Петров каза още, че е абсурдно да бъде обвиняван за период, в който е бил изцяло в услуга на държавата.

"Не е ли абсурдно в 4 правителства държавните ръководители да ми дават доверието си, а сега да ми се приписват престъпления за същия период", каза Петров. Той каза още, че през това време той е имал доверието и на сегашния премиер Бойко Борисов и на сегашния главен прокурор Борис Велчев.

Петров заяви, че лъже този, който твърди, че от архивите на МВР е взета информация по това дело. "Аз съм един от най-проверяваните граждани в България", категоричен бе бившият съветник в ДАНС. Той поиска от съдията да промени мярката му за неотклонение в по-лека.

В 15 часа СГС ще се произнесе по мярката на Алексей Петров. Но каквото и да е решението на съда то подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: алексей петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
7
 
! Отговори
Народен съд преди 13 години
Само една опперация е достатъчна, казва се лоботомия, препоръчвам да се извърши с пистолет Макаров с един куршум , мунициите не трябва да се хабят за такива ***.....
6
7
 
11
 
! Отговори
DeDe преди 13 години
Ако и трите са успешни ,значи здравеопазването ни е на ниво.Да му се чудиш на тоя,почти инвалид а какви убйства вършел,хората ги мислел за мухи,така ги трепал.
5
4
 
14
 
! Отговори
Лаик преди 13 години
Ами да му направят и 10 ако искат, само да си плати за тях, понеже не вярвам откакто е в ареста да си е плащал здравните вноски и накрая да го осъдят, та да си излежи "оздравяването". Така май ще е справедливо. К'во ми дреме за здравето на Алексей и за разни други "болни" мутри, майка ми и така си пие нарядко лекарствата, понеже като свършат трябва да си купи нови!
4
4
 
12
 
! Отговори
някои преди 13 години
Малеее.... Какъв прокажени арести имаме само в БГ. Който влезне, все болни излизат и все с операции....кави ли не от сливици до дискова херния.. АЙДЕ СТИГА БЕ. 99% от арестантите ни се оказват тежко болни...ХА
3
4
 
16
 
! Отговори
неделя преди 13 години
Никога не съм против това-да се уважава здравословното състояние на хората Но в много случаи тази тема бива опорочавана,защото се използва по неподходящ начин в неподходящо време
2
3
 
19
 
! Отговори
@ преди 13 години
Басии затворите дето имаме! Виетнамските мачения в джинглите или едно времешните тъмници по замъците на Англия са детска стая и спа сравнение с нашите затвори. Сякаш самия дявол се е качил да помага. Тва закоравели престъпнци да ги докарваш един по един до операции. не е хумнно вече Драги колеги комедията и трагедията в правосъдната система пак са на ниво...хаахххах
1
5
 
32
 
! Отговори
анонимко преди 13 години
*** колко болен бил тоя човек.........и въобще всички, които влязат в ареста!