Алексей Петров в съда гипсиран и с рана на носа

В ареста му оказвали и психологически натиск, оплака се той
Обновена: 18 окт 2010 11:38 | 16 сеп 2010 13:36,
197
Алексей Петров в съда гипсиран и с рана на носа
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата е образувала проверка по сигнал за поръчка за разправа с Алексей Петров в Софийския затвор. Това стана ясно на днешното заседание на Софийския апелативен съд, който трябва да реши дали да остави в ареста задържания при специализираната операция „Октопод“ в началото на февруари.

Сигналът е подаден от друг задържан, който казва, че има възлагане на  поръчка за упражняване на насилие върху Петров.

„Там са посочени лица с имена, да се надяваме, че прокуратурата ще стигне до края“, коментира адвокатът на Алексей Петров Ина Лулчева.

Алексей Петров пристигна в съдебната зала с превързана ръка, гипсиран пръст и рана на носа.

По-късно пред съда той каза, че на 12 септември е припаднал, заради което са и раните му. На днешното заседание стана ясно, че той трябва да претърпи няколко операции.

Установено е, че има атрофия на мускулатурата на десния крак и се нуждае от неотложна операция. Лекарите от болницата към затвора са препоръчали тя да бъде извършена в "Пирогов".

Преди това обаче Петров трябва да бъде опериран от дискова херния, като е добре това да стане в неврохирургична болница. Третата операция, на която трябва да се подложи Алексей Петров, е заради артрит.

В съдебната зала защитата му изтъкна, че лекарите са констатирали, че заболяванията му са се обострили вследствие на условията в ареста.

Като мотив Алексей Петров да получи по-лека мярка за неотклонение защитата му изтъкна, че не е налице обоснованото предположение за извършените престъпления за ареста му. Миналата седмица стана ясно, че от първоначалното обвинение срещу Алексей Петров и останалите задържани при акция „Октопод“ са отделени материали. След това срещу Петров е повдигнато обвинение за организиране на престъпна група за рекет и за три конкретни случая на принуда.

Обвиняеми заедно с него са други двама от задържаните – Марчело Джотолов и Антон Петров – Хамстера.

Според защитата, след като Петров няма такова обвинение, по което е задържан през февруари месец, очевидно няма налице обосновано предположение, каквото е било при първоначалното му задържане през февруари.

Според прокуратурата обаче е вярно, че той е задържан по друго дело, но сега всички обвинения, включително и мярката за неотклонение, са по това ново дело.

Самият Алексей Петров заяви пред съда, че арестът му е начин над него да бъде осъществена политическа репресия. Той заяви, че когато е решил да опонира на премиера Борисов и да изкаже несъгласие с политиката в сферата на икономиката и националната сигурност, е сметнал рисковете от това.

„Никога не съм предполагал, че в България може да се осъществи политическа репресия чрез съда“, обърна се той към магистратите.

Още по темата

По думите му вътрешният министър Цветан Цветанов „се изживява като началник на прокуратурата и ръководител на т.нар. тактически действия.

Той допълни, че е информирал главния прокурор и ВСС за психологически натиск, който му е оказван в ареста, и се надява да бъдат предприети действия.

Петров изтъкна, че му предстоят три тежки операции и че е имал припадък в ареста на 12 септември.

„Оттогава лекарите в болницата на затвора не могат да убедят прокурор Костов, че е необходима намесата на външен специалист, каза Алексей Петров.

Съдът се оттегли на съвещание и предстои да реши дали да му наложи по-лека мярка за неотклонение, или да го остави в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още по темата: мяркаалексей петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
2
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
da ymresh ot smiah ,da ne e presledval zaeka che se potroshil ,toia nomer ot dans li e razyznavachi vsiakakvi nomera moje da izmislite tova vie v kravta promiti mozaci .
184
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре че такива долнопробни простаци като теб са в тъча!
183
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много гнусен и неприятен тип си! Срамувам се, че сме съграждани!
182
2
 
6
 
! Отговори
jvjk преди 13 години
АМИ КОЙ Е ТОЗ БОРИСОВ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ЧЕТА И СЛУШАМ ЗА НЕГО ВСЕКИ ДЕН???
181
1
 
7
 
! Отговори
Н преди 13 години
Няма да се стигне до процес. Ще го ликвидират преди това. И за децата е ясно, че А.Петров знае много за сега управляващите, защото са били в кюпа заедно и сега не е удобен, ако се разприказва.
180
0
 
7
 
! Отговори
лили преди 13 години
до 176 И какво като каже?!? Да не ми плати тока? Или да ми напълни хладилника? Хич не ме интересува кой краде или кой и защо бил бил еди кой си. По-важно ми е да не ми взимат половината заплата за данъци и да не трябва да работа двеста години за пенсия от 20 лева......
179
1
 
7
 
! Отговори
лили преди 13 години
Кой е тоя Алексей Петров? Всеки де нв затвора се бият и не знам още какви простотии вършат... Що не пишат за Пенчо от Горно Нанадолнище? Всеки ден ли трябва да чета какво се случва с Алексей Петров? Вече знам повече за него, отколкото за мъжа ми.......
178
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
''..........Защитничката обаче призна, че твърденията на близки на Петров, че бил бит в ареста, не са верни. Според нея той е припаднал......''===============================================4etete nezavisimite medii , dnes-a sluguva na mnogo gospodari.......
177
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В четвъртък той се яви пред Софийския апелативен съд с рана на носа и превързани пръсти на дясната ръка. Обясни, че на 12 септември е припаднал в килията си, при което е получил нараняванията.
176
0
 
3
 
! Отговори
za 181 преди 13 години
rodninite pishat........s tiah i bez tiah
175
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
братя онанисти / komunisti , масторбатори от всички страни Помнете Всяка *** е юмрук в лицето на феминизмът / kapitalizYma !
174
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе що сте толкова прости ! Е това е българина - винаги защитава мафиотите , ако не ги хващат - защо те ги хващат, като ги хванат - ама той невинния човечец Абе на глупави ли се правите, или сте си такива - нима не знаете за рекета на Алексей Петров, че той държи 70 процента мафията в София,
173
3
 
3
 
! Отговори
lili преди 13 години
te prosto gi e strax ot nego.100%sa go boili ta da si mal4i v sada
172
3
 
3
 
! Отговори
Циганин преди 13 години
щЕ СЕ САМОИЗЯДЕТЕ БРЕ - *** НИЕДНИ.
171
2
 
3
 
! Отговори
Manipulacia преди 13 години
4etete drugite medii - Lul4eva kaza 4e klienta i ne e bit , a Traktora kaza 4e e pripadnal na 2 pyti.........no s saita na Dogi niama informacia ...shto li
170
3
 
11
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
ДО 176/ "Искам наистина този Алексей Петров да бъде призован да говори публично и това да се предава по всички национални телевизии!!!"Ти да не искаш Бойко Борисов да се самоубие......и нима мислиш че някой ще позволи Алексей да се измъкне.Червения Милиционер може да е некомпетентен и необразован, ама никак не е глупав.
169
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искам наистина този Алексей Петров да бъде призован да говори публично и това да се предава по всички национални телевизии!!!Българския народ не е ***!!!Всички ние носим глава на раменете си и можем да преценим сами дали този човек лъже или не!Но би било много интересно да му бъдат зададени множество въпроси и съответно той да отговори на тях. И да каже и неща по собствена инициатива!Вярвам, че много неща ще излезнат наяве, ако му се позволи да говори.Иначе ако не позволите - терор си е!
168
4
 
6
 
! Отговори
болен преди 13 години
Този Атила е болен,колкото прасето Тодор Батков-говеждо болни ***
167
6
 
5
 
! Отговори
sonya преди 13 години
do Atila. Ti si bolen ....
166
0
 
8
 
! Отговори
КУР преди 13 години
А КАКВО ДА КАЖЕ НАРОДА КОЙТО Е РЕПРЕСИРАН ЗА РАЗЛИЧНИ НЕЩА