Моряците от "Свети Николай" в затвора до края на разследването

Те са обвинени в престъпление срещу общественото здраве
17 сеп 2012 20:49, Красимир Ангелов
20
Моряците от "Свети Николай" в затвора до края на разследването
Хванатият кокаин на борда на кораба "Св. Николай". Снимка: БТА

Българските моряци от кораба "Св. Николай", които бяха задържани с 3 тона кокаин в Испания, остават в затвора до приключване на разследването по случая, съобщи bTV, като цитира решението на съдията от Специализирания върховен съд на Испания.

Още по темата

След като приключи с изслушването на моряците миналата седмица, днес съдът се произнесе – всичките 21 остават в затвора с обвинение в "престъпление срещу общественото здраве", с уточнение - наркотрафик.

Според испанските закони срокът, в който задържаните могат да останат в затвора без присъда, е две години, които е възможно да бъдат продължени с още две. 

Така максималният срок на предварителен престой в затвора е 4 години, след което задължително се изправят пред съда.

Съдебният процес срещу българите ще бъде в Испания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
моряк преди 11 години
Испанските следователи ще се доберат до истината, но няма да се доберат до виновниците защото тях "народната милиция ги пази". Затова е вероятно да осъдят моряците и да отчетат дейност . . .
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
sram kak za6titavat narkotrafikantite na6ti MINISTRI tova go nema nikade vav sveta samo BALGARIA 3,5 posle 500kg.e za takiva ZATVOR
17
0
 
6
 
! Отговори
Ще има повиквателна преди 11 години
Като захар - три тона е нищожно малко за кой да е кораб, повтарям нищожно малко. Та то при малките кораби от по 2000 бруторегистър тона ще има съмнение, камо ли при този по-голям кораб. Капитанът и други са знаели, но ако са получили указание за товарене ( което е нормалния вариант) говори, че чартьорът и дори собственикът са знаели точния товар. Така че нашия Ганьовец в България го чака испанска повиквателна. Бъдете сигурни в това.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
4 години бе присъда, и Испания е била демократична държава на ЕС.. То излиза, че сме на светлинни години пред испанците, и през живково време в Белене не се е стояло толкова без присъда. Какво е това събиране на доказателства 2-3 години.
15
0
 
6
 
! Отговори
ABSURDISTAN преди 11 години
Otnovo spravedlivost po Bulgarski dami i gospoda - morqcite sa v pandiza, no pyk za smetka na tova bash deribeq - sobstvenika na koraba go izkaraha 4ove4eca ni luk ql ni luk mirisal.....oshte malko jertva go izkaraha :))) Hahahahaha....ta taka....toi si kara kefa....a oniq sega shte perat 4ergata v pandelata.....4estito na pe4elivshite! ;)
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама и испанците егати закона праскат: 4 г без съд и присъда и после, представете си да вземат да оправдаят някой. Какво ще му кажат?: Извинявай, че те държахме 4 г при африканските емигранти в затвора, но поне сега вече си почти истинска жена. И това е в ЕС! Тия акъл ни дават за правосъдие!Ако нещо са длъжни да направят от външно, това е да изискат максимално бърз процес! Всеки има право на това, дори виновните
13
3
 
9
 
! Отговори
uzunski преди 11 години
НЕВИННИТЕ моряци изглежда ще останат дълго и след разследването в братска Испания !
12
0
 
4
 
! Отговори
Rila planina преди 11 години
Tia smotaniaci hapnaha dravceto iako ama mnogo iako, a kogato izlezat niama da se radvat dalgo na svobodata si.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може и не всички от моряците да са знаели, но със сигурност е имало и които са знаели. Хайде де това да не е игла в купа сено? Испания ще разследва, какъв Бойко и Цветанов, те не могат да се намесват в тяхната държава, разберете го вече. Там са хванати, там ще ги съдят. Каквото и да кажат за да вдъхнат надежда, Испания си решава.
10
3
 
6
 
! Отговори
ФСБ преди 11 години
ПАК ЩЕ СЕ СРЕЩНЕМ СЛЕД НАЙ-МАЛКО 10 ГОДИНИ ,ВЧЕРА ЛИ ЗАХАР ТОВАРИХМЕ В БУРНОТО МОРЕ ................................................................................................................................
9
6
 
4
 
! Отговори
БруталенГринд преди 11 години
"Те са обвинени в престъпление срещу общественото здраве"смях в залата... какво обществено здраве за *** западни дрогари и източни мутри и обикновени ***, които ако не се надрусат няма да ги бъде?!Аске!
8
0
 
9
 
! Отговори
8 преди 11 години
3 тона захар?Това да не съм аз с ремаркенцето?
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересна ми е дамата, която като тигрица защитава капитана - била негова балдъза. Ама той е разведен от много години, каква балдъза, какви 5 лева... Има нещо гнило тука, товарили "захар" посред морето и нищо не знаели, да бе, да....
6
1
 
21
 
! Отговори
8 преди 11 години
Абе,някой може ли да ми каже защо в Испания лежат в затвора до делото,а в България лежат в къщи?
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А къде е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТГОВОРЕН ЗА КОРАБА, НЕГОВИЯТ ЕКИПАЖ И ТОВАР - КАПИТАНА ???????????????
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виждам че пак са ми изтрили поста....Лошо няма.......Ку..ра е дървен и всички *** ще седнат на него.
3
9
 
10
 
! Отговори
дсм преди 11 години
Така требе..тука щяха да ги пуснат .Сега требе да ги осъдят всички по на 20 години.Нема кво да се хващат техните ***, че биле невинни.В панделата.Нема го вече Гоце да ги помилва. А и след тези две операции и Гейчето място не може да си намери...Еееех къде е 9 септември...
2
3
 
11
 
! Отговори
И кво ся преди 11 години
Цецоуууууууу,виновни или невинни,или перачи на кирливите ви ризи,аааааааа.....
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Цецо, евала Бойко!Преборихте и този път организираната престъпност, само дето никой не ви вярва!Остава да направите вече по едно салто, щото само това не сте правили още