Мошеници източили 570 200 евро от чужда сметка

Те представили фалшиво пълномощно, уж заверено от нотариус
19 мар 2013 17:24,
12
Мошеници източили 570 200 евро от чужда сметка
Снимка: архив, Reuters

Установени са двама мъже, изтеглили неправомерно 570 200 евро от чужда банкова сметка, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 26 юни миналата година в Седмо районно управление столичанин заявил за липсите от сметката му. Потърпевшият обяснил пред полицаите, че сумата възлиза на 570 200 евро.

От проведеното разследване били установени извършителите на деянието - Л.Д. на 62 години от гр. Завет и В.Ц. на 41 години, роден в Димитровград, но живеещ в София.

Оказало се, че на 19 март миналата година в столична банка двамата, представяйки фалшиво пълномощно пред банков служител, изтеглили парите. На пълномощното бил придаден вид, че е подписано от собственика на сметката и заверено от нотариус.

Справка в полицейските регистри показала, че 41-годишният мъж е известен на полицията за множество извършени измами и осъждан за кражба и измама. По случая било образувано досъдебно производство.

След доклад на материалите пред Софийска районна прокуратура Л.Д. бил привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл.212 от НК. От 4 януари е с наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

На 22 февруари обвинение по същия член било повдигнато и на съучастника му - В.Ц., като и на него била взета същата мярка.

Към момента 41-годишният мъж се укрива от полицията и е обявен за общодържавно издирване. Действията по разследването продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: сметкабанка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
bobi преди 11 години
obirdjiite sa partia s chovek to bankata 100% inache niama nachin da iztegliat parite
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето за това казвам, че сме долна нация... От къде имал толкова пари, този е измамник или престъпник... Ако беше така парите му нямаше да са в банка ало, завистлив и гаден народ ей.
8
1
 
1
 
! Отговори
li4i_sofronieva преди 11 години
Хората и лев нямат за билет в градския транспорт, вървят по сума километри пеша, а тоя се нагушил с толкоз пари....едва ли ще са спестяванията му от закуските...кой знае къв сводник е, хич не го жаля.
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
EI NA TVA MU VIKAM MAISTORI , EVALA . S POJELANIE OT NQKOQ EVREISKO -KOMUNISTI4ESKA MUTRA DA LAPNAT 5 000 000 000 EVRO . DA SA JIVI I ZDRAVI , A NA SOBSTVENIKA NA TEZI PARI MU POJELAVAM EDIN MASIVEN INFARKT . SVE6TITE OT MEN
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пак страхотна история на фона на всеобща мизерия и хора умиращи защото няма 100лв и то не винаги от мързел ,по скоро от държавна политика спрямо населението (болниците са пример ).та какъв е тоз хубавец с 570 хиляди евро ,той може и да е готин, добронамерен данъкоплатец ....ми да не се крие ....всички ще го уважаваме зареди способностите и възможностите коя е тази банка дето дава така пари да ходим и ние :))и за край защо на всякъде е пълно с полиция тормозеща хората а крадците се множат
5
0
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
Ако всяка банка приема представено пълномощно за истинско, защото съдържа нотариална заверка и подпис и именно на това основание брои тази огромна сума, означава, че вложенията на гражданите са подложени на потенциален риск от измами и забележете, банката отказва да възстанови средствата, защото е приела, че пълномощното е истинско, въпреки че разследващите органи са доказали, че пълномощното е фалшиво! Измамата е извършена в Томуда банк...
4
2
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 11 години
За мене е по-интересно откъде "потърпевшият" се е сдобил с милиончето.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това ако е велико-българско ,евалла.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До dedoviami sa setqt horata bratle
1
0
 
30
 
! Отговори
dedoviami преди 11 години
това без съучастието на банков служител ,не става! След като има толкова много пари в сметката,за суми които се теглят над 2000$,банката те уведомява лично...чрез имейл или по тел. Смешки,кой ще ти даде ей така на тезгяха един милион...заради някаква хартийка!?