Полицаи на полиграф заради студентка, жалвала се от тормоз

По случая се води вътрешна проверка, каза шефът на СДВР
Обновена: 21 окт 2014 16:45 | 21 окт 2014 16:43, Камелия Цветанова
126
Полицаи на полиграф заради студентка, жалвала се от тормоз
Снимка: Булфото, архив

Полицаите, които са присъствали по време на обиска на 20-годишната студентка Борислава Латинова, която се оплака от упражнено насилие, ще бъдат подложени на детектор на лъжата. Това съобщи директорът на СДВР Младен Маринов.

Още по темата
Латинова заяви чрез медиите, че е била унижена от полицейска служителка от Четвърто районно управление, докато е била проверявана.

Инцидентът се е случил четвъртък вечерта, след като в центъра на столицата колата, в която е пътувала, е била спряна от полицейски патрул за проверка като част от операцията заради убийството до 19-о училище в София, където бе застрелян 38-годишният бизнесмен Николай Найденов.

По случая с оплакването се води вътрешна проверка и отделно прокуратурата извършва друга проверка за престъпление, обясни Маринов.

Той обаче отказа да отговори дали на момичето е бил издаден протокол за обиска, като единствено посочи, че това е обект на проверката.

От СДВР съобщиха още, че починалият в Осмо районно полицейско управление арестант е бил сам в килията си, когато му е прилошало.

Мъжът е таксиметров шофьор и заедно със свой колега е превозвал сирийци, когато са били арестувани. Той е бил настанен в килия с няколко сирийски граждани, които са били изведени малко преди да почине.

Сигнал, че мъжът се намира в "неестествено състояние" е бил подаден към 9.30 часа, обясниха от СДВР. 

Младен Маринов посочи, че сирийците и таксиметровите шофьори са били задържани по подозрения за участие в трафик на хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
7
 
! Отговори
интересно преди 9 години
До Анонимен 84 Ти полицай ли си ???
71
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой може ли да ми обясни защо точно трябва да вярваме единствено и само на Борислава,баща и и нейните приятелчата?Бих и повярвал само при наличие на доказателства: автентични снимки,освидетелстване от съдебен медик,че някой и е бъркал в оная работа или от зад,безпристрастни свидетели!Всичко друго е в света на художествената измислица и научна фантастика!
70
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не знам какво става с полицаите? Тия са съблекли момичето и са го опипвали, друг някакъв садист от Радомир ли беше...трови и избива по най жесток начин бездомните животни пред очите на децата ни... И ние им плащаме заплатите на господа разпищолили се полицаи!!!! Нямам думи.
69
8
 
14
 
! Отговори
предложение преди 9 години
Куките са за електрически стол, не за полиграф!
68
5
 
21
 
! Отговори
Макаренко преди 9 години
Як шамар зад полицейския врат е необходим, за да се научат тези служители, че законът е над тях и са длъжни да го спазват. Няма място за своеволия!
67
5
 
4
 
! Отговори
полицайка преди 9 години
Аз пък не действам с пръсти ,а с език!!!
66
4
 
9
 
! Отговори
CA преди 9 години
нали се тиражираше, че имало минувачи които са заснели с телефоните събитието. Не може ли просто тия записи да се появят в интернет или пък ако собственниците им са алчни и не искат да проявят гражданска съвест - да ги продадат на медийте, сигурен съм че интерес ще има
65
19
 
8
 
! Отговори
кога? преди 9 години
А девойката и криминалните елементи, кога и тях ще ги прекарат през детектора на лъжата?
64
0
 
8
 
! Отговори
без майтап преди 9 години
Давам частни уроци, как се лъже детектора на лъжата. Много е лесно!
63
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не може колегите им да извършват полиграфско изследване! трябва и двете страни да минат на полиграф!!!!!!!!!!!!!!Едната страна *** ченгета, от другата Артисти , които Преиграват!
62
8
 
10
 
! Отговори
без пардон преди 9 години
Ами ако девойката сама се е съблякла, за да направи кеф на съпровождащите я криминални елементи? И да я показват по кабеларките?
61
2
 
22
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Полиграф, който ще се прави от колегите им от милицията, не е трудно да се отгатне какъв ще е резултата. Като оня изверг от гранична полиция, който прегази детенце налян като донски казак, пък после в ареста колегите му носили кисело мляко, за да повлияят на резултата от алкохолния тест на кръвта.
60
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да обясни Борислава,как са и бръкнали в онези места,през носа,през гърлото или през ушите?Отдавна не вярвам на *** парчета,като тая !
59
3
 
7
 
! Отговори
И двете страни! преди 9 години
Трябва да се чуят и двете страни. Има ли доказателства? Недейте така, вижте и другата гледна точка. Всеки е невинен до доказване на противното. Включително и полицайката, и момичето!
58
1
 
15
 
! Отговори
ме преди 9 години
Бе коя жена ще отговори на предизвикване с изнасилване, ти добре ли си, изобщо? То тогава можеше да предизвика и някой от мъжете да я изнасили. Хайде стига глупости. Става въпрос за изключително тежко и публично поругаване на женското достойнство, тая история сега ще остане завинаги и ще я преследва цял живот, и децата й ще видят снимките й разкрачена и обискирана от полицайката. Хайде стига сте ги извинявали. Грешката си е грешка и трябва да се наказва непреклонно.
57
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 17Всеки ден на по-голяма част от народа трябва да му се напомня,че освен права има и задължения!
56
23
 
5
 
! Отговори
Виж САЩ! преди 9 години
Трябва респект към хората с пагон. Как на мен никой полицай не ми е правил проблем?Само две полицайчета от VI РПУ - които не познаваха ЗУЕС и Наредбата за пожарна безопасност, вместо да съставят на нарушителя Акт - взеха моите данни. Можех да извикам адвокат и да подам жалба срещу тях, но защо да им съсипвам кариерите? Единият от тях беше ром! И те са хора, и те грешат понякога. Трябва човещина, може девойката да е предизвикала полицайката, да се е правила на отворена! Трябва респект и уважение
55
1
 
25
 
! Отговори
ме преди 9 години
Тия процедури, досега бях чувала да се случват само на летището, или в САЩ (където полицейщината е по-скоро правило, особено към чернокожи). И дори там не те събличат гола, а го правят по начин, който да не те излага и унижава публично. И кому е било нужно да й правят такъв обиск изобщо? Търсели са престъпници, ок, ако са ги намерили, намерили. Какво очакват да си завре в дупката, гранатомет? Или за 1 цигара трева могат на практика да те изнасилят законно? Замислете се, бе хора, това е ужасно!
54
1
 
25
 
! Отговори
ме преди 9 години
Към хората неразбиращи виенето срещу обиска на студентката, представете си, че това се случва на най-близката ви жена на земята и тогава говорете.Дали ще ви е приятно 18 годишната ви дъщеря, все още дете (ок, прави секс, но във вашите очи винаги ще е дете), да я съблекат на улицата, да я разкрачат и да й бъркат по дупките, все едно е някакво животно.Едва ли някой мъж може да си представи колко точно гадно и отвратително е нежеланото проникване.Пък на публично място, дори не мога да си го помисля
53
16
 
1
 
! Отговори
Тука нещо мирише! преди 9 години
Не че оправдавам полицайката.... *** как с мен никой не се е държал гадно, от органите на реда? Само едни млади момчета от VI РПУ, които не знаеха ЗУЕС - че на етажната собственост съседите нямат право да държат дърва - бяха ошашавени от две съседки излезли пред тях с 5-те си деца и пеленачета, които си държаха дървата до средата на коридора. Помолих съседите да си махнат дървата, те мести, аз ги преместих на долен етаж - площадка. Излъгаха полицаите! Но не ги виня, млади момчета, не знаят ЗУЕС.