Полицаи на полиграф заради студентка, жалвала се от тормоз

По случая се води вътрешна проверка, каза шефът на СДВР
Обновена: 21 окт 2014 16:45 | 21 окт 2014 16:43, Камелия Цветанова
126
Полицаи на полиграф заради студентка, жалвала се от тормоз
Снимка: Булфото, архив

Полицаите, които са присъствали по време на обиска на 20-годишната студентка Борислава Латинова, която се оплака от упражнено насилие, ще бъдат подложени на детектор на лъжата. Това съобщи директорът на СДВР Младен Маринов.

Още по темата
Латинова заяви чрез медиите, че е била унижена от полицейска служителка от Четвърто районно управление, докато е била проверявана.

Инцидентът се е случил четвъртък вечерта, след като в центъра на столицата колата, в която е пътувала, е била спряна от полицейски патрул за проверка като част от операцията заради убийството до 19-о училище в София, където бе застрелян 38-годишният бизнесмен Николай Найденов.

По случая с оплакването се води вътрешна проверка и отделно прокуратурата извършва друга проверка за престъпление, обясни Маринов.

Той обаче отказа да отговори дали на момичето е бил издаден протокол за обиска, като единствено посочи, че това е обект на проверката.

От СДВР съобщиха още, че починалият в Осмо районно полицейско управление арестант е бил сам в килията си, когато му е прилошало.

Мъжът е таксиметров шофьор и заедно със свой колега е превозвал сирийци, когато са били арестувани. Той е бил настанен в килия с няколко сирийски граждани, които са били изведени малко преди да почине.

Сигнал, че мъжът се намира в "неестествено състояние" е бил подаден към 9.30 часа, обясниха от СДВР. 

Младен Маринов посочи, че сирийците и таксиметровите шофьори са били задържани по подозрения за участие в трафик на хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
13
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Със сигурност повече от половината полицаи не са за там.
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ssТова,което сте написали са пъли глупости! Девойката не е казала,че мъж и е правил обиска! Стига с опорните точки! А и вече се съмнавам,че не е поръчково задържането на племенника на президента-най малкото виждат фамилията и правят връзка!Дали не е с цел сплашване?
30
1
 
14
 
! Отговори
бг преди 9 години
До ужасДа за жалост нещата са точно такива! Може би трябва да не си мълчим,да не се страхуваме да питаме,да участваме в подкрепа на жертвите на полицейския произвол като това момиче,защото всички сме били свидетели на полицейкото безхаберие! Трябва нетърпимост и повече гластност към подобни нарушения!
29
15
 
2
 
! Отговори
ss преди 9 години
нещо да кажете и за "добрия" племенник на президента дето минава по негови думи на "дълго жълто" и незнае,че това е незаконно, незнае също ,че и посягането на полицай също е такова, после се чуди защо са го плибрали :) , таз девойка ония ден каза че мъж и е правил обиска,днес че е била жена полицай накрая ще окаже че е била предрусала и се е натискала с някой пиколо и да не я изхвърли спонсора и лъже
28
1
 
19
 
! Отговори
? преди 9 години
без полицията не става разпределяне на наркотрафик и контрабанда! Проституцията също се слави с протекцията от полицаи.Защо са толкова много полицаите? Какво отчитат? Какво произеждат и най вече в ПОЛЗА ли са на обществото или са в тежест и те са част (,може би не всички)от организираната престъпност
27
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Не кукаА на полицията вярваш ли? Хм ти си единствен който не вярваш на студентката и защо ли? -прозрачен си! Що и е на момичето да си измисля подобна гавра и да се излага публично? За жалост всички знаем как полицаите демонстрират власт
26
21
 
9
 
! Отговори
Не кука преди 9 години
Не вярвам на 20-годишната студентка Борислава Латинова
25
1
 
26
 
! Отговори
бг преди 9 години
До ЧиновникДа всички ние сме свидетели на некоректното и долнопробно поведение на полицаите! Не им вярвам изобщо,а и кой ли им вярва.Всички сме свидетели на полицейски произвол,опит за подкупване и нехуманно отношение.Ще отречеш ли? Иначе си спретнали полицаите протестно шоу,когат се заговори за реформи в пенсионирането.Смешници не искам за такова поведение да давам и стотинка от данъците си в полза на такива полицаи!
24
1
 
26
 
! Отговори
Иво преди 9 години
До ЧиновникКаво да ти доказвам, че куките са корумпирани ли, ти да не живееш на Юпитер.
23
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление полицаите ни са изключително *** и комплексирани парчета...
22
8
 
10
 
! Отговори
ТРЪН! преди 9 години
До ИвоДа, полицията е дискредитирана, но народа е 100 пъти по- дискредитиран. Състоянието на държавата е пряко следствие от манталитета на народа.
21
1
 
19
 
! Отговори
? преди 9 години
До ЧиновникНа кое казваш глупости? Всички трябва да сме съпричастни на несправедливостите,защото всеки е потърпевш по един или друг начин от българската полиция,така че всички сме съпричастни!Естествено,че момичето няма ей тъй да се унижава и тормози без причина! Нещо трябва да ес направи,за да не могат когато искат безнаказано полицаите да тормозят хората!
20
3
 
17
 
! Отговори
До-22 преди 9 години
Няма значение какво са правили и бъркали,няма право на улицата *** ли си бе ушак.
19
8
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 9 години
До ПРОДЪЛЖЕНИЕРазполагаш ли с някакви доказателства, с които да докажеш обиненията, които отправяш?
18
3
 
19
 
! Отговори
Иво преди 9 години
До ТРЪН!ДА ПОЛИЦИЯТА Е ДОСТАТЪЧНО ДИСКРЕДИТИРАНА ИМА ЛИ НА КЪДЕ ПОВЕЧЕ,ТОВА МАЛКО ЛИ Е УМНИКО.
17
2
 
18
 
! Отговори
ПРОДЪЛЖЕНИЕ преди 9 години
Крайно време е за промяна.Държавата ни е малка и бедна,за да издържа толкова много полицаи,които само констатират,рекетират,глобяват и респектират гражданите! Не може с такова поведение,и отношение да се има доверие на полицията.Трябват реформи!Трябва поемане на отговорност нали г-н Светлозар Лазаров?-дайте примерМВР,ПРОКУРАТУРА И ПОЛИТИЦИТЕ СА ОКТОПОДА!
16
5
 
11
 
! Отговори
ТРЪН! преди 9 години
До До ТРЪН!*** е този, който вярва безрезервно на всяка едностранно поднесена информация. Ти да не би да си запознат с всички факти по случая, че така щедро лепиш етикети?
15
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки ден на полицаите трябва да им бъде повтаряно, че заплатите им не ги дава министъра на вътрешните работи, а народа. Този народ към който те нямат необходимото уважение и респект.
14
2
 
13
 
! Отговори
Victimized преди 9 години
Днес.бг вие се сетихте да отразите случая , вече няколко дена ни вопъл ни стон ...
13
1
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 9 години
До До ЧиновникХайде, стига вече с тези опорни точки. Ако имаш да казваш нещо по същество, давай. Ако ще ми цитираш някакви заучени фрази, значи няма какво да говорим.