Меле между ултраси взриви Пловдив

Фенове на "Ботев" и "Локомотив" са се били с павета и прътове
Обновена: 27 дек 2015 20:33 | 27 дек 2015 20:17, Анисия Иванова
51
Меле между ултраси взриви Пловдив
Снимка: архив Булфото

Бой с прътове, павета и боксове между запалянковци на пловдивските грандове "Ботев" и "Локомотив" завърши с няколко ранени. Мелето се разразило пред нощен клуб на ул. "Капитан Райчо" в ранните часове на събота. В заведението си правили коледно парти феновете на жълто-черните.

Призори около 4,30 часа вътре се появил мъж, който бил припознат като привърженик на "Локомотив". Някой от празнуващите съобщил, че пред клуба е пълно с фенове на черно-белите. Ботевистите изскочили навън и се завързал як бой, описаха съседи от близките кооперации. Според тях двете агитки наброявали близо стотина души, пише "24 часа".

Локомотивците били оборудвани с прътове, ножове и боксове. Феновете на "Ботев" тръгнали обратно към бара, но в това време охраната заключила вратата, за да не пострадат останалите клиенти. Битката между двете агитки продължила 40 минути. Хвърчали камъни и прътове. Пет полицейски патрула пристигнали да разтървават враждуващите лагери. На място дошли и три линейки да извозят пострадалите.

В Спешния център на УМБАЛ "Св. Георги" е постъпил 30-годишен мъж със счупен нос и счупена ръка. Той обяснил на лекарите, че случайно се озовал в боя. Той е настанен в клиниката по УНГ. Дясното му око е синьо, носът му - подут, а ръката му - гипсирана.

Другият пострадал на 28 години, е с пукната глава и счупен пети пръст на лявата ръка. Освободен е за домашно лечение. Той също твърдял, че не е бил от агитките.

"Когато изясним случая с мелето между двете агитки, ще пуснем съобщение", заяви областният директор на полицията в Пловдив комисар Христо Разсолков. Той отказа да съобщи има ли задържани.

Живущи на ул. "Капитан Райчо" в Пловдив разказаха, че побоищата там са системни.  Обикновено се разразявали в сутришните часове. "С очите си видях как наскоро  в 5 часа няколко души почнаха да ритат и бият младеж. На сутринта имаше локва кръв на тротоара", описа възрастен пловдивчани. Той разказа, че обикновено в нощния клуб в малките часове влизали по двама-трима, които тренирали бойни изкуства, и  провокирали клиенти да излязат навън. "Тук е фабрика за бой", каза мъжът.

На стотина метра от въпросното заведение е Четвърто РУП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: Пловдивбойултраси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BG do 20 godini shte e 100 % kenef nikoi s pone malko mozak nqma da iska da jivee tuka ako shte navan da bade rob
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да олеснят притежанието на лично оръжие, ще видим какви безработни *** дето седят по цял ден във фитнеса ще предизвикват нормални хора на бой.
33
0
 
11
 
! Отговори
BG преди 8 години
На стотина метра от въпросното заведение било четвърто РПУ ?!?! Хайде сега полицаите да видим какво ще кажат !!! И какви претенции за придобивки ще имат !!! Под носа им, ката ден стават сбивания, а те се правят на ни лук яли, ни лук мирисали ! И това не единствен случей, спомням си преди когато младеж беше пребит пред полицейско управление !!! Мен са ме нападали граждани от ... произход пред очите на катаджиии - абсолйтно без никаква реакция !!Има сбивания, щото няма полиция !
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Весела Коледа!
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашия *** футбол има фенове - и те са ***.И защо се бият ?!Едните са слаби на терена, а другите са пияни и дрогирани по трибуните на стадионите.Ако се потрошават помежду си - добре, нека се осакатяват от глупост.Какъвто ни е народа... всичко останало му е такова.
30
12
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
2Турски град е това Филибето. Няма ли начин да се даде на турчилята?
29
0
 
39
 
! Отговори
Прост народ преди 8 години
25-35 годишни, безработни, неженени, бездетни ***. С какво допринасяте за развитието на държавата? Вие ли сте бъдещето на нацията? Срам и позор!
28
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно пред нас, а нищо не съм чула, язък пропуснала съм безплатния екшън.Лошо няма, нека се бият младите, те за друго май не стават.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама как звучи само - фенове на *** и китайци (черно-жълтите) правили парти, минал локомотива от стария телевизор (черно-бял) и ги помлял.....
26
6
 
6
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Фенклубовете са необходими - трябва да определят справедливи наказания на прегрешили съдии.
25
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ден, през ден, "културна" новина от столицата на културата.Не знам как още има пловдивчани, които с гордост да заявяват, че са такива.
24
3
 
11
 
! Отговори
BOC преди 8 години
Винаги съм казвал, че за да се завъенат нормалните хора като публика по стадионите, както ги виждаме по десетки хиляди в нормалните държави, ТРЯБВА ДА БЪДАТ ФИЗИЧЕСКИ УНИЩОЖЕНИ ВСИЧКИ Т.Н. ФЕНКЛУБОВЕ И ТЕХНИТЕ ЧЛЕНОВЕ!!!Иначе няма да има никога в България футбол и нормална публика!Ноооо, явно на сегашните управляващи БГ футбола и БГ държавата, финансово им е много по-изгодно да съществуват ултрасите и и да няма нормален футбол!!!
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подбирайте си малко тъпите снимки на статиите. Какво общо имат феновете на Левски с тази статия?!
22
5
 
42
 
! Отговори
Ееееей, ултрасите преди 8 години
Когато ви кипне, не се бийте помежду си, а идете да възпитавате някоя от онези махали, които отглеждат биячи, убийци и изнасилвачи на самотни старци по селата.Тогава цяла България ще ви каже Браво.
21
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В днешно време простаците и некадърниците са повече от нормалните хора. Да се биеш за който и да е БГ отбор повече е от простотия, все едно се биеш за куцо магаре.
20
3
 
14
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
...НА ТРИ РАКИЙ----ВСЕКИ ВЪШКАР Е....."ВЕЛИК"...ха,ха,хааааааа...
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са ***! (анти цензура)
18
2
 
12
 
! Отговори
баба Коледа преди 8 години
19,залягай над учебниците,че предстои матура. Не вярвай на всичко,което си чул от дядо си,когато е пил три ракии
17
2
 
5
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
А ти след като написа този коментар живота ти се подреди и се издигна, бедняк.
16
2
 
13
 
! Отговори
До 19 преди 8 години
Вярно е били сме но някак си беше по за чест и за отбора. А тия сега ходят дрогирани и не си познават играчите от собственият си отбор.