Без кортежи: Цацаров погва частните охранители

Главният прокурор иска да премахне висенето на гардове пред баровете
26 фев 2016 14:30,
56
Без кортежи: Цацаров погва частните охранители
Снимка: Булфото, архив

Главният прокурор Сотир Цацаров погва частнaта охрана. Той и главният секретар на МВР Георги Костов днес се обявиха срещу демонстрацията на сила от охранителите и поискаха регистрация на съпровождащите бизнесмени автомобили.

Заедно с шефа на охранителна полиция Константин Гребенаров, столичният прокурор Христо Динев и шефа на КАТ Бойко Рановски те набелязаха конкретни мерки за опазване на обществения ред. Повод стана побоят над млад мъж и жена м от четирима гардове на Ториното на Околовръстното шосе.

Още по темата

Една от мерките е да се регистрират всички съпровождащи коли, както са регистрирани оръжията, с които разполагат охранителните фирми.

Главният прокурор отбеляза, че практиката - кортежи да стоят през дискотеки и други места, на които се събират много хора, трябва да бъде прекратена.

Ще бъдат подети масови проверки на всички, които ползват охрана, като още днес ще стартира акция, за да се осветли кои използват тази услуга.

По данни на главния прокурор 117 са хората, които имат частна охрана. Най-много има във Варна - 50 души, в София са 27, а в Пловдив - 23.

Друга мярка е да се въведе строг режим на колите с лична охрана и ескорта. Проблемът бил в нелегалната охранителна дейност - четиримата биячи на "Околовръстното" се водели неофициално на работа при Ториното.

Цацаров обясни, че Ториното е подсъдим по две дела. По едното е бил оправдан от две инстанции, а другото тече в спецсъда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
7
 
! Отговори
Митко преди 8 години
Всяко чудо за три дни, като всичко в България. Ето затова всичко напуска страната, не че лоша прекрасна е но винаги са ни управлявали тарикати ***.Нищо няма да се промени и след 50 години. Затова аз живея отдавна смоето семейство и децата ми далеч от тази дивотия.
31
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 8 години
кога мисли да изкара законаза лудите и да ги прибере интересно ми е следното как човек може да приказва зад друг без да го понава от името на трети или четвърти го е поръчал ей на това нещо вървеики си из тоя град се натресох и сикам да попитам уажаемата г-жа Коларова водещ журналист някога да си се поставяла от другата страна мадам маи не ами виж и се погледи че с акал на 50 годдишна вип дама не ти прилича да сина 13 или 15 че да подиграваш и унижаваш тия които работят и то истински
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НСО охранява не само мутрите, но и ку.вите им!
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
plovdivskia sumist kak e sednal ( a nekoi da go e videl da hodi, podska4a i bega) sha zeme da zabrani i klaksonite i lekata atlketika
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко щеше да е смешно , ако не беше жалко. Г-н Цацаров много е тъжно , когато си мислите че все още е 1990 г. и ние сме все така балами. Жалко е , че толкова години ни тъпкаха и продължавате да ни тъпчете и това ни докара до бездушие. Ако бяхме гърци или французи или просто нормални хора - досега да сме те изяли със задушени картофи - а то какво - налага се да ви търпим и не само ами и да ви четем плиткоумията! Земята вика Цацаров - готви се - рано или късно ще ни писне:) Да си подготвен!
27
1
 
11
 
! Отговори
Anon преди 8 години
А е толкова просто... Забраняват се охранители в друго превозно средство освен това на охранявания. Изключение само за държавния глава- там може да има кортеж но примерно от не повече от 2 охраняващи коли. Една пилотна и една отзад. Ама не- всичко се върши по български- сложно и неприложимо.
26
1
 
13
 
! Отговори
а преди 8 години
Преди няколко години Цецерон Шестоапартаментов се справи с кортежите по същия начин - с клетви, закани, медийни акции и т.н. ченги мероприятия, които естествено не доведоха до нищо. Сега един добре угоен прокурор ни поднася същата претоплена манджа, а в същото време няколко десетки мутри постъпват в Пирогов с припадъци от смях.
25
4
 
4
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Добре де, аз ако обичам да се движа заобиколен от спортно сложени, добре облечени мъже и да се возя в премиум немски лимузини - той как ще ми забрани?Сетила се Мара, да се побара...Прокуратурата е най-слабото звено!!!
24
1
 
5
 
! Отговори
Гранде Мафиото преди 8 години
Лелееее, ако съдът не ги прибере на топло тия от Околовръстното, всичката друга мутра в София ще ги побърка заради създадените неудобства .....
23
0
 
25
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Този тюлен на снимката единственото нещо което може да погне е 3-4 тарелки с кюфтета и кебапчета и 2-3 халби бира....и после 2-3 рола емека!
22
0
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Този тюлен на снимката единственото нещо което може да погне е 3-4 тарелки с кюфтета и кебапчета и 2-3 халби бира....и после 2-3 рола емека!
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да останат само ИПОННН и НСО това е целта!Абе държавата на КОЙ-нямам думи!
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И АЗ КАТО КИРО КОФРАЖИСТА ПИТАМ СЪЩОТО!НЕ ЧЕ НЕ ЗНАМ ДЕ!ТЕ И МАЛКИТЕ ДЕЦА ЗНАЯТ!ЧРЕЗ ТОЧЕНЕ НА ПАРИ ОТ ДАНЪКОПЛАТЕЦА ПО ВСЕВЪЗМОЖНИ НАЧИНИ..ТЪРГОВИЯ И КОНТРАБАНДА НА НАРКОТИЦИ..ОРЪЖИЕ И ВСИЧКО!
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Над 80 килограма държавен служител веднага в затвора
18
0
 
10
 
! Отговори
Вземат ли се мерки? преди 8 години
Ей, наглите мутри-побойници раздвижиха държавното разплуло се туловище. Да не би този път прокуратура и съд да се задействат?
17
1
 
14
 
! Отговори
edin преди 8 години
Охраняваните какво да правим,не охранителите?Ама то за тази работа се искат топки- не оперативки на празноглавци!
16
0
 
7
 
! Отговори
ddfd преди 8 години
не е зле да се въведе ред при частната охрана - ескортЩа за изказване е това "Не може да им забрани"Така е като не са назначени на трудови договори и нямзат длъжностни характеристики. Млатят наред.
15
0
 
4
 
! Отговори
do 15 преди 8 години
ако са с калашници и бухалки - ДА. Защото това не е дивият запад и не е твоето село. Не искам да виждам мутри.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Простаци мръсни правете така както прават на запад.Нищо не прекопирвате защото сте много умни.
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а тия четирима що нямат договор никой не казва. инспекция на труда, нап няма ли да се самосезират или то ся, сряда, четвъртък, петък... дни на майстора, а другата седмица пък ще е дъждовна...