Година след убийството на Георги – той гние, а убиецът му?

Дали тичащото момче, с кръвта по лицето, ще бъде открито
2 юни 2016 09:00,
63
Година след убийството на Георги – той гние, а убиецът му?
Пейката в Борисовата градина, на която Георги бе открит прободен и мъртъв. Снимка: архив, Булфото

Днес, 2 юни, се навършва една година от жестокото убийство на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина.

Още по темата

Ученикът бе открит от приятелката си посред бял ден с прободни рани на пейка в един от най-големите и оживени столични паркове, в близост до сградата на БНР.

Месец по-късно МВР разпространи кадри на момче, което се издирва във връзка с убийството на Георги.

Тичащият младеж има кръв по лицето, но това с нищо не помогна за разкриването на убийството, защото, убиецът все още е на свобода, а разследващите подозират, че той може вече да не е в България.

МВР продължава да разследва трагедията, като основната версия, по която се работи е "случаен инцидент".

Анализ на полицията показа, че убиецът със сигурност е импулсивен и избухлив. Той е жесток човек, който ще нападне отново, ако не бъде спрян, казаха тогава униформените.

Разследването на полицията за убийството на момчето се оказа в глуха улица, след като всички заподозрени за жестокото престъпление се оказаха оневинени след детектор на лъжата.

Година след убийството на Георги – той гние, а убиецът му?
Тичащият младеж с кръвта по лицето. Още се издирва. Снимка: МВР

Първи бе разпитан ученикът от строителния техникум Марио. Според показания, дадени в първоначалните часове след инцидента, той бил съперник на Георги заради любовната му връзка със съученичката Лора.

Младежът бе подложен на детектор на лъжата. След като отговори на поредица от въпроси, свързани с жертвата Георги, с местопрестъплението и с оръжието на убийството, резултатът категорично показва, че момчето няма нищо общо с инцидента.

Двама близнаци от Строителния техникум също бяха придружени от родителите си при психолозите от МВР. И при тях разпитът започна с няколко контролни въпроса и продължи с такива за местопрестъплението, Георги и местонахождението на ножа, с който е убито момчето.

Резултатите и на двамата близнаци също показаха толкова категорично, колкото и тестът на Марио, че те не са участвали в престъплението.

За последните няколко години това е трето зверско убийство в Борисовата градина.

През 2008 г. в парка беше убит студентът по медицина Михаил Стоянов. 28-годишната Яна Кръстева бе удушена в алеите на парка три години по-късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Батман Борисов още ли не го е открил!?