Сигурността в Слънчев бряг е на добро ниво, успокои Георги Костов

Извършителят е задържан въоръжен минути след убийството, похвали той
10 юни 2016 13:09,
88
Сигурността в Слънчев бряг е на добро ниво, успокои Георги Костов
Снимка: Булфото

Сигурността в "Слънчев бряг" е на добро ниво, каза пред журналисти главният секретар на МВР Георги Костов.

Той отрече информацията, че участниците в инцидента с Димитър Желязков /Митьо Очите/ са ходили въоръжени с кирки и брадви на голяма група. По думите му те са се придвижили до мястото на групи по двама, трима човека като курортисти, без да са видимо въоръжени.

Още по темата

Главният секретар на МВР отново заяви, че поводът за стрелбата е спор за паркомясто, който по думите му е възникнал няколко часа преди инцидента.

"Фактите са такива. Карали са се по повод на това кой къде има право да спира", посочи Костов и добави, че пререкания винаги е имало. Той допълни, че няма данни до този момент двете групи да са се карали.

Георги Костов все пак заяви, че се разследват много хипотези, които няма да станат публично достояние до момента, в който делото не влезе в съдебна зала.

По повод на коментара на премиера Бойко Борисов, че единствената грешка на МВР е, че не са арестувани тези, които са били пред болницата в Бургас, където е бил закаран Димитър Желязков, Костов заяви, че в момента в който е било съобщено, че има пререкания с журналисти в района на болницата, на място са били насочени екипи от жандармерията и са били задържани трима души.

"Считам, че след като извършителят на убийството е задържан въоръжен минути след извършване на убийството и вече е привлечен като обвиняем и е в ареста в Бургас, няма какво да добавя за бързината на реакцията", заяви Костов, цитиран от БТА.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов коментира, че има няколко насоки, по които се работи по отношение на мотива за инцидента, но той ще бъде установен в кориците на делото. По думите му разследващите работят по много линии, вероятно и наркоразпространение.

Спиридонов добави, че ГДБОП работи по нови престъпни групи на територията на Бургас, Варна и Добрич. По думите му данните в ГДБОП сочат, че различни групи с различни хора работят на местно, регионално и национално ниво. Има и такива, които се занимават с международен трафик на наркотици, посочи Спиридонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
4
 
! Отговори
главсек Костов преди 7 години
Сигурността е на ниво, очакваме ситуацията да се запази спокойна до следващата престрелка.
48
0
 
8
 
! Отговори
Ирония на съдбата преди 7 години
Докъде я докарахме - кипим от възмущение, че ИДИЛ защитават с 500 "бойци"няколкомилионния град Алепо, пък не се гордеем, че 30 въоръжени до зъби наши момци заяитават ... едно паркомясто.
47
0
 
13
 
! Отговори
Бегай от тука преди 7 години
И въпреки че сигурността в Слънчев бряг е на ниво, е по-добре да стоите далеч от този мутрешко-наркоманско-пиянски комплекс.
46
0
 
2
 
! Отговори
НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ преди 7 години
ТОВА Е БИТОВ ИНЦИДЕНТ ЗА ПРЕД ИД, ТАЛИБАНИТЕ И КАНДИДАТ БЕЖАНЦИТЕ. КАК ДА СЕ ПОКАЖЕМ НА ДИВИЯ ИЗТОК КАТО МЯСТО ЗА ТЯХ, АМИ КАТО СЕ ПРОДЕМОНСТРИРА КРЪЧМАРСКО "ГОСТОПРИЕМСТВО" С ПУКОТ, ОЛОВО, БРАДВИ И СОЛ ЗА ДОБРЕ ДОШЛИ
45
0
 
8
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
а ко стаа с Митю бе? да не е освободил паркомясто, а вие да го криете, за да го заеме някой ваш човек?
44
0
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Сигурността в Слънчев бряг е повече от ОК - тук-там по 30 въоръжени момчета с бронежилетки забавляват туристите от Норвегия и Швеция с развлекателни престрелки покрай нощните клубове - един вид аниматори, които разчупват скучните вечери и дават тласък на заспалия северен адреналин. Как да не изпаднеш в умиление и да не се разтопиш от национална гордост.
43
0
 
4
 
! Отговори
Мдаа преди 7 години
Париж с *** а у нас е спокойно
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе по всякакъв начин се мъчат да прикрият случката
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Престрелка от крими филм но реално изпълнена в Слънчев бряг - и дежурното всичко е под контрол - АБсурдистан.Регистрираме и отчитаме, че има некакви хора незнайно какви,които са се изпотрепали.Некои ги издирват, други ги знаят, но всичко е споко.
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя комисар съвсем ни взима за тъпири! По-зле е от колегата си Егати Костов! Много е "сигурно" в курорта щом се разхождат индивиди с брадви и бронежилетки, които вероятно са... секачи на изсъхнали дървета по парковете и косачи! Е, понякога влизат в конфликт и се стрелят с други, като тях бачкатори, само че по кръчмите за паркоместа! А защо не вземе ноистина да ги провери въпросните 40 индивида от кога са в курорта, каква е квалификацията им и какво работят по договор?
39
0
 
7
 
! Отговори
Край преди 7 години
А стига с тоя Митьо бе и тоя Слънчак - в Село Мечка и село Бутан вече шеста баба изнасилват за това време. Очите та Очите -вече ще му викаме Мъ дите.
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слънчев бряг е такава безподобна клоака, че не знам колко ниско мнение трябва да има един човек за себе си, за да ходи там!
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе гУсин Костов, и на групи по 2-3 да са били, като са били с бронежилетки и брадви, дали са изглеждали като туристи? Или и бронежилетките и брадвите са ги били скрили, а?
36
0
 
6
 
! Отговори
ivan преди 7 години
Казано просто - Г...........По-учтив израз от Foools не намирам...
35
1
 
8
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
Нов вариант на поговорката "От трън,та на глог!" в туристически стил:"В Турция-бомби,в България-куршуми!"
34
0
 
14
 
! Отговори
Балтона преди 7 години
Кака Руми омекна и каза че нещата не вървят, обаче бат Гошо е кораво копeye и според него всичко е под контрол. Бат Боко се е обградил с некадърници и също не иска да си го признае.
33
0
 
13
 
! Отговори
брат А преди 7 години
Ехееее-еееехе и замириса на море! (4Х)
32
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко да е сигурно щом се сражават 40 човека с огнестрелно оръжие и дупчат колите на един паркинг, дупчат стъклата на едно заведение и хипер маркет едновременно, а чужденците са си помислили, че това е терористична атака. Та ГОСПОДИН КОСТОВ КОЛКО ДА Е СИГУРНО ТАМ А?
31
0
 
5
 
! Отговори
Бургаска батка преди 7 години
На всякъде хлябът е нарязан само в Бургас хлябът е нацепен :Dвисок левел съм бе маняции
30
0
 
6
 
! Отговори
Бургаска батка преди 7 години
На всякъде хлябът е нарязан само в Бургас хлябът е нацепен :Dвисок левел съм бе маняции