Насилената Мария след ареста: Стрес и кошмари

Криминалистите още не са направили възстановка на случката
19 авг 2016 09:07,
108
Насилената Мария след ареста: Стрес и кошмари
Снимка: БТА

Отличничката, която закла Богдан Динев в опит да се измъкне от лапите му на сериен изнасилвач, е изпаднала в тотален нервен срив, като ежедневно сънувала кошмари с него.

Психолози са препоръчали на родителите й да я отведат в семейната къща в село Твърдица, където Мария да бъде оставена на пълно спокойствие. Така тя трябвало да се отдели от спомена за случилото се и последователно да се върне в ежедневния живот. По този начин стресът, който тя преживява и който е започнал да отключва параноя. Нейният адвокат Валентин Димитров също нямал достъп до момичето.

Заради крехкото й състояние, криминалистите също са забавени. Те трябва да направят възстановка на нападението срещу нея, но следственият експеримент е отложен.

Мария бе освободена от ареста срещу 500 лева гаранция на 29 юли, три дни след разигралата се драма на ул. "Чая" в Стара Загора. Оттогава досега е бил направен един опит да се снемат обяснения от нея.

Още по темата

Властите прекратили разпита, тъй като още на първия въпрос Мария се разридала и изпаднала в шок. Според роднини тя не се притеснявала от повдигнатото срещу нея обвинение, а не можела да се отърси от психическите травми, нанесени й от изнасилването.

"Разследването си тече. Изготвят се експертизи и се разпитват свидетели. Властите влизат в положението на Мария, както от чисто човешки план, така и съобразно закона. Изчакваме я да се закрепи, за да можем обективно да продължим със случая", заяви пред "България Днес" адвокат Димитров.

С освобождаването на Мария от ареста прокуратурата промени и обвиненията срещу нея от умишлено убийство в причиняване на средна телесна повреда, довела до непредумишлена смърт.

В отчаян опит да се защити, девойката намушква 62-годишния бивш пандизчия Боньо Фаса във феморалната артерия, докато той я души и изнасилва, и бяга от дома му.

Ден след това, съсипана от чувство за вина, отличничката се предава сама в полицията, разказвайки в пълни подробности как извергът я е подмамил в къщата си, проснал я на земята и я насилил.

Според юристи казусът е ясен, като категорично става дума за неизбежна самоотбрана. Ако това се докаже, делото срещу ученичката ще бъде прекратено моментално, тъй като няма да има престъпление, по което да й се търси отговорност.

Съществува, макар и минимална, възможност Мария да се изправи пред съда. В този случай има два варианта. В единия съдът дава старт на процеса и оправдава ученичката, позовавайки се отново на института на неизбежната отбрана. В другия, който според юристи граничи с абсурда, е тя да бъде намерена за виновна и да бъде осъдена. По обвинението й, повдигнато за момента, се предвиждат от 2 до 8 години затвор. Тъй като Мими е с чисто криминално досие, тя ще получи условна присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откъдето и да погледнем този случай, момичето е невинно би трябвало да бъде освободено
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задавам си следния въпрос:Каква е била ползата на обществото от този господин,след като е прекарал само 12 г.от съзнателния си живот на свобода? Успял ли е да създаде нещо полезно,да помогне на някого или за нещо,освен на съучастниците в своите престъпления?Притежава ли човешки,качества заради,които трябва да съжаляване не само него но и вс.останали подобни индивиди!Ако питате лично мен не!Щом след втората присъда не се оправи,с чиста съвест му слагам главата на дръвника и толкоз!
38
5
 
8
 
! Отговори
не мога преди 7 години
История от личен опит: Бях на 9 или 10 години, педофил ме заговаря на връщане от училище, кани ме у тях, има бонбони и играчки... Ако бях наивна, бях отишла с него и ме беше изнасилил, щях сама да съм си виновна, защото съм отишла в дома му, така ли да разбирам :д
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До безобразиеМи супер, че го е изтрил, по-глупав коментар не бях чела от много отдавна.Да вземе и себе си да изтрие от лицето на земята.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Медицинския протокол е първото нещо което се прави ,така че протокол има с сигурност той освен доказателствена стойност е и основа за разследването,т.е. сам по себе си не е доказателство а само част от доказателството.Извинявам се ама, разсъждавайте малко преди да пишете глупости,Ще кажете ,че като видите някаква рана на някой ,можете да възстановите подробно случката.Съмнявам се дори да сте супер професори в медицината.Има само вероятности които трябва да се проверят.
35
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като чета коментарите , не е само Боньо фаса, има още много гнусни *** като него , само че не са мъртви , а на свобода.
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До неудобен въпросБила ли е девствена? защото през соца при всеки случай на изнасилване бяха уж такива!------------------------------------Само девствените ли могат да ги изнасилват ? Аман от ***
33
4
 
13
 
! Отговори
до 40 преди 7 години
О боже, какви глупости чета тука...И какво като е отишла, престъпление ли е? Това да отидеш в дома на някой автоматично му дава право да те изнасили и от теб се очаква да се проснеш по очи и да се свалиш сам дрехите ли? Следващия път като отидеш на гости на чичо си и той се опита да те изнасили, предполагам ще му дадеш, просто защото си отишъл в дома му. Ай стига
32
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В отчаян опит да се защити, девойката намушква62-годишния бивш пандизчия Боньо Фаса въвфеморалната артерия, докато той я души иизнасилва, и бяга от дома му. Ден след това, съсипана от чувство за вина........---------------------------------------Какво по-ясно от това описание?!! Това са факти които изключват всякакви опровержения относно ПЪЛНАТА СВОБОДА НА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ от страна на момичето-обект на брутално посегателство! Обаче като чета коментарите защитаващи насилника, ми се повръща от "морала " на тази нация -затова у нас жертвите изпитват вина, а злодеите се радват на пъле
31
1
 
9
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Това момиче го изкарахте криминален гений! А господин Фаса е наръган с неговия собствен нож! Той е популярен ножар в Града на липите. Мир на душата му.
30
6
 
19
 
! Отговори
заралия преди 7 години
Общото мнение в Стара Загора е: "Една гад по-малко." Момичето в случая е абсолютно невинно и го е наръгала в състояние на силен стрес, когато я е затиснал да я души с мазните си 120 килограмови телеса. Абсолютна самоотбрана.
29
5
 
13
 
! Отговори
гнусар преди 7 години
Има предостатъчно снимки на гнусния чичка, защо според вас някой би лъгал, че е насилен от него... Вижте му хубаво лицето само. Ако изнасилят дъщеря ви утре, готино ли ще ви е да четете коментари как лъже, без реално да има мотиви за това?
28
11
 
10
 
! Отговори
Чилов преди 7 години
Дали Мария е изнасилена не стана ясно,но че "изнасилвача" е на два метра под земята,е от ясно по ясно.Трудно е да си адвокат на умрял човек.Живия може и го прави, да говори всичко което може да го изкара вода не напита.
27
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До vargАко изнасилят дъщеря Ви, вероятно с удоволствие бихте публикували доклада на съдебните медици, съдържащ снимки на разкъсаната й ***, например? Или следи от наранявания по бюста и други интимни части от тялото й?Вие сте много напредничав човек, при това положение - желая успех в публикациите!
26
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а дали е "насилена"? Кой, кой ще ни каже?
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 31а един друг вече реши, че серийния изнасилвач е жертва защото някаква девойка го е посетила посред нощ. Би ли ми обяснил къде е разликата?
24
21
 
14
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
На следващия ден Мария минала покрай дома му, видяла полиция и линейка, попитала един от униформените какво се е случило и чак тогава се сетила, че вчера са я изнасилили и че е убила насилника си. Въпроси има ли?
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До vargдобре де, до вчера обяснявше как Анитка е невинна! Тя не е ли брутална убийца, която трябва да лежи в затвора? Защо имаш толкова противоречиви менния по два толкова сходни случая (ако наистина приемем, че в случая не става на въпрос за изнасилване, нещо което не ми се вярва имайки предвид досието на твоя приятел Фаса).
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 26Охо, вече имаме кре тен, който определи вината и даже постанови присъдата?Поздравления за кре тена!
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До vargТази документация съдържа лична информация, поради което не е публично достъпна, умнико! Публично достъпно е единствено крайното заключение на съдебните медици!