Брюксел замрази АСТА. Споразумението отива на съд

От Еврокомисията се кълнат: Без ограничения в интернет
Обновена: 22 фев 2012 15:43 | 22 фев 2012 14:38,
114
Брюксел замрази АСТА. Споразумението отива на съд
Брюксел блокира АСТА. Снимка: Impact Press Grouр

Европейската комисия замрази ратификацията на споразумението АСТА и го даде на Съда на Европейските общности.

Докато магистратите не отговорят дали то съответства на европейските права и свободи, по-нататъшното му одобрение ще бъде блокирано.

Още по темата
11 фев 2012 19:38
175
Така ще отпадне насроченият за юни вот на Европарламента, който трябваше да даде или не окончателно съгласие по влизането в сила на споразумението, чиято цел уж бе да се бори с фалшификациите.

Изпращането на споразумението на съда означава, че процесът на ратификация ще бъде замразен поне за една година, тъй като средният срок за гледане на дела от съда в Люксембург е около 14 месеца.

"Аз съм сигурен, че споразумението не нарушава права, но искам върховният съд на ЕС независимо да потвърди неговата законност", заяви търговският комисар Карел де Гухт, който води преговорите по АСТА от името на Еврокомисията.

"Това е необходима стъпка, защото решението за АСТА трябва да се базира на факти, а не на слухове и заплахи", добави той.

Съдът трябвало да отмери точния баланс между защитата на интелектуалната собственост и свободата на изразяване и достъпа до информация, разясни комисарят.

Няма да има затваряне на сайтове, ограничаване свободата на изразяване или достъпа до информация

Де Гухт допълни, че уважава мнението на европейските граждани, които масово излязоха на протести срещу споразумението, но увери, че то няма да промени начина, по който гражданите в ЕС използват интернет.

"Няма да има затваряне на сайтове, ограничаване свободата на изразяване или достъпа до информация. АСТА трябваше да защити нашите компании по света, защото те губят милиарди от нарушаването на авторски права и от фалшифициране на произвежданите от тях стоки", увери комисар Де Гухт.

Той припомни, че страните членки единодушно са дали мандат на Брюксел да подпише споразумението.

Европейският парламент, който също надигна глас срещу АСТА и в момента готви резолюция срещу него, също се е произнесъл в подкрепа на споразумението.

Де Гухт обясни, че тъй като притесненията в парламента за ползването на интернет са били от самото начало, той за първи път е разсекретил резултатите от преговорите по търговското споразумение и от 2009 г. евродепутатите са били държани в течение на постигнатите договорености.

Решението на ЕК за замразяването на АСТА идва седмица, след като и българското правителство спря ратификацията на споразумението, довело до масови протести у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
4
 
! Отговори
до 67 преди 12 години
ами паролата ти за достъп до пощата, гугъл + и ютуб. моля, отворете си например гугъл преводач и веднага отгоре ще ви излезе надпис - нова декларация за поверителност. прочетете я внимателно как може да ти уеднаквят имената, ако пишеш тук напремир и искаш да си анонимен, според тях не може. ще ти изпляскат името
64
0
 
18
 
! Отговори
а на бас! преди 12 години
Хващам се на бас, че АСТА ще бъде приета, само малко ще я варосат.
63
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
същото като гугъ л е и с уикипедия, и там има изплескана една нова декларация за поверителност, където пише, че нищо не е поверително и ще те записват както те си преценят. е каква Акта , то тя вече си е в действие
62
0
 
1
 
! Отговори
Biz преди 12 години
каква парола на Гугъл? за пощата ли имате предвид или за браузъра. моля уточнете?
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
- Да направим, господа, по едно кафе.- Кафе ли? - извика бай *** и скочи от канапето като ужилен.- Какво кафе ще правим, вода няма.- Вода ли? Само вода искайте от мене.- Нà, намерих, видяхте ли? Претарашувах всичките вагони! Най-сетне виждам стомна, грабнах я завчас, една жена ми извика: "Хей, дай тук водата, тя е за детето ми." Аз какво да излъжа, какво да излъжа, дойде ми на ума: "Извинете, госпожо, там на едного му припадна." "Тъй ли", кай. "Тъй." "Е, тогава скоро занеси му вода."
60
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хамериканците ги е страх да си признаят че хакерите им насвиха сърмите и сега се чудят как да си го върнат на целия свят скапана нация.
59
0
 
4
 
! Отговори
do 63 преди 12 години
Не си в час май ... :)
58
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
- Я се поотмести малко към края да си сложа и другия крак. Ха така! Браво! Е-е-е-х! .! Кеф! Я чувайте машината какво прави: тупа-тупа, тупа-тупа! Фърчи!... Много обичам така да се обтегна. Отвъд тясно. Па и другарите - прости хорица, какво ще приказваш с тях?... Какво ядете там, круша ли? Браво! Я да видим, тъй както съм легнал, мога ли изяде една круша. Благодарим! Отде ги взимате вий тези неща?- Купуваме ги - отговаря едва сдържано един от нас.- Тъй ли? Браво! Аз обичам круши.
57
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
до 59 и аз така, моментално си изтрих профила в ютубето, щото там 97% от печалбите им са от реклами. сега търся на всички други търсачки, но не и на гугъ л. и това ще стане от 1 март. те не че до сега не са ни записвали трафика, ама сега направо си го казват.
56
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като сте си платили нета ще си го ползвате както искате и ще си пишете каквото искате защо няколко милиарда човека ще са зависими от шепа лупени подписали нещо тайно някъде си всеки като почне да подписва къде ще му излезе края.
55
0
 
0
 
! Отговори
торбалан преди 12 години
BUL_CONV.pdfв чичо гугъл и четете чл. 8 ......българия е страна по тази конвеция чл. 6 ал.1 от тая конвеция казва ,че и за 0.20 лв. да имаш административно наказание, имаш право на защита
54
0
 
5
 
! Отговори
Ils преди 12 години
Аз пък като го прочетох ми стана ясно, че те и сега си го правят.
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Опитвали сте да продавате краставици на краставичар?Или хладилник на ескимос?а?
52
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За пореден път - БРАВО и евала на стара Европа, че дава отпор на ал4ното американско еврейство ... незнам до кога ще удържим обаче натиска иззад океана.Единственото място на света където все - още има граждански права е Европа. в Америка отдавна няма такива.
51
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
божкеее, я си прочетете новата декларация за поверителност на Гугъл ! ще припаднете ! там пише, че не само ще ви записват трафика, но че ще имат право да ви сменят паролата ! и щели да ми уеднаквят имената на всички пощи !!! веднага изтривам гугъл, то бива ,бива ама това е върха
50
0
 
2
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Ми направи и ти тракер някои да не ти е седнал на клавиатурата
49
0
 
1
 
! Отговори
40 do 45 преди 12 години
Като си купиш CD или DVD дори в Америка ти е законно разрешено да си го рипнеш на компа.
48
4
 
2
 
! Отговори
Хитлер до 43 преди 12 години
Точно така.Торентите направиха някои хора много богати
47
0
 
2
 
! Отговори
хаха преди 12 години
До 46: те не ама издателите... ;) или ти си мислиш че за изпълнителите мисли някои
46
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха ха ха, има все още лапнишаранковци дето вярват, че има безплатен обяд.