Светът е разочарован от Украйна, Русия - доволна

"Украйна е навела дълбоко глава пред Кремъл"
Обновена: 22 ное 2013 14:05 | 22 ное 2013 11:05, Екип на Bulgaria On Air
253
Светът е разочарован от Украйна, Русия - доволна
Снимка: архив Reuters

Решението на парламента в Украйна да се откаже от курса към ЕС предизвика реакции по целия свят. Европа изрази разочарование, САЩ определиха развитието като пропусната възможност, а Русия приветства новината.

Вчера украинският парламент отхвърли шестте законопроекта, които биха позволили на бившия премиер Юлия Тимошенко да замине за лечение в чужбина. Това беше ключово условие от страна на ЕС за подписването на сделката между страната и ЕС.

Върховният представител по външната политика на ЕС Катрин Ащън определи решението на украинския парламент като разочароващо. В свое изявление тя казва, че въпреки всичко Брюксел вижда бъдещето на Украйна като тесен партньор на ЕС.

Еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле отмени планираното си посещение в Киев, след като научи новината. В Twitter той коментира, че в основата на решението стои неоправданият икономически и търговски натиск от страна на Русия.

„Украйна е навела дълбоко глава пред Кремъл“, заяви шведският външен министър Карл Билдт.

„Страната няма да се откаже от пътя си към евроинтеграция, но не е ясно по какъв начин може да бъде извървян“, обяви самият президент на Украйна Виктор Янукович.

Още по темата
Русия тържествува, тъй като страната настоява Киев да се включи към инициирания от Москва Митнически съюз. Според изчисленията на бизнеса украинската икономика ще печели средно по 10 млрд. долара на година, ако попадне в митническия съюз.

Тези пари ще се влеят директно в бизнеса, без да е необходимо десетилетие на интеграция, както е случаят ЕС. Сметките сочат, че Украйна има нужда от между 100 и 160 млрд. евро в следващите десет години за внедряване на всички европейски технически стандарти.

Друг фактор за решението на Украйна е, че ще има възможността да получава по-евтин газ.

И САЩ останаха разочаровани от развитието на ситуацията. В изявление на Държавния департамент се посочва, че Украйна е пропуснала историческата възможност, която е получила от Брюксел.

Някои американски анализатори пък побързаха да предупредят Киев, че Украйна надценява значението си като икономически партньор на ЕС и на Русия. Затова не е в позиция да „определя правилата“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Eвроизбори ли ??? Референдум за оставане или излизане на България отеврейския съюз - ей това трябва да има през май 2014.Резултатите ще са мн.интересни и познайте какви.
196
13
 
15
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
До ШoпЕС може и да има население обаче е слабомилитаризиран,няма ядрено оръжие,няма тежки военни технологии каквито има Русия.А Русия има невидими ядрени подводници големи колкото градове, има вакуумни бомби,междуконтинетални ядрени ракети Топол за които света няма технология за противодействие,невидими самолети и куп други авангардни оръжия каквито човек трудно би си представил.Ако нападне ЕС ще го смачка като бирена кутийка.Освен това е във военен и икономически съюз с другия гигант Китай.
195
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Би трябвало и ние да се отделим от този ЕС и НАТО никакаъв смисъл аняма промяна нито армия имаме нито стандарта на живот се е променил напротив от както сме в ЕС живеем по зле
194
9
 
5
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Пръч ,що мислиш че ми дреме за руснаци ,американци европейци или други негодници. Изобщо не се кахъря а отбелязвам някои факти. Или ти не си съгласен с мен че руснаците на времето мизерстваха за да може СССР да се представя за голямата работа
193
6
 
22
 
! Отговори
пръч преди 10 години
nerez: "Руснаците си вкарват автогол с Украйна. Сега ще трябва да ги хранят и тях."Ти не се кахъри за руснаците, те нямат нужда от твойта грижа ами по добре себе си гледайте в миризливото ***. Русия е толкова богата на ресурси, че може да залее 5 Украйни с газ и суровини без това да се отрази на енергийния и баланс.
192
7
 
5
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
До до 207Не можеш да даваш мнение, защото си полиран мозък, неизлизал от рамките на родния си град.Ако имаше малко акъл, като минимум щеше да знаеш кога се ползва Й и кога Ь.Това е много показателно, означава, че нищо не става от тебе.За да имаш адекватно мнение, трябва поне да си елементарно грамотен.
191
2
 
20
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
"Еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле отмени планираното си посещение в Киев, след като научи новината."Горкият Щефан Фюле, най-вероятно целта на посещението е била да организира гей парад в Киев, както на Сърбия беше поставил условие да организират гей-парад за влизане в ЕС. Много жалко наистина, Украйна в настоящия момент изпитва остра нужда от гей парад и други европейски ценности. Както се беше изразил тогава сръбския президент - screw такъв съюз, за който входния билет е гей парад.
190
13
 
1
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Руснаците си вкарват автогол с Украйна. Сега ще трябва да ги хранят и тях. Обикновените руснаци мизерстваха по времето на ссср щото комунистите се правеха ларж че да привличат рвзни изпаднали държавици и даваха пари и ресурси на разни безполезни червеи. Сега ще им се налага да хранят и мизерстващата Украйна. Путин прави грешка като се опитва да възстановява нещо което исторически е свършило. Запада пък губи 46 милиона роби и най удобния полигон за унищожаване на Русия.
189
2
 
17
 
! Отговори
до 207 преди 10 години
ава щопе не ни разсмивай, каква армия има ес, сбирщина от геьове, всеки който от малко се е интересувал знае какво представлява руската армия, просто тя е жестока калена в битки и непобедима естествено, да живее руската армия освободителка от ислям и фашизам, геьовете при техните хора отвъд океана там ги събират в еднополови бракове, а може и в ес
188
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Браво на Украйна! Защитават си интересите. И ние трябваше да водим такава политика. Никой няма да им реши проблемите отвън само ще им ги увеличат- най-малко ЕС,който е пред разпад или пък САЩ! Браво!
187
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
с кого имаме еднаква вяра,близки езици,яко пиене и кой ни уважава повече и ни е давал повече? а и турците са наши хора и те в кюпа,защо не, един дол дренки сме.Западняци и американци на кой им дреме за нас само ни командват абе знам ли объркан съм но мисля че украйна е права
186
14
 
5
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
Това импотентното джудже ли ти хо каза, че ЕС няма ядрено оръжие и армия? Кой има по-голяма армия, 500 млн. Евросъюз + 300 млн. САЩ или 140 млн. Руска Федерация?
185
4
 
23
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
И аз им приветствам решението.Видяха България какъв го изяде от това членство,само че Украйна не е мека китка като *** и не признава розовите европейски ценности за правилни.А те действително не са.Бивша страна членка на СССР ще зареже Русия и ще отиде при някакви *** без армия,без ядрено оръжие,и пред сриване да им държат морални наставления и да ги притискат да си продават родната земя.Аз ако съм на Путин бих им предложил създаване на СССР 2 - Първа страна членка към Русия -Украйна.
184
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кога най после ще застанем на печелившата страна? русия или ес и сащ?за сащ съм сигурен,че ако нямат интерес те заебават за западняците също и те си гледат само кефа.каква полза от тях през тия 7 години.сега като се замисля как руснаците живееха по кофти от нас но ние реекспортирахме нефта и калашниците им и очите им светваха като разберат че си българин така че кой е дал повече за нас? сащ са далече а и запада с какво са помогнали?нашите деца и внуци станаха гастарбайтъри Интереса клати феса!
183
2
 
15
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
Известно е, че под "свободният свят" неолибералните *** разбират САЩ, Ерец Израел, Англя и някой страни от Европа според случая, горд сън, че не принадлежа към тоя "свободен свят" и съм изключително доволен, че е разачарован.
182
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Аз виждам в бъдещето свободен съюз на славянските племена. Пълна автономия за всеки от тези народи, едно само общо - войска, парична единица и митническа система. За останалото - всички да живеят както искат, и всички да се управляват както могат.Моят девиз е кратък - любов към Отечеството, свободата, науката и славяните. Върху основата на тези четири кита ние ще изградим такава мощ, че за нас няма да са страшни нито враговете, нито приятелите." - ген. Михаил Скобелев
181
0
 
17
 
! Отговори
marti преди 10 години
А защо"светът"не се разочарова и от факта,че Германия се опитва всячески да отстъпи пред САЩ по случая с Едуард Сноудън,като йезуитски се опитва да се противопостави на едно негово привикване в Германия,и даване на показания от негова страна,във връзка с нерегламентираното подслушване???И кой и как точно прецени,че осъдената за злоупотреби Тимошенко трябва да се ползва с някакви си там привилегии,за да можела да се лекува в чужбина?!?
180
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Инфлексната точка в процъфтяването на Западната цивилизация си пролича:Реми със Сирия, Путин избран от Forbes за най-влиятелния човек на 2013 г., според изявления на Форбс заради Сирия и заради Edward Snowden. Сега се прибави и провал с Украйна. Всички империи са рухвали от вътре.
179
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето и един стар коментар на Путин по отношение искането на британците Русия да си промени конституцията - Путин казва - не реската конституция трябва да се промени, мозъците си трябва да променят британците:) Посмейте сеhttps://youtube/watch?v=ZttvJbUSqlE&list=FLf5e7L57PHtq0VpI4aW9UbA&index=3
178
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Радвам се да видя от коментарите, че голямата част от българите не са загубили ума си от "демократичната" пропаганда която ни залива вече 25 години."Светът" е разочарован:) И кой свят е разачарован - "свободният" свят е разачарован, че някакви украинци се дърпат да му станат роби. Разочарованието на "светът" тепърва му предстои да расте!Украинците трябвало да подменят 6 закона та Тимушенко да излезе от затвора и да иде да си харчи милионите в Англия ха ха ха