България да не става жертва на геополическа игра!

Станишев: Страната ни може да изгуби изключително много
Обновена: 20 мар 2014 16:08 | 20 мар 2014 16:02, Елка Василева
109
България да не става жертва на геополическа игра!
Сергей Станишев. Снимка: архив, Булфото

Председателят на БСП и на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев призова да се избегне България да се превърне в жертва на поредната криза – голяма геополитическа игра между велики сили. Той направи този коментар пред български журналисти в Брюксел преди началото на срещата на държавните и правителствените ръководители от европейската левица по повод събитията в Украйна, предаде БТА.

България е сред страните с много добре очертана и последователна позиция по цялата криза. В самия ЕС има цяла палитра от мнения, отбеляза Станишев.

Още по темата
България има своите интереси и от икономически санкции би могла да изгуби изключително много - нашата икономика, туризъм, българските граждани, добави той по повод очакванията по-късно тази вечер Европейският съвет да обсъди налагането на допълнителни санкции срещу Русия заради присъединяването на Крим.

Няма как да не отчитаме интересите на етническите българи в Украйна, първият приоритет на нашата държава трябва да бъде да ги подкрепи, заяви Станишев. Той съобщи, че утре в София ще се срещне с председателя на асоциацията на българите в Украйна, за да се чуе и техният глас.

Станишев отбеляза, че досега в Европа нито един парламент не е приел позиция по украинската криза. Тогава тези, които приказват, да проявят малко интелигентност и да разберат какво става другаде, допълни той по повод дебатите в Народното събрание и свързаните с тях политически коментари.

Всички - ЕС, Русия и Украйна, трябва да търсят мостове, а не да градят нови стени, въпреки изключително напрегнатата ситуация. Европа ще загуби много от нова студена война, коментира Станишев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
4ista4kata преди 10 години
tozi borsuk-ta6unlosapa koi go znae 4e e jiv-tia jenamu ne go broi za ma6.......
60
0
 
2
 
! Отговори
yann преди 10 години
Този хамстер, дето сравнява Крим с Кърджали, да хване пътя и да върви там, където слънцето не го огрява! За по-безобидни приказки се уволнява, а за такива глупотрещини би трябвало да го размажат с камъни!Недоносче недорасло!Цялата ни т.нар. политическа клика е за канала...или за затвора!Като почнеш от 1989 до днес, та и някои другари от преди 1989...Възмездие ще има!
59
2
 
4
 
! Отговори
Христо преди 10 години
допълнениеОсвен това, руснаците са ни основен икономически партньор и ще загубим много ако има санкции срещу тях. Половината от туристите ни са руснаци (работил съм като студент 2 лета и съм с много добри впечетления от руснаци и рускини и с много лоши от западняците), голяма част от износа ни е към Русия, Южен поток ще отвори много работни места и т.н. Освен това, Русия ни е била гръб от освобождението насам... така, че Станишев най-накрая да каже една хубава приказка...
58
3
 
3
 
! Отговори
Христо преди 10 години
До 83Единствения начин да имаме защита от Турция е ако Русия е на наша страна. НАТО и главно САЩ са доказали, че нас никой не ни бръсне за сливи докато Турция им е стратигически съюзник. Не случайно допуснаха турска инвазия в Кипър въпреки, че Кипър беше част от НАТО.... Русия има нужда от нас на Балканите, а и много руснаци ни припознават като тяхни "братушки" и "друзя". Поради тази причина Русия е нашата опора и трябва да помагаме с каквото можем, защото днес ние на тях, а утре - те на нас..
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ,бе. Ти затова мътиш водата с Кърджали, нали. А геопилитическа игра ли е участието на брат ти в проекта за последното незастроено кътче на морето. Всички от семейството участвате. И по братска, и по съпружеска линия. Срещу корупцията сте, но само извън роднинския и приятелския кръг. Моника върна парите в името на катарзиса уж. Няма как да се скриете от лъжите си. Манипулирането на обществото е факт, който хората вече прекрасно разбират. Ще отговаряте и за преврата ви с Мая и Бареков по ТВ 7.
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заради бсп и атака слоро ще берем същите плодове и тук.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те като съветски граждани са обявени за изменници и по заповед на Сталин българите в Крим и Таврия през 1945 г. сънародниците ни са били събрани в близост до ЖП-гарата в Добрич, натоварени като животни във влакови композиции, с които са били отведени в Кюстенджа, където са натоварени на шлеповете.
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
bg.wikipedia.org/ - В средата на 30-те години на 20 век са арестувани и избити около 25 хиляди български интелигенти в Таврия - учители, инженери, свещеници, агрономи, студенти
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
избити 8 000 000 в украйна , а ти се съмняваш за 62 000 българи
52
1
 
2
 
! Отговори
Друг Анонимен преди 10 години
До Анонимен"Геополическа", хаха, срам.
51
4
 
2
 
! Отговори
Крим преди 10 години
До Анонимен 68. Откъде 62 000 избити от Крим българи? Това е пълна голяма провокация! Къде взехте тази информация за избити българи? Нали, от психично болните ***?
50
1
 
8
 
! Отговори
qaz преди 10 години
България изгуби вече прекалено много след като вие дойдохте на власт, след като направихте държавен преврат след циркове и манипулации. А колко ще изгуби още и ще я имали, зависи от това още колко ще останете.
49
6
 
10
 
! Отговори
неутрален преди 10 години
Абе много американски герои тук бе, живота не е плейстейшън и компютърни игри нито е американски филм с щаслив край, трябва да избереме "интересите на държавата" или "интересите САЩ" които бедния българин ще плати. Ние какво общо имаме с войни и някакви санкции та да ги подкрепяме от което ще затънеме още повече. Събудете се младежи и не толкова млади. ЕС има 125 милиона безработни а ще дава на Украйна помощ, но пък при условия- вдигане на пенсионната възраст на тока с около 50% на газта двойно.
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
".......геополическа игра!"Некадърните журналисти, написали тази глупост да се поправят......кой Ви даде дипломата -смешници
47
8
 
7
 
! Отговори
Леснопроверимо преди 10 години
Винаги помнете едно - тези, които защитават убийците Янукович и Путин, гласуват за ДСП чрез БСП. Тези същества няма какво да ви предложат. Електората им се състои от ***, *** или престъпници...
46
0
 
1
 
! Отговори
до Влад преди 10 години
Ти трябва да си абсолютен психопат и шизофреник от лудницата ! Сказките които разказваш може и да минават пред младите, които не знаят истината за това което е било. Такъв болен мозък като теб, със сигурно е трябвало най-малко в лудница да те сложат, ако бяха верни глупостите които бълваш. Доказателство за лъжите ти е това, че са все още живи *** като теб !
45
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Т.Е. не искат да живеят в Русия? собствената си страна???! Шокиран съм.
44
4
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
До анонимен (56)Статистиката казва друго: joshuaproject.net/people_groups/10998/RSЗащо толкова руски милионери живеят в Англия вместо в Русия?
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анти Комунизъм и още 62 000 избити от крим българи с българско гражданство взето при Борис III защото предали съветите издавени в Дунава и предадени на Сталин като съветски престъпници включително жени и деца за които се казва лаконично деца на фашисти
42
4
 
13
 
! Отговори
Селянин с вишу преди 10 години
Само не разбрах защо след като се откъсна преди няколко години Косово от Сърбия и обяви независимост , всички западняци + САЩ ги подкрепиха и наляха сумати пари , а с Крим - не може !