ЕС готов с нов пакет от санкции срещу Русия

Те ще засегнат по-дълбоко руската икономика и активи
Обновена: 19 апр 2014 12:58 | 19 апр 2014 11:00, Камелия Цветанова
270
ЕС готов с нов пакет от санкции срещу Русия
снимка: Ройтерс

Европейският съюз вече е подготвил нов пакет от санкции срещу Русия. Това съобщи в интервю за полско радио европейският комисар по бюджета Януш Левандовски, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Европа трябва внимателно да следи развитието на ситуацията в Украйна и да обмисля възможността от въвеждане на нови санкции, каза вчера Левандовски и добави, че вече има готовност за такива санкции.

Те ще засегнат по-дълбоко руската икономика и активи, каза еврокомисарят, но подчерта, че още няма право да говори за тях. "Така или иначе, по-добре би било да минем без санкции, защото Европа излиза от криза и всеки натиск върху икономически интереси усложнява този процес", заяви Левандовски.

Брюксел прави всичко възможно още в началото на май към Украйна да тръгнат първите средства от макроикономическата помощ на ЕС за Киев, възлизаща общо към 1 милиард и 610 милиона евро, каза еврокомисарят. Възможно е през май-юни на Украйна да бъдат отпуснати и пари по линия на политиката на добросъседство, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: РусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баба меца в клетката.
8
5
 
41
 
! Отговори
Баста на Евросъюза преди 10 години
Немога да разбера защо Русия не тегли една майна на Евросъюза и спре напълно газовите доставки. Например, ако спре Северен поток, Германците одма ще ревнат и усетят как икономиката им се свива с десетки проценти. А като стре отклонението Централния газов поток, минаващ през Полша и Полша ще спре да плямпори. Има достатъчно страни в Азия, които ще изкупуват газта и разполагат с газовози. За петрола - само в петрорубла. Хем са ***, хем клюкарят. Ако не е Русия, Евросъюза не ще да е конкурентен
7
3
 
45
 
! Отговори
киро преди 10 години
Полски представител отново говори за санкции срещу Русия. За мен е ясно, че основния виновник за нещата в Украйна е двуличната Полша. Поляците са католици, не са православни. Работят срещу православните християни.
6
19
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Бой по манерката...
5
1
 
36
 
! Отговори
Хайл Яценюк преди 10 години
Приходит в класс новый учитель.- Меня зовут Арсений Петрович, я бандеровец. Дети, по очереди представляйтесь так же, как и я...- Меня зовут Олег, я бандеровец...- Меня зовут Ирина, я бандеровка...- Меня зовут Виталик, я бандеровец...- Меня зовут Вовочка, я сталинист.- Вовочка, почему ты сталинист?!!- Моя мама сталинистка, мой папа сталинист, мои друзья сталинисты и я тоже сталинист.- Вовочка, а если бы твоя мама была проституткой, твой папа - наркоманом, сестра - шлюхой, а друзья - геями, кем бы ты был тогда?!- Вот тогда бы я был бандеровцем!
4
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сбогум "Южен паток" !
3
6
 
32
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Продължават "да плашат гаргите" тези еврогейтаци!
2
7
 
48
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Ще наложи санкции запада, когато тате ми купи колело!К'ви санкции, бе *** ***? Нали много добре знаете, че сте зависими от Русия заради газта! Що изобщо се хабите да ставате смешни в очите на хората.
1
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще налагат санкции на Русия, а си мислят, че Русия ще спи. А като Русия тръгне да налага санкции наобратно? Тогава ще помогне ли ЕС на България - това ме интересува. А те мълчат и не казват!