Българи осъдени във Франция за скимиращи устройства

Двамата ще лежат по две години
15 сеп 2014 08:17, Елка Василева
8
Българи осъдени във Франция за скимиращи устройства
Снимка: архив, Reuters

Двама българи бяха осъдени на по две години затвор в североизточния френски град Реймс за това, че възнамерявали да поставят скимиращи устройства на бензинови колонки, съобщи местният вестник "Л'Юнион Л'Ардене".

Те били арестувани при митничарска проверка в сряда следобед. 22-годишният Захари Цеков и Виктор Грозданов, на 36 години, казали, че дошли във Франция за гроздобер. Двамата не са били осъждани досега във Франция, но са добре познати в други държави за обири и наркотрафик.

Изправителният съд в Реймс отчел, че обвиняемите са само "дребни риби", изпълняващи заповедите на мафиотска организация, но ги осъдил на по две години затвор.

Скимингът на карти е специалитет на българските престъпни мрежи, "които успяха да рециклират компютърните умения на бившите шпиони от Източния блок", отбелязва "Л'Юнион Л'Ардене".

Български шофьор на камион пък бе глобен с 3000 евро за неутрализиране на ограничителя на скоростта на управлявания от него тежкотоварен автомобил и за превишена скорост, съобщи друг френски регионален вестник, "Льо Мен либр" от западния град Льо Ман.

Мъжът бил засечен от жандармеристи в петък да кара със 120 километра в час при разрешени 80 км/ч. При проверката на 44-тонния камион, регистриран в Испания, било установено, че ограничителят на скоростта е неутрализиран с магнит.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
еми...малко им е..какво каот с адребни риби..то както са се отървали през тези години за това има толкова много дребни риби, щот само гонят големите рибоци..да им еа и фишинга и чудото..вкарваите малки *** на по 10-15г затвор да видим новите ще искат ли да се занимават с глупости за тъпата мафия
6
0
 
3
 
! Отговори
USA forever преди 9 години
До Лошият ЯстребЛошият Ястреб e на физически план въшлива кокошка от курника на Ердоган.Не се знае кога Великия бял баща ще разтури кокошарника и разпарчетоса пуйката както той си знае.Великият бял баща има добро сърце и е решил да дари свободата на кюрдския народ и създаде новата държава Кюрдистан
5
0
 
1
 
! Отговори
Радо преди 9 години
До AAAE тук такива кокошкари може и да влезнат но барети, помака Брендо,Йоско и много други си седят в къщи.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде да видим възможностите на специалитетите на българските престъпни мрежи-скиминг,подправка на банкови карти или как там и казват реквизити,подправка на паспорти демек печатането им от специализирани фирми и дублирането им от престъпни групи с компютърни умения на бивши шпиони от така наречения бивш източен блог щот по правило и на зубрачите им стана ясно,че източен-западен по искане на демокрацията вече няма,останаха посоките на географията щот те се разминават с астрономическите,по правило
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не пропускаме да се прочуем с простотия!
2
0
 
13
 
! Отговори
AAA преди 9 години
То хубаво френските власти са си свършили работата, но кога ще прочетем най-накрая, че и тука нашите продажници са тикнали някой престъпник в затвора... или нашите са толкова некадърни, че все нямат достатъчно доказателства
1
5
 
12
 
! Отговори
Лошият Ястреб преди 9 години
За 7 години 700 милионната Юропа пропищя от 7'те милиона българи! Сите селски тарикати със ***!