Отмениха срещата на лидерите на ЕС за Гърция

Ще заседават ръководителите на страните от еврозоната
Обновена: 12 юли 2015 13:47 | 12 юли 2015 12:01, Елка Василева
215
Отмениха срещата на лидерите на ЕС за Гърция
Снимка: архив, Reuters

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск отмени насрочената за днес среща на държавните и правителствените ръководители от ЕС.

Туск съобщи, че следобед ще се състои заседание на ръководителите на държавите и правителствата от еврозоната.

По-рано тази седмица бе решено днес да бъде свикан Европейски съвет заради обстановката в Гърция. По думите на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер всички ръководители в ЕС следваше да вземат отношение, тъй като гръцката криза засяга и страни извън еврозоната, като България и Румъния.

Още по темата

Снощи еврогрупата се провали във взимането на решение за Гърция и отложи заседанието си за по-късно днес.

Еврогрупата засега е силно разединена как да се подходи спрямо Атина - дали да се преговаря по нов спасителен пакет, или да се осигури само хуманитарна помощ.

Неофициално бе разпространен проект на Германия, който предвижда временното замразяване на членството на Гърция в еврозоната и по този начин откриването на правна възможност в този срок да бъде опростен част от нейния дълг към кредиторите.

Държавите в еврозоната са разделени по темата дали да оставят Гърция в общия валутен съюз, или да гласуват за нейното изключване. По неофициална информация единствената държава, която е на неутрално становище, е Австрия, пише БТА.

Еврогрупата е много далече от компромис, предложенията на Гърция не са достатъчни, каза междувременно финландският министър на финансите Александер Стуб при пристигането си за участие в извънредната среща на финансовите министри от еврозоната, предаде ТАСС.

Има голяма вероятност днес да се даде мандат за преговори за трети план за подпомагане на Гърция, обяви от своя страна заместник-председателят на Европейската комисия и европейски комисар за еврото Валдис Домбровскис, цитиран от АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
2
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 8 години
ELLINITE SE PREDADOHA...SAGLASNI SA MILIARDITE DA BADAT PO 50 I 100 EWRO...
106
0
 
0
 
! Отговори
345 преди 8 години
Викаха ОХI , викаха на ходжата ПЕЗЕВЕНК , пък после се чудят какво им дойде до главата ! *** народ !
105
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Туск отмени срещата, на която трябваше да присъстват и ръководители на държави извън еврозоната, вкл. и наш Боце. Сега заседават само държавите от еврозоната.
104
3
 
9
 
! Отговори
до 165 преди 8 години
Отлагат, разтакават, не са сигурни , че ще постигнат желаният краен резултат! Цари объркване, страх, паника - ами ако трябва да скачат с или без парашут, щот самолета е пробит и се е запалил ?! Височината все пак е голяма, пропостта е дълбока която изкопаха за обикновеният народ!
103
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както четем на сайта на агенция tass, министърът на енергетиката на Русия Александър Новак заявява, че Москва разглежда възможността за директни доставки на суровини в Гърция. Руската Федерация смята да подкрепи възстановяването на гръцката икономика, като разшири сътрудничеството в енергийния сектор."
102
3
 
2
 
! Отговори
Много ли съм тъп? преди 8 години
Първите 2 изречения на тази статия не се ли разминават противоположно?Туск отменя срещата и насрочва заседание.Нещо не зацепвам смисъла.
101
8
 
16
 
! Отговори
:))) преди 8 години
Българите нищо неказват , дума не обелват за немската хитрост, конарство, подлост, пресметливост, двоен стандарт, т.с за ламариненият "човек"!
100
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До турчина. Ако си мислиш, че те обичат тичай в Гърция да пробваш. Но после да не плачеш, че не си бил предупреден.
99
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 8 години
Kosta, was kostet das?-Das kostet gar nix.Реклама на Т-оператор. Нова
98
2
 
6
 
! Отговори
77777777777 преди 8 години
156....Гърците ще фалират и заради Турците защото имат претенции за острови.Гурците се въоражават до гуша с германска техника оттук и високия дълг към Германия...Така че за съюз с Турция забрави
97
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То пък един генофонд...
96
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако има някого, когото гърците истински ненавиждат, това са турците. Алооо, събуди се.
95
7
 
5
 
! Отговори
МУСТАФА БАКЛАВАС преди 8 години
ГЪРЦИТЕ СА МНОГО БЛИЗКИ НА ТУРЦИТЕ...ИСКАМ ДА СТАНЕМ ОБЕДИНЕНИ...ГЪРЦИЯ ЩЕ БЪДЕ ДОБРЕ САМО СЪС НАС--СЪС ТУРЦИЯ.
94
7
 
12
 
! Отговори
77777777777 преди 8 години
150...Ами ако всеки взема пари от ЕЦБ за да даде по високи заплати на народа си,Европа ще фалира...Криви им излезнаха сметките.Отврътена съм тях защото италианците,испанците,португалците се стараят да си върнат заема докато гърците искат да им го изтрият.Тципрас каза в Брюксел :защо след 2 та световна опростихме заема на Германия а на нас отказвате.........
93
15
 
6
 
! Отговори
ЕНВЕР ХОДЖА преди 8 години
ДАНО СКОРО ТУРСКИЯ ПОЛУМЕСЕЦ СЕ ВЕЕ НАД БУНДЕСТАГА В БЕРЛИН..КАКТО 70 ГОДИНИ ПО-РАНО СЪВЕТСКИЯ КАРМАЗЪ БАИРАК СЕ ВЕЕШЕ НАД РАЙХСТАГА.ДА ЖИВЕЕ ГЪРЦИЯ, РОССИЯ, АЛБАНИЯ И ТУРЦИЯ !!
92
0
 
5
 
! Отговори
7777777777 преди 8 години
Гърците ще имат възможност да си върнат заема с газта само че те не искат да връщат и затова се оптват да минат към Газпром.Не мисля че европеиците ще ги пуснат преди да са си върнали заема...
91
8
 
4
 
! Отговори
Още преди... преди 8 години
... 5 години беше ясно, че Европейските бюрократи не са в състояние да решат каквото и да било. Поне да бяха спестили катастрофата на Гърция!
90
12
 
4
 
! Отговори
ЕНВЕР ХОДЖА преди 8 години
ТРЯБВА ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ ДА СЕ ОБЯДИНЯТ В САЮЗ И ДА НАПАДНАТ Е.С. Е.С. Е ПЛЮНКА ВОЕННО...САМО ФРАНЦИЯ ИМА АТОМНИ БОМБИ...НО ДРУГИТЕ *** ЩЕ БЪДАТ ПРЕМАЖЕНИ ОТ ГЪРЦИЯ И И ТУРЦИЯ ЗАЕДНО.
89
5
 
5
 
! Отговори
7777777777 преди 8 години
Има слухове че в Бяло море са намерили газ и борбата в момента е между Путин и Обама
88
5
 
4
 
! Отговори
До 140 преди 8 години
+1 Така се получава, когато ЕС възкръсна Съветския Съюз в целия му блясък и гланц.