Меркел се провали, Европа залага на изолацията и страха

Справедливо разпределение на бежанци в ЕС няма да има
203
Меркел се провали, Европа залага на изолацията и страха
Снимка: Reuters, архив

Миграционната политика на германския канцлер Ангела Меркел претърпя провал - справедливо разпределение на бежанците в границите на Европейския съюз няма да се осъществи, а Турция едва ли е надежден партньор в усилията за борба с нелегалната имиграция. Това пише в редакционен коментар германското списание "Шпигел", цитирано от ТАСС.

Още по темата

Изданието припомня, че на 5 септември миналата година канцлерът "реши в полза на хуманната миграционна политика" да допусне в Германия бежанците, блокирани в Унгария. За Меркел този ден стана "началото на загубата на властта", подчертава статията.

Малко преди 5 септември Меркел заяви, че светът гледа на Германия като на страна на надеждата и възможностите. "За първи път от много време тя не помисли какво може да се случи накрая", коментира "Шпигел", цитирано от БТА.

Сега в центъра на Атина нощуват отчаяни мъже, жени и деца - кадри, които Меркел искаше да избегне още през септември, картина на Европа, която залага на изолацията и страха. Това е картина на поражението на германския канцлер. Усилията й за разрешаване на миграционната криза претърпяха провал. Тя не се справи, пише авторът.

Същевременно в различни части на Европа отново се извършва контрол по вътрешните граници, строят се заграждения. Сплотеността на Европа бе илюзия на Меркел. Солидарното разпределение на бежанците няма да се осъществи, а Турция едва ли ще защити Европа от нова мигрантска вълна.

Ако политик претърпи неуспехи, то властта му се оказва в опасност. Той трябва да реши дали да направи стъпка назад или да загуби властта. Изглеждаше, че Меркел е готова да заложи властта си заради политиката на отворените граници. Сега обаче от това не остана и следа. Меркел ще направи отстъпки, тя вече ги прави, заключва публикацията.

Промяната в курса й няма да бъде радикална, тя се извършва постепенно. В крайна сметка обаче дружелюбното лице, с което Меркел искаше да посрещне мигрантите, вече не е толкова дружелюбно, отбелязва "Шпигел".

През последните дни в Германия за първи път пристигат по-малко мигранти, но това не е резултат от политиката на Меркел, а от нейния провал. Пристигат по-малко хора, защото противниците на канцлера затварят границите надолу по "балканския маршрут", се подчертава в материала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСИЧКО Е ЗА ПАРИИИИИИИ
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БАБА Е НАЙ ВИНОВНА ОТ ВСИЧКИ И АКО И УДАРЯТ ЕДИН БОЙ ЩЕ СИ КАЖЕ КОЙ Я НАКАРА И НА КАКВА ЦЕНА
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хайл меркел, сс - "маршиерт"
105
5
 
2
 
! Отговори
ким сун преди 8 години
Пот този начин България и Гърция се превръщат във фронтови държави и ако войната не спре,ще стане страшно.Особенн за България за която на никой не му пука и няма собствена армия даже.Само може да се надяваме на гения на Бойко да измисли нещо,а той старата лисица ако си изиграе картите правилно може да спечели от тази ситуация.Всичко ще е на кантар.
104
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди 3-4 години Меркел каза че мултикултурния модел в Германия се е провалил защото не могат да интегрират турците/вече 2-3 поколение/, и изведнъж кани милиони ислямисти в Европа? Дали е взела решението сама? Или някой иска да превърне Европа в потребител на чужди стоки? Както стана с България. Защото Европа като цивилизация каквато беше свърши.
103
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bratushki,Strashna novina na SB Kitayi isprevari Amerika,a Rossiya isprevari Germaniya,a vi za Merkel?!
102
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bratushki,nali vi predupredix,che ste pak v greshna posoka! Tova samo zapochva,a sled tova!
101
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
точно така 147Преди няколко вечери предаваха от гръцко-македонската граница, как мигрантите чакат на опашка за храна. Едно4-5 деца излизаха пред камерите, после се връщаха и пак ги избутваха, да се види че ими деца. Щото жени не се виждаха.Ние като ходим на екскурзия или дори в командировка до Германия си плащаме целия път, че и храната си плащаме, а тия навлеци ги хранят от където минат. Че и палатки им приготвят. Кой го плаща това? Пак ние, работещите европейци, а прииждащите търтеи нищо.
100
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повдига ми се като гледам *** кандидат Европеици които показват децата си искаики да предизвикат съжаление, но ефекта е обратен .
99
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С други думи Меркел е олицетворение на непоследователността, тип фурнаджийска лопата, алчно загрижено за собствената си власт прасе, и *** за зеле не става от нея. Мога да я обиждам в рамките на цял роман.
98
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едва ли само меркел - ми цялата ЕК какво прави? само ла лапане и щастливи кокошки!
97
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Баба Меркел прекали с тоя инцест сега собствените фашаги не я уважават
96
2
 
33
 
! Отговори
защо преди 8 години
"Сплотеността на Европа бе илюзия на Меркел"Не! Меркел е илюзия на сплотеността на Европа. Когато си поканиш гости и не пречите на съседите, никой не го е грижа дали госта е Гюнтер, Иван или Ахмет. Но да си каниш гости и да ги пратиш при съседите да ги посрещат..., а на всичкото отгоре да им осигурят спалня и храна за неопределено време...илюзия.
95
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е значи е решено България ще има повече имигранти и няма да ги пускаме към Германия.Само не разбрах защо всички се радват на тази новина.Досега емигрантите искат да използват България само като преминаваща държава като за път към Германия и други държави а сега ще трябва да ги задържаме в България.Досега имахме късмет че те ни поемаха емигрантите но вече няма трябва да ги държим в България.
94
4
 
42
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Прекрасна новина! Най-после здравия разум наричан от евр0гейците ксенофобия и расизъм започва да побеждава и да изтласква сбърканата идеология на т0лерастията и гей-либер***лизма.
93
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много слаб лидер се оказа фрау Меркель. Единиствения сериозен лидер в Европа Камерън като видя какви ги вършат Меркел и Оланд им тегли една майна и отдалечи Великобритания от Брюксел.
92
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Старуха Меркель молодец, Путину не чего делать не надо, она сама из гей-ропы Мусульманский шариат сделает ,видать часто Вангу читала.
91
44
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е това вече е резил, гладните българи и руснаците се плюнчат във форумите да мислят германците ха ха ха ха може би на германците им е писнало от българи и руснаците да бачкат мръсната работа в Германия и им трябват нови черноработници, защото в Германия гъмжи от българи и руснаци които все се оплакват нещо, я за повече пари, я против меркел, я че германците не им дават да станат милионери от чистачи...схващате ли
90
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 125До 127 страна нещо са русофилите в главите си, когато петрола, източник номер едно на приходи в руската хазна е скъп, американците печелели, когато петрола е евтинамериканците пак печелили, значи няма угаждане на русофила, американцитевечно са виновни че.печелят според празните руски тикви и вечно са виновни че Венецуела, Русия, Нигерия губят от евтиния петрол
89
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел е троянския кон на путин в ЕС , на дали е съвпадение че сирийците тръгнаха за ЕС след санкциите на ЕС срещу Русия