8 насилени жени в Берлин, заподозрени – турци, алжирци...

Според говорител на реда броят на жертвите е по-голям
18 май 2016 14:37,
80
8 насилени жени в Берлин, заподозрени – турци, алжирци...
Снимка: Reuters, архив

Най-малко осем жени са станали жертви на сексуално насилие по време на тазгодишния Карнавал на културите, който се проведе в Берлин през почивните дни, съобщава регионалният вестник Der Donaukurier, цитиран от "Фокус".

Полицията, която даде публичност на нападенията едва във вторник, информира за общо 12 заподозрени. Срещу седем от тях е издадена заповед за задържане. Говорителят на органите на реда Томас Нойендорф изрази опасения, че броят на жертвите в действителност е много по-голям.

Първият от серията подобни инциденти стана известен в неделя, след като случаен минувач става свидетел как група мъже насилват две жени. Той заснема престъплението и сигнализира в полицията. След намесата й става ясно, че жертвите са на възраст от 14 г. и 17 г.

Заповед за арест не е била издадена, но силите на реда разкриха, че двама от нападателите са били с турско гражданство, имало е и германец с имигрантски произход.

"Искахме да предотвратим широко разпространените в социалните медии на слухове, че сред извършителите има бежанци. Трябва да е ясно, че заподозрените са израснали в Берлин", подчерта Нойендорф.

В крайна сметка обаче седем от предполагаемите нападатели, срещу които вече има издадена заповед за арест, са чужденци: трима тунизийци, двама мароканци, един алжирец и един либиец, сочат данните на полицията.

Още най-малко четирима души се издирват във връзка с инцидентите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
6
 
! Отговори
лоша работа преди 7 години
Властите признали за насилията и за етноса на изнасилвачите едва след като се появил запис от случаен минувач. Излиза, че ако няма видео, което някой да пусне в мрежата, властите ще си траят. За нас остава само да гадаем, какъв е реалният мащаб на проблема и колко са НЕЗАСНЕТИТЕ инциденти. А и 14 годишното дете е наречено от журналетата "жена". Ако някой спи с 14 год. по нейно желание, веднага ще ревнат. Но щом е групово изнасилване от имигранти - явно няма проблем.
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия които правят такива неща изхождайки от етноса им са от една "друга " религия .Та въпроса ми е към гужа Меркель ние българите и братята румънци като не правим такива глупости защо ни плюете а за "тия" си отваряте з......ците
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еи продажни медии като има заснето видио защо не го пускате по всички телевизии по Европа а ми давате кой ще спечели изборите в САЩ,Тръмп ли Хилари ли булима шмаизера за тях
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, работи интеграцията! Да живее Меркел!
46
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Искахме да предотвратим широко разпространените в социалните медии на слухове, че сред извършителите има бежанци. Трябва да е ясно, че заподозрените са израснали в Берлин",С други думи: и след две поколения ще си останат същите примитивни диваци.
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не налита на меркел и е разбираемо. Никой не иска гранясало овче. Всеки предпочита крехко агнешко.
44
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе те двама либийци изнасилиха момче в Англия, та ние за жени се чудим...
43
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този филм вече го гледахме скоро, после ще се окаже, че небили 8 а 180.
42
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не защитавам мъжете с миграционни корени, но само да поясня. Никой не е изнасилен, а са ги зарибявали, по брутален начин, който може да се наблюдава във всяка една чалга дискотека у нас. Турците винаги са си били такива, свалят те, опитват да те докосват и да те целуват. Ако има момиче, на което това не се е случвало, нека пише! Просто сега се дава гласност на това, няма лошо, така трябва. Един немец никога не би постъпил така, но ние на юг сме си масово такива
41
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tesi turzi kurdi koito imat piza servis da gi proveravat i to osnovno germanzitegi e strah ot kurdite i turzite v brd tova ne go rasbir
40
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво се притеснявате, че задявали жени? Не знаете ли, че те не си падат по мъже? Ревнувате сигурно, че не посягат на вас. Спокойно, оставили са ви Ханс и Гюнтер.
39
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не налазят баба Меркел? Нали тя ги покани, сигурно няма да има нищо напротив.
38
1
 
56
 
! Отговори
Виновни преди 7 години
Да се вкарат в затвора жените!Как може така да провокират зажаднелите да разтоварят дисагите чужденци!Стопли се времето и почнаха да излизат навън по клинчета ,тесни дънки ,ризки и потничета ,мале и като се изкъпят и особено и като се напръскат с парфюм !Ако бяха се дигизирали кат черна нинджа,мирешеха на градското бунищее нямаше да ги изнасилват!
37
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БХКМи да нападат ферми в тяхната култура зоофилията е широко разпространена
36
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веднага да се арестуват и осъдят жените!Според законите на шериата те сами са си виновни и са предизвикали и съблазнили бедните мигранти.
35
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
познати ми препрати анализ, в които се описва как вече се усеща че немската полиция се задъхва. Дребната престъпност гълта супер много ресурси, и като жива сила, и като средства. Не е изгодно да се съди всеки нарушител, започват да се правят много компромиси в резултат, на което престъпниците не получават адекватни присъди. В крайна сметка качеството на живот в гардовете и кварталите с много бежанци се влошава драстично.Нещо, което живеещите у нас могат да потвърдят също
34
30
 
4
 
! Отговори
БХК преди 7 години
И на бежанците им се прави секс какво толкова! Правят го както е при тяхната култура. Трябва да ги приемем такива.
33
45
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Локалният вустник Der Donaukurier... хахаха, добре че са българските хибридни новини, да знам и аз какво се случва в града, в който живея. Ако трябва да съм честен, много повече ме смущават 20000 ***, както и пияните, невъзпитани и агресивни братушки, които може да са и над 100000.
32
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да свикват...
31
1
 
29
 
! Отговори
хак да ви е преди 7 години
хахахахаахахахахахахМама Меркел, Мама Меркел и султан Ердоги да вземат отношение по случая. Някви жени там нарушават изконите права на бежанци и мигранти и османлии. Как може такова безобразие. Я Меркел да срътне прокуратурата да раследва момите за обида на мумун изповеданието, а адвоката на Ердоги да заведе дела срещу тях за неспазване на шериата. Кви са тия безубразия в ислямска Германия не мога да разбера