Откровено от Борисов: Страхувам се от това, което се случва в Турция!

"Който постоянно дрънчи със сабята, трябва все някога и да посегне с нея"
Обновена: 26 авг 2016 09:05 | 26 авг 2016 09:00,
184
Откровено от Борисов: Страхувам се от това, което се случва в Турция!
Снимка: Reuters

В интервю за авторитетния германски всeкидневник "Франкфурт Алгемайне Цайтунг" българският министър-председател Бойко Борисов предупреждава за нова мигрантска вълна, ако бежанската спогодба между ЕС и Турция се провали.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган още миналата година заплаши, че може да "наводни" Европа с мигранти, казва Борисов в разговор с корeспондента на вестника за Югоизточна Европа Михаел Мартенс. И добавя: "Страхувам се от това, което се случва в Турция". Сега е "модерно" за някои политици да се представят като "смели герои", които с танкове и самолети се включват във войната. Който постоянно дрънчи със сабята, трябва все някога и да посегне с нея", предупреждава Борисов пред вестника.

Още по темата

С поглед към Ердоган и споразумението за мигрантите, пред председателя на българското правителство стои въпросът какво ще направи някой, който заплашва Европа с мигранти, ако Европа наруши споразумението, коментира изданието.

Последиците от едно такова развитие ще бъдат фатални, казва още Борисов и официално призова Европейския съюз да подпомогне най-бедния си член с осигуряването на защитата по границата с Турция.

От страниците на вестника Борисов предупреждава: "Аз не знам още колко дълго ще успеем да удържим мигрантския натиск по нашите граници". Премиерът ни обаче защитава решението – на българската граница да бъде построена стена.

"Това ни позволява изобщо да имаме шанс да опазим няколкостотин километровата европейска граница с Турция. Турция трябва да знае, че ние не сме изоставени сами на себе си", казва Борисов. Той също така поддържа мнението, че Европа трябва да се стреми към възможно най-добри отношения с Анкара.

В събота, в бранденбургския замък Месеберг, Борисов ще се срещне с канцлера Ангела Меркел, както и с министър-председателите на Австрия, Хърватия и Словения, за да обсъдят съвместно мигрантската криза.

Преди това обаче, днес Бойко Борисов ще бъде на посещение в Турция. В Истанбул българският премиер ще се срещне с турския си колега Бинали Йълдъръм. Очаква се двамата да обсъдят въпроса с миграционната криза.

В сряда, по време на правителственото заседание, премиерът заяви, че липсата на перспектива за решаване на мигрантската криза в ЕС ни кара да търсим партньорство с Турция.

Той уточни, че не вижда в Европа перспектива за решаване на проблема с мигрантската криза.

"Виждам панически държава след държава да се спасява поединично и всеки намира някакъв член в Договора на ЕС, който му дава това право, тъй като вече и големите държави в Европа се задъхват, а и обществата им панически почват да се съпротивляват", заяви министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
2
 
! Отговори
БРАВО преди 7 години
Бойко СУПЕР СИ !!! Започнах малко да ти вярвам!!!
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Години наред коментираме едно и също.Който милее за България и народа си ,и има разум,знае всичко това.До болка са ни познати политическите номера.Кажете един свестен човек,който може да обедини всички,без да краде народа ни,да не лъже.Да не е страхливец.Човек с чисто минало.Кой е той?
104
4
 
12
 
! Отговори
До 141 преди 7 години
Да се страхува от народа?Шегуваш ли се?Та народа спи,дълбоко и непробудно и няма кой да го събуди.
103
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Унгария ще прави втора ограда на границата със Сърбия.А какво правим ние, Бойкооооо.
102
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега убедихте ли се че вече 27 г.България е била "управлявана" от най-тъпите политици в 13 вековната ни история! ***,алчни,крадливи и продажни!Унищожиха ни армията,разрушиха икономиката,селското стопанство,продадоха се на чужди политически и военни централи,унищожиха образованието,здравната,пенсионната и социална системи! Обрекоха народа на мизерно съществуване!Сега Боката седнал да ми говори,че се страхува?! Ми да се страхува,ама най-много от собствения си народ да се страхува!
101
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхува се я,защото знае,че ако не 2 милиона,а само 2000 мигранти подпънат бутафорната му мрежа на границата,без проблем са нахълтали и никой няма да ги спре,защото 200 души гранични полицаи само ще гледат как ги прескачат озверелите нашественици.На границата с Турция трябва да има здрава бетонна ограда,независимо дали някога ще приемат Турция в ЕС или не.Само така можем да си опазим границата.За да не живеем в постоянен страх.
100
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сърбия изпрати войската си на границата с България.Така,мигрантите,които бяха тръгнали към западна Европа останаха у нас.Затова бежанските лагери се напълниха отново,а тези,които свободно си щъкат из цялата държава,никой не знае колко са.Какво прави Борисов,Бъчварова и Ненчев за да спрат това нашествие?-НИЩО.ЕДНО ГОЛЯМО НИЩОИ!Само се страхуват?!
99
4
 
22
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Господин премиер, вие се страхувайте от това, което може скоро да стане в България, че тогава майка ви жална и жалка!
98
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вън страхливците от политиката.
97
1
 
1
 
! Отговори
Велемир преди 7 години
До Родолюбец РОБолюбецо ти май си просиш РОБство!?
96
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наведена Тиква турски ятаган не я сече.
95
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Саддам имаше основание да нападне Кувейт, защото кувейтците лъжеха в добива, като добиваха и продаваха петрол многократно над уговорените между страните-членки на ОПЕК количества.
94
1
 
26
 
! Отговори
Дженъри преди 7 години
Всяка държава е сигурна, когато АРМИЯТА й държи барута сух!!! Но нашата е беэ барут!!! Съсипахте всичко!!!!
93
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците нямаха за цел да завладяват Виетнам. Те имаха за цел военната им машина да работи, а за това трябва да се води война. Иначе ги пиши фалирали. И сега са на ръба, затова им трябва голям конфликт с тяхно участие. Хилари е подходящия човек.
92
2
 
8
 
! Отговори
Дедо ти преди 7 години
До УМЕН ГУЩЕР : Пич, дай пример за спечелена война само с авиация ?!
91
6
 
10
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
До УМЕН ГУЩЕР : Само с авиация не може да се спечели нито битка, нито война. Американците изравниха със земята Северен Виетнам, но в крайна сметка си тръгнаха победени. Казано е - докато не мине пехотинец през една територия, нищо не е спечелено !
90
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние трябва да спрем нелегалните имигранти, а не някаква милионна турска войска, която така или иначе няма да дойде.Но вижте, САЩ и Русия на колене пред Ердоган, а страхливото мекотело-Премиер на България, съвсем за нищо го нямат.
89
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този Борисов вместо да се държи като страхливец и да го показва на всеослушание, да вземе да се стегне и да си мери думите. България е водила войни срещу армии и е печелила, какво на плаши с *** ... нали имаме армия?!? Ако нямаме да си направим! Ако нямаме оръжия, да си купим! А ако сме пундьовци и нямаме куража на дедите си, то тогава никаква армия или оръжие не може да ни спаси. Аман от държавническо поведение. 25 години крадоха а сега когато се иска воля и характер, подвиха опашки!
88
16
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
До Анонимен 100 Ти нормален ли си бе? Как така да излезем от ЕС и НАТО? Само това ни остава. И да идем при Путин, а? Ама че велика мисъл......
87
2
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Защо ми изтрихте коментара.Лъжа ли е ,че вчера Местан имаше стреща с Ердоган и тя е била при закрити врати,мъжа ли е още Местан е в Турция,лъжа ли че днес срещата между Борисов и Ердоган е пак при закрити врати -защо триете !!!!!!! Толкова ли истината не може да се каже,кой ви забранява!!!!!!