Кристалина в Ню Йорк: За мен е чест, но България ще реши!

Тя сподели, че правителството ни ще вземе решението за кандидатурата й
23 сеп 2016 08:28,
112
Кристалина в Ню Йорк: За мен е чест, но България ще реши!
Снимка: Reuters

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева намекна снощи, че скоро може да се включи в надпреварата за заемане на поста генерален секретар на ООН, но уточни, че решението за това се взема от българското правителство, предаде АФП, цитирана от БТА. 

Още по темата

"За мен е чест да видя, че толкова много хора ме окуражават да стана кандидат", каза 63-годишната Георгиева на конференция в Ню Йорк, организирана от Международния институт за мир. "Като българка ще кажа, че това е решение на българското правителство", добави тя.

АФП посочи, че друга българка - генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова - е кандидат за поста на Бан Ки-мун, чийто мандат изтича в края на тази година. Агенцията отбеляза, че Бокова е подкрепяна от Русия, а Георгиева - от германския канцлер Ангела Меркел.

В кореспонденцията си от Ню Йорк Франс прес припомни, че при досегашните гласувания в Съвета за сигурност бившият португалски премиер Антонио Гутериш се е представял много по-добре от деветимата кандидати, останали в надпреварата, а на последното от таези гласувания Бокова е била пета. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българското хм правителство трябва да мисли кого подкрепя, защото идват президентски избори и не се знай знай ли се.
68
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АНГЕЛА МЕРКЕЛ Я ПОДКРЕПЯЛА, АМА НА МЕРКЕЛ ВЕЧЕ И ОМЕКНАХА ГУМИТЕ МАЙ, ТЯ ТРЯБВА ДА МИСЛИ ЗА СЕБЕ СИ И ЗА ПРОПАДАЩАТА СИ ПАРТИЙКА.
67
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кариеристка. Колкото повече се натиска, толкова повече пада й реномето.
66
0
 
26
 
! Отговори
... преди 7 години
мдааа... дето се вика: никога не е късно да станеш за резил. Проблемчето, обаче, с тази стринка е, че освен себе си, направи и продължава да прави България за резил.
65
2
 
1
 
! Отговори
Wert преди 7 години
Sardechni pozdravi na vsichki komentatori po temata! :-)Prilicha na meeting v ban i ns, tolkova bulgarska pozitivna priatelska atmosfera i uiut izlachvate!...:-)
64
0
 
13
 
! Отговори
Вихър преди 7 години
Хубава работа ама българска!!!
63
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Дали ще се хване на таз "гола кука", уж по-умна изглежда....
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ДАНО АМА НАДАЛИ !!
61
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е чест,а безчестие от твоя страна да се ръгаш където не ти е мястото.Ти си неизбираема и нечестна,предаваше интересите на България с грешната си политика по отношение на бежанците.Заради теб в момента тук е пълно с авганистанци,иракчани,все млади здрави мъже,които висят на социалната ни система,а българите мизеруват.Ти си виновна!!!Основно.Нищо не направи за страната си.Защо да те подкрепяме???
60
0
 
21
 
! Отговори
мръвка преди 7 години
Битката е за мръвката около кокала.А за гризането трябват яки предни зъби.На народа предните зъби за изтрити от дхъвкане на ярема и отПашата на зелена трева.
59
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сталинке, ако наистина се набуташ и провалиш официалната кандидатура на България ставаш персона нон грата за нас! Това се отнася и за онзи с голямата празна глава, на който всяко решение все е предпоследно!
58
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От всички герберасти, тая брюкселска зелка ми е най противна.
57
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен арабите ,които ни натресохте и ни превръщате тайно в гореща точка и това араби да ни *** ,какво още ще ни натресеш..
56
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние сме за Гинес. Сигурно сме единствената държава, която си съботира официалния кандидат.
55
1
 
42
 
! Отговори
до 58 преди 7 години
Има, подкрепят я лакеите на така наречената "Америка за България" и повярвалите си протестъри,които се орезилиха пред цяла България,станаха министри и се настаниха на високи държавни постове-с две думи осребриха си участието в "масовите" и "общонародни " протести нищо че бяха има няма стотина души.Аз така мисля,човек които взема пари от някого,той започва да работи за него,пари даром никога не се дават -винаги има условие,което дарителя ти поставя и ти трябва да изпълняваш-но уви беден народ се
54
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малка България има един кандидат с добри шансове за успех - Бокова. Изтеглянето на Ирина и пускането на Кристалина / независимо от техните качества/ в надпреварата за шеф на ООН ще е най-сигурният начин България пак да остане с пръст в уста и нещо в г-за .Употребена и изоставена. Ще станем за резил и подигравки по целия свят. И после пак агресивна Русия и Путин ще са ни виновни.
53
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цялата работа е че Тиквата трябва да се произнесе, народа кой го пита! 01
52
38
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КОМУНИСТДругарю КОМУНИСТ, ще завъртите червените си 3адници на 180 градуса като ви заповядат от Москва да подкрепите Сталинка Георгиева. Всички до един сте предатели руски шпиони и слуги на руската мафия. Наближава денят когато до крак ще ви пратим в Сибир за храна на белите мечки.
51
1
 
49
 
! Отговори
Nobody преди 7 години
Къш, ***, кака, имаме си официален кандидат. Това, че и двете за нищо не ставате е друг въпрос. Просто ти ставаш по-малко от двете, колкото и да се пънеш.
50
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свидетели сме на явен саботаж срещу официалната кандидатура на България. Крайно отвратен съм от задкулисните игрички на световния "елит", от действията на Меркел и от тази противна личност на снимката.