Английският посланик у нас: Благодарим ви!

"България вече изрази солидарността си към Великобритания"
29 мар 2018 09:10,
282
Английският посланик у нас: Благодарим ви!
Снимка: архив, Булфото

Посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс изрази благодарността на страната си за придприетите от нас мерки по случая "Скрипал".

Припомняме ви, че десетки европейски страни отзоваха руски посланици и дипломати, докато нашето правителство привика за консултации посланикът ни в Москва Бойко Коцев, който късно снощи се прибра, но не пожела да коментира какво ще го консултират.

Още по темата

"Има много страни като България, които поради географски, икономически и енергийни причини, за които е много трудно да вземат такова решение. България присъства в тази реакция на международно равнище, за кеото ние сме много благодарни", заяви днес Хопкинс пред Нова тв.

По думите й за Великобритания няма колебания, а има голяма вероятност Русия да е виновна за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му.

"Русия развива през последните 10 години невропаралитични вещества за убийства в световен мащаб. Това е поредица от действия. Години наред Русия погазва международния правов ред - намесата й в цял свят, кибератаки. У нас това се разглежда като поредица от последователни действия и за нас е много важно да покажем, че ние повече няма да търпим подобни неща", каза още тя.

"Сигурността на Европа е и британската сигурност. Управлявайки развода си с Европа, искаме от нея да постигнем ниво на сигурността, за да можем да се справим със заплахите, защото те не са само към Великобритания", обясни посланикът на Великобритания у нас.

"През последната годинаи  половина водих много разговори с българското правителство и едно от нещата, което се откроява в тях винаги е, че ние ще останем приятели след напускането ни на ЕС. Ние ще продължим да изграждаме вазимните си отношения. Те са много сили в борбата с тероризма, нашите търговски отношения се разрастват. За нас е много важно да продължим да привличаме българските студенти", завърши дипломатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
1
 
15
 
! Отговори
Имперско поведение преди 6 години
Англия се държи с нас и с ЕС като към колонии, няма доказателство, нито едно, а защо й ходят по свирката, това е то! Какво убиване? Дезинформация с медиите, това е убиването на масите. Наште обаче, нашичките се радват да ги галят по колониалното гръбче. Безполови *** са нашичките
163
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Русия погазва международния правов ред - намесата й в цял свят, кибератаки"?Ваше превъзходителство, не се ли доказа, че намесата в изборите за президент на САЩ не беше от страна на Русия, а от една фирма във Великобритания, чрез манипулиране на милиони профили във Фейсбук? Това руска кибератака ли беше или британска?Не може след това да сте толкова нагла!!! Извинете се за думите си. Манипулирате "простия" българин, с наведената главичка, който не може да мисли, според вас. Подценявате ни.
162
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Георги Марков насам все в Англия унищожават разни двойни шпиони.
161
0
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Брей, страшни дипломати били тия i_глистчани!
160
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-жа посланичката не обясни как само в Англия ликвидират шпионите? Защо във Франция,САЩ и т.н. не ги закачат? Не е ли странно?
159
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е българите да сме с приятелите си от ЕС и НАТО, както е нормално позитанците да са с приятелите си от Русия.
158
0
 
10
 
! Отговори
чичо Чарли преди 6 години
Ние от Психаротерапия днес сме на ряпа слушайки думите на Вашата благодаряща Психо-терапевтичка.
157
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕТЕИКИ КОМЕНТАРИТЕ , НЕ ВИЖДАМ МНОГО СОЛИДАРНОСТ КЬМ ЛИЦЕМЕРНИТЕ ЛОРДОВЕ . ЧИЯТО ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ Е БИЛА УНИЩОЖЕНИЕТО НА БЬЛГАРИЯ..
156
2
 
19
 
! Отговори
Роско синоптика преди 6 години
Влюбен съм в джендъра на снимката.
155
20
 
5
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
Ехаааааа целият ли екип в Санкт Петербург е включен на тази новина ? Ако бяхте повече патриоти отколкото слуги, можеше и да имаме някакъв шанс, но в обратния е нулев !
154
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той там е започнал да съчинява, имал е много свободно време и фантазира като господарите си всеки ден нови версии. :) Е, неграмотен е, но това не пречи на писанията му... :)
153
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може ли да се вземат мерки срещу предполагаем извършител. Това в съда не минава - искат се доказателства.
152
2
 
27
 
! Отговори
стойков преди 6 години
виш пилотаж на английския полит елит обвинения без доказателства но и подкрепена от запада демократична солидарност от безмислещи политици в европа гласуват като пионерчета разлика от комунизма никаква гласували на 99.9 процента запада задмина даже и северна корея а за войните които са водили и жертвите от налагне на ценностите им ги приравнява с ПОЛ ПОТ И ХИТЛЕР
151
37
 
4
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 6 години
Като гледам коментарите, явно е активирана цялата 5 колона на Русия в анклава им зад Дунава.
150
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези ще умрат от глад и ще фалират, ако се изтеглят капиталите и рабитната ръка от Англия! Свикнали векове наред да мързелуват, да подчиняват другите с лъжи и да се изживяват на господари....
149
23
 
3
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
Хубаво е човек да помисли. Вчера бяха Скрипал и дъщеря му, онзи ден Литвиненко, Березовски и още 63 агенти намерили убежище на Запад. Оказа се, юе търговския център в Кемерово изведнъж бе запален от украинец (ка). Да, всеки път могат да обвиняват Запада, Сорос и който си поискат за собствените си благополучия, но това има край и той обикновено е обослован от собственото некадърие
148
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да не благодарят на безплатните си ли*зачи?Като видим пак зор, отново ще ни помага Русия.Племе, с къса памет и никакво чувство за собствено достойнство!
147
3
 
35
 
! Отговори
88 преди 6 години
Да благодарим и ние на тази мома, че на днешния ден 1944 г. нейните хора са провели най-демократичната и мащабна бомбандировка на София, при която са убити над 3000 човека. Незнайно защо, днешните ни "партньори" решават да сторят това, защото България нито е имала войски на фронта, нито е застрашавала по някакъв начин поданиците на кралицата. Плюс това вече е било ясно накъде отиват нещата с войната. Ние пък за сметка на това направихме паметник на пилотите, които са ни бомбили. ***!
146
4
 
18
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
До Анонимен148 И като обвини Путин за пожара в Кемерово ингилизките и карварски шпиони Москва без да представя каквито и да е доказателства да каже -Има голяма вероятност зад палежа да стоят Лондон,Вашингтон и Тел Авив и Раша да ги накаже с по няколко хиперзвукови ядрени кинжала и въпроса ще бъде разрешен реципрочно и светът ще се отърве от тази юдео-масонска Нагло-саксонска и ч*футска *** която управлява във Велокобритания и САЩ и която не спря да пали воини и създава мизерии по света.
145
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плаща ли си Англия, че я подкрепят толкова държави? При това излиза вече от ЕС, а те чинно се подчиняват, вместо да искат обяснения, доказателства и да търсят отговорност от англичаните....