При втори референдум на Острова: 56% ще искат оставане в ЕС

Преднината за оставането от 12% е най-голямата досега
17 яну 2019 22:08, Елка Василева
32
При втори референдум на Острова: 56% ще искат оставане в ЕС
Снимка: архив, Reuters

Ако има втори референдум за членство в ЕС, Великобритания би гласувала с 12 процента разлика да остане - най-високият процент от референдума за Brexit през 2016 г. Това се казва в изследване на компанията Югав, направено вчера, предаде Ройтерс.

Още по темата

Резултатите от проучването, които бяха разпространени от кампанията "Народен вот", която настоява за нов референдум, показват, че 56 процента биха гласували да се остане в ЕС, а 44 процента съюзът да бъде напуснат. Тук обаче не се броят хората, които не биха гласували изобщо или нямат мнение.

"Преднината за оставането, 12 процента, е най-голямата досега", е цитиран да казва от "Народен вот" Питър Келнър, бивш президент на Югав.

На референдума от 23 юни 2016 г. 17,4 милиона избиратели или 51,9 процента подкрепиха излизането от ЕС, а 16,1 млн. или 48,1 процента гласуваха за оставане, припомня БТА.

Според изследването на Югав, като се прибавят и тези, които не биха гласували, и хората без мнение, данните стават 48 процента за оставане, 38 процента за напускане, 6 процента не биха гласували, а 7 процента не знаят как биха гласували. Югав е направила изследването си сред 1070 пълнолетни.

Сред привържениците на Лейбъристката партия подкрепата за нов референдум е 78 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: референдумBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А при трети референдум какъв ще е резултатът? Що ли направо не си правят по един референдум на всеки 2 години ?!?
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия кого се опитват да лъжат ??? От рефендума до сега ЕС не само не се промени на добро - а напротив. Британците да са глухи или слепи. Да оправят ЕС и го направят нормален , пък после да мислят за Британия. Иначе ще гризнат дръвцето.Тия социологически изследвания ги знаем, още преди Брексита. Ха ха ха
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е, че над 90% от хората гласуват за това, което им бъде внушено от партиите. Както в БГ баба Пена няма идея за атомната енергетика,така и на обикновените британци й дреме за евроценности и др. подобни. На първия референдум им обещаха океан от благини, пари за здравеопазване, работни места и т.н. Да, ама не! В един момент се оказва, че ще отнесат яко хурката и махалото тръгва обратно. Британците никога няма да излязат, всичко беше един фарс за спечелване на привилегии в рамките на съюза.
23
1
 
12
 
! Отговори
Социолог преди 5 години
Англия е страна с доста нискообразовано население.Културата е само за елита .За простолюдието един път кръчма в седмицата е най- голямото културно събитие.....
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ако, акото цапа и мирише, а свинарите да не се правят на луди а да си взимат нешенъл иншуърса и да си ми връщат една камара пари за двете години такси и данъци. Ако може да е по най-бързия начин. Изработил съм си ги с честен труд и под на челото в коварното и мразовито време там. Моля върнете си ми паричките до пенито...
21
4
 
2
 
! Отговори
Steven Tyler преди 5 години
Как се нарича в криминалното право случаят, при който уби.ецът се гав.ри с жертвата преди да я у.бие?:) (Въпрос към ЕС и НАТО).:) Например кара я да пие отровно лекарство и й внушава, че е наблюдавана с цел да предизвика Paranoia vera и да увеличи мъките й.
20
5
 
6
 
! Отговори
? преди 5 години
А Доналд Тръмп знае ли, че пише в Туитър или това е двойникът му?:)Гледайте българският филм "Двойникът", да разберете как да се оправяте в живота!:)
19
6
 
12
 
! Отговори
Тръмп, Доналд Дж. преди 5 години
То и Вещитата Килъри печелеше с 98% според същите тези социологически проучвания, а като пилците се преброихме на изборите, аз не само спечелих, а спечелих с нечувана преднина!!
18
0
 
8
 
! Отговори
Steven Tyler преди 5 години
Силвия, не се прави на май-му-на и заспивай вече!:)
17
1
 
5
 
! Отговори
Врачка преди 5 години
Другаря Йорданов беше по физическо.:)
16
2
 
6
 
! Отговори
Врачка преди 5 години
От какво живея ли?:) Прося на улицата и бъркам по кофите за ***. След това гротескно-оптимистично пея частушки за една баничка, подарена от Аксел Роуз. И те така те....:) Понякога ме гонят да *** убиват, ама аз бегам бързо, щот другаря Йорданов ми беше класен в немската гимназия.:)
15
2
 
7
 
! Отговори
Врачка преди 5 години
Аз на ЕС-то му гледам без пари, и на НАТО-то също му гледам без пари. Ама на тия съм престанала, а след Brexit-а даже ше отричам, че съм им гледала (пак без пари).:))))
14
2
 
11
 
! Отговори
Стара мъдрост преди 5 години
Всеки народ заслужава управниците си.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТHE ПатриотФалшив патриоте, нали за вас най-важно е мнението на мнозинството? Защо се отричаш от патриотарските си принципи?
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте филма "В името на отца" с Даниел Дей Луис. Нищо не се е променило. Сценарий, достоен за Ислямска държаа.
11
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС е фашистка кошара, понеже не ли.жем на ев.ре.ите з-ка. Така ли да те разбираме? И защото, все пак, в 1% от случаите нещо може да стане и без рушвет. Докато в ГБ всичко минава през пералнята на пари, наречена "кралско семейство".
10
13
 
11
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
референдуми до постигане на желаният резултат ,така оперира западната "демокрация"
9
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Есоесссс..Англичаните напускат евросьюза въпреки това че след няколко години ще загубите им от европейския съюз ще се равняват на милиарди Евра, но имат трилиони паунди! А ние ако напуснем евросъюза от *** ще се превърне в блато! Тьй че по добре като прасета в *** от колкото като жаби в блатото!
8
8
 
3
 
! Отговори
11 преди 5 години
Тез па третополови зеха да си показват седмия пол. Идиотска работа.
7
6
 
19
 
! Отговори
нн преди 5 години
Какъв референдум? Англичаните на 29 Март изчезват от ЕС. Те са го решили. Няма връщане.