"Касапинът на Балканите" очаква присъдата си

Ратко Младич е обвинен в геноцид и престъпления срещу човечеството
8 юни 2021 08:10, Ния Христова
66
"Касапинът на Балканите" очаква присъдата си
Снимка: БГНЕС
Днес в Хага трябва да бъде прочетена и последната присъда срещу Ратко Младич. Вече над четвърт век, след като са преживели най-тежките ужаси, мюсюлманските жертви на босненската война се надяват, че международното правосъдие ще потвърди доживотната присъда срещу бившия командир на босненските сърби, съобщава „Евронюз“, предаде БГНЕС.
 
През 2017 г. Младич беше осъден на първа инстанция от Международния наказателен трибунал за бивша Югославия на доживотен затвор по десет точки, включително геноцид за клането на босненци в Сребреница.
 
"Младич започва, под контрола на подчинени офицери, мащабна, добре организирана операция, в която избива повече от 7000 мъже и момчета за няколко дни и насилствено изселва над 30 000 жени, деца и възрастни хора от територията". заяви прокурорът Дермот Грум по време на процеса.
Още по темата
 
Първото обвинение срещу Младич датира от 1995 г., но процесът започва едва през 2012 г., година след залавянето му, след като се крие 15 години.
 
В допълнение към клането в Себреница, той е осъден и за четири военни престъпления и пет престъпления срещу човечеството.
 
Защитата обжалва присъдата по здравословни причини на 78-годишния Младич. Прокуратурата подаде жалба за неговото осъждане по второ обвинение за геноцид за клането в Приедор, където са убити или изчезнали над 3000 мюсюлмани и хървати и 50 000 са изселени.
 
"Искаме да бъде потвърдена доживотната му присъда и се надяваме да бъдат добавени допълнителни обвинения за геноцид в град Приедор и другаде. Ако има справедливост, това ще се случи", казва Када Хотич, който е загубил две от децата си в Сребреница
 
Присъдата ще сложи точка на историята Ратко Младич, известен като "Касапинът на Балканите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Връщам се назад в годините и избиването на беззащитни хора е геноцид.В сегашно време една част от бойците в Ислямска Държава са от Босна.Крушката си има опашка...не са цвете за мирисане и босненци.Не оправдавам по никакъв начин клането....
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Де да беше така активна европата и при клането по време на Априлското възстание...
14
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А когато НАТО бомбардираха Белград и взривяха мостове бяха герои в очите на американците ,нали?
13
6
 
23
 
! Отговори
Трибунал преди 2 години
А Хашим Тачи терориста, кога ще бъде съден?
12
5
 
11
 
! Отговори
Mislete s glavite si преди 2 години
S dve dumi USA i zapadna evropa sa gotivi da ni xvyrlqt pod polumeseca i ne im dreme za nas .Spravka Karadyuy.I toq pyt nikoi ama nikoi nqma da si mrdne prysta za nas.
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Mnogo pravo znachi kogato izbivasch miusiulmani si kasapin a kogato izbivasch xristiqni i prodavasch organite im si svetec kat xaschisch Tachi .Toi zaschto nee na syd.
10
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Касапина се казва Бил Клинтън.Съдът в Хага е пародия. Също като в Нюрнберг. Сръбските водачи по онова време бяха истински мъже и патриоти.Сега имат Вучич и една женица с обратни наклонности. Това е съдбата на малките балкански народи за съжаление. Но все още населението по тези ширини е будно и не се лъже лесно.
9
3
 
30
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
То че този е касапин, така си е !!! .....Но и муслимците не са невинни, а тях ги приемат само за жертви - ей това не мога да го приема, не се научиха тези юропейци, че в живота монетата има винаги две страни !!!
8
5
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НАЙ-ВЛИЯТЕЛНИЯ ЧОВЕК НА ПЛАНЕТАТА ОТ ФИНАНСОВА ГЛЕДНА ТОЧКА ЩОМ СЕ МАХНЕ МОЖЕ И ДА ИМА НЯКАКВА СЕРИОЗНА ПРОМЯНА!!!! ЩОМ БАБИЧКАТА СЕ МАХНЕ ЩЕ ИМА ПРОМЕНИ!
7
4
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Добре, че беше Костов да не допусне изселените от Милошевич албанци да влезнат в България. Направиха им лагер в Македония и там ги издържаха и хранеха. После даде коридор на НАТО да ги избомбят, да им дойде акъла на сръбете.
6
20
 
20
 
! Отговори
Шикълбрунер преди 2 години
Ратко Младич е боец и войник , защитник на народа и вярата си !!! Слава и почит на такива като него !!!! Онзи от горе вижда , бави но не забравя ...
5
2
 
18
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Кой започна войната в Босна, отговорете на този въпрос.
4
17
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
А ФАЛШИВИЯ ПУТИН КОГА?????????? А МАРИОНЕТКАТА МУ БАШАР АСАД КОГА??????
3
7
 
24
 
! Отговори
Православен славянин преди 2 години
Трябва да има и осъдени американски военни !
2
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
скоро осъдени ще са бил гейтс оня църния теодрус геЙ какъв беше там фаучи маучи и цялата клика измамници от фалшивата пландемия
1
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата ли?