За правата на ЛГБТ: ЕС започна правни действия срещу Унгария

Брюксел ще изпрати на Орбан предупредително писмо
14 юли 2021 14:17, Петя Славова
87
За правата на ЛГБТ: ЕС започна правни действия срещу Унгария
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия стартира правни действия срещу своя член Унгария в четвъртък в отговор на закон, разглеждан като дискриминиращ представителите на ЛГБТ общността, предава БГНЕС.

Висш източник от ЕС заяви пред АФП, че Брюксел ще изпрати на правителството на премиера Виктор Орбан предупредително писмо днес и ще започне "процедурата за нарушение" в четвъртък.

Още по темата

Миналата седмица председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди, че ЕС ще използва "всички налични правомощия", за да принуди Унгария да отмени или измени закона.

Така нареченият закон за "антипедофилия" влезе в сила в четвъртък миналата седмица, въпреки предупреждението на Брюксел. Законодателството беше обявено като начин за защита на децата, но противниците твърдят, че то свързва педофилията с хомосексуалността и заклеймява ЛГБТ общността.

Писмото на Брюксел е първата стъпка в процедура, която може да доведе до дело пред Съда на ЕС и оттам до финансови санкции срещу Унгария. Отделно комисията все още не е одобрила отпускането на Унгария на 7,2 милиарда евро финансиране за възстановяване от коронавируса, въпреки че други държави-членки вече очакват да получат първите си плащания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
предварително благодаря за 12-те,120-те ако щете минуса...те не променят нищо
61
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонимени кое му е точното...насаждането на омраза не е ценност на ЕС,утре може да му хрумне да обяви събрите или румънците за..."зло",това е нелепо...ЕС демонстрира слабост от десетилетия...не сме дорасли съзнателно бре...,щял да се разпадне...ок...услуга..ще останат лоялните и изповядващите ценности..и няма да плащаме на..диктатори и фашисти,вън Орбан от ЕС...плющете миминуси службите...ама хората не са слепи..не можете ги излъжете!!!.и орбан ще е толкова добър на русия ..колкото е на ЕС!
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както винаги Орбан е точен понеже основателите на ЛГтБ движението са педофили и са борили за узаконяване на педофилията.Затова и го съдят от ЕС понеже крайната цел е тази !
59
4
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
а и да направите изводите си...Сорос е унгарец обявен за антихрист от орбан...да ама антиорбан коментарите ни плющят минуси службите на унгария и най-вече русия...а Сорос...дарява през фондациите си,за образование,здраве......и ЕС политическата...съучастници сте в престъпления...нечовешко разочарование сте...Народите на ЕС ще ви презират...жалко за идеята на бащите...престъпление е ...децата ви,внуците ви...ще ви презират!!!!
58
8
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
манипулации...по орбан...той е лъжец като гробарите...лг...,арабите,черните,жълтите каквито и да са...ама проблема е ,че той утре по същият да обяви...германци,французи,американци...и руснаци...българите и холандците за нещо лошо...това е примитивно...и ЕС продължава да "плаши" с писма фашисткият режим в унгария...и го финансира здраво през нашите данъци...нечовешка слабост на ЕС политиците...съучастници в престъпления са
57
1
 
7
 
! Отговори
аид бе, верно? преди 2 години
Комисията все още не е одобрила отпускането на Унгария на 7,2 милиарда евро???? И кво. с тия милярди няма да бъдат подпомагани и едните и другите ли? Ааааааа нещо са разузнали че дядъ Урбан ще си купи с тези пари неща от Русия, за това е гоненицата. А Урбан е в правото си като Министър председател да каже и докаже че закупената руска гас ще бъде използване в домакинствата за зимното отоплениееее. ФонЛанйнаритен да си гледа чорбата от накъде иде и накъде ще завие вятъра.
56
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нищо няма да им направят! най много държавите които са против меките китки да напуснат ес и тогава ще започне началото на края...
55
0
 
14
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Не познавам нито един французин или белг,испанец или поругалец, а познавам хиляди и хиляди,който да съди Унгария. Унгария не е съдена от Държавитеи Нациите ни,а от Еврейския Семитник от неграмотни за живота хора,които искат да наложат една финална на Човечеството диктатура. Познайте как ще свършат!
54
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съжалявам, че ви разбивам розовия, прогресивен мехур, но бъдещето е в Азия където не си губят времето да се занимават с ненормалници, а правят деца. Европейките и американките ги развалиха с феминизъв и масово са негодни за деца и семейство.
53
0
 
20
 
! Отговори
С този закон преди 2 години
формулиран - като защита правата на децата Орбан може и да успее да направи пробив в ЕС, особено сега когато се събират в европарламента група с консервативна идеология. Въпрос на приоритети - правата на децата ли ще бъдат приоритетни или правата на ЛГБТ.
52
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 56 "а, плевелите Урсула и Тимерманс" Мерси, че ДИРЕКТНО И СЪС ЛИЧЕН ПРИМЕР показваш за какво говоря. *** във форум без постижения, знания, образоване или какъвто и да било принос към общественото благо, "изкоренява" топ професионалисти със стабилни семейства и нереален принос към ЕС. ТОВА е борбата. Повече не е нужно да се казва. :)))
51
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До фактите Проблемите са им правата на гражданите.
50
0
 
15
 
! Отговори
фактите преди 2 години
Цялата Мара фтасала на еврогейците ЛГБТ им е проблемът.
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да припомня, че антибългарите около Луканов, заедно с антибългарите около желев, включително атлантиците соломон паси и александър йорданов предпочетоха България да остане изолирана и бедна на балканите и да проси на опашката за милостиня, вместо да се опита да бъде близо до вишеградската 4ка.Сегашните българомразещи "политици" продължават тази линия... но това заслужава неграмотният комплексиран матрял.
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 53Да, плевелите Урсула и Тимерманс трябва да бъдат изкоренени!
47
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 48/53 Безполезни и неграмотни хора, които не "плевят", "копаят" и "поливат", но използват позициите си да атакуват такива, които "плевят", "копаят" и "поливат", само защото са различни от тях, с цел да ги елиминират, са лицемери и вредни за обществото като плевелите, за които говориш. С какви точно "природни и божии закони" ще си извиняват лицемерието е все тая. :)))))
46
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Унгария потърси подкрепа от Турция, Русия и Китай, пигмeите от Брюксел ще напълнят гaщитe и ще си изядат флагчетата с цветовете та дъгата.
45
0
 
40
 
! Отговори
До 48 преди 2 години
Когато си имаш градинка и отглеждаш плодни дървета и зеленчуци я копаеш ,поливаш скубиш плевелите които заглушават растенията от които береш плодове. Така е и при хората трябва да се грижиш за тях. При тях също има плевели които пречат .При хората не се копаят или отскубват но със закони може да не им се позволява да вредят на обществото.Това че Европа е свободна не означава че трябва да се толелират хора и идеи които се противопоставят на човешката природа и на Божия закон и морал.
44
0
 
22
 
! Отговори
То преди 2 години
Аз съм джендъp и ходих в Унгария и ми нарyшиха правата, обръщат се към мен в мъжки род, моля те лельо Урсулo помощ
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шандор Петьофи (Унгарец)Любов и свобода аз искам на ЗамятаЗа любовта живота си ще дамЗа свободата ще дам и любовта!Извинявайте Едно С, но не сте по-различни от Две С (СС)! Сериозно трябва да си помислим за живот без вас!