Русия атакува завода "Азовстал" в Мариупол

По данни на украинската страна в подземията на завода се крият стотици хора
Обновена: 19 апр 2022 14:44 | 19 апр 2022 14:40, Йоана Цонева
135
Русия атакува завода "Азовстал" в Мариупол
Снимка: БГНЕС

Започнала е атаката срещу завода "Азовстал" в Мариупол, съобщи представителят на Народната милиция на сепаратистката Донецка република Едуард Басурин.

„Доколкото знам, част от щурмовите групи, които бяха избрани специално за атаката на този обект, вече са започнали своята работа“, каза той в ефира на телевизия "Россия 24".

Още по темата
Басурин отрича твърденията, че на територията на завода има цивилни, наричайки ги "фейк", но по данни на украинската страна в подземията на завода се крият стотици хора - жени, деца и бебета, разчитайки единствено на защитата на украинските военни, пише actualno.com.

Една от тях е четиригодишната Алиса, чиято майка е медицинска сестра от 61-ва военно-полева мобилна клиника, която се грижи за ранените и болните в бункерите.

Вчера бе разпространено видео с разказите на оцеляващите цивилни на територията на завода, като хората призоваха да се отвори зелен коридор, за да могат да напуснат града.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
2
 
! Отговори
До 83 преди 2 години
Русия, разбира се. Разрушителят.
104
6
 
4
 
! Отговори
Байчо преди 2 години
Русия атакува това, Русия онова.Бе я стига! Лудият гамен от улиците на Ленинград кара хорицата да се трепет един друг. Той и шайката червени главорези. Все партийци, кариеристи, обучени главорези.
103
5
 
8
 
! Отговори
Точка игрек запетая преди 2 години
Добре, за чий... деца и бебета се крият в подземията, след като никой точно тях не гони ? Не се ли усещате, че пишете големи глupostи ден след ден, час след час? Ти трябва да си ебasi малoumnika да не пуснеш жените и децата навън за да се спасят. На съвестта ти ще лежи тяхната смърт.
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера писахте, че руснаците ще изгорят украинците. И?!? Какво стана? Сега се извинете за лъжите
101
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не излезе по хуманитарния коридор. Къде са така наречените мирни жители за които се притесняват нацистите?
100
2
 
13
 
! Отговори
R.A.T.M преди 2 години
След 45 МОСАД поединично избива фашисти и си мисля след като Зеленски набута всички фашаги в Азовстал и им се вижда края, да не би да е агент израелските тайни служби :)
99
27
 
11
 
! Отговори
Абс преди 2 години
Чета коментарите и се чудя колко *** трябва да си за да вярваш в Руската пропаганда ??? Явно много!!!
98
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хм: Надявам се така и да остане, защото такъв е възгласът на укрофашистите например. Това е "любов", която убива. Те си мислят, че обичат родината си, а всъщност я убиват. Като Хитлер (макар че той не е германец). Истинската любов към родината не търси лозунги. Нито пък се изразява в търсене на мнимо величие (България на три морета, на пет океана и пр.). Тя е като другата любов - спокойна и зряла, без излишни словоблудства.
97
8
 
23
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Мачкай , Иванушка ! Измети от света гадните фашисти , взели се насериозно и малтретиращи собственото си население. Заличи ги от лицето на света и да се завръщат обратно всички украинци ...
96
4
 
19
 
! Отговори
Венелин преди 2 години
2 дни се отварят зелени коридори - вчера и днес. Руснаците спират огъня, чакат автобуси, линейки, не се чу някой да е напуснал теритарията на завода...
95
1
 
19
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Досега не съм видял някой да напише 'Величие за България!'. Чета всякакви простотии, но няма един да иска слава за България. Много тъжно!
94
5
 
13
 
! Отговори
Удри! преди 2 години
Азовците ще си платят за спонсорираните от САЩ дерибейства в Донбас за последните 8 год., но кой ще върне невинните жертви.. кой?
93
6
 
27
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
Азов отлитат към вечните ловни полета.Светът стана с една идея по-добър.
92
5
 
26
 
! Отговори
Влади-Мир преди 2 години
Кво членство в нато?!? ...Правят преврат, слагат марионетки под фанфари за демокрация и свобода и т узе мците кълват плащат рекет от 2% на краварските оръжейни компании даже и предварително!!, а за Русия това си е пълзяща военна агресия, време е да се сложи точка и ще се ЗАКРИВА точно толкото е НЕОБХОДИМО!!!!
91
3
 
19
 
! Отговори
мдаааа 3 преди 2 години
Членството в НАТО и налагането на така наречения "основан на правила международен ред" rules-based international order (RUBIO) е централна част от тази война. И двете представляват преки предизвикателства пред ООН и международното право.В преследването на тези цели САЩ рутинно нарушават всичките пет от седемте клаузи на член 2 от Хартата на ООН, които се прилагат за задълженията на членовете:1. да зачита суверенитета на всички членове,2. добросъвестно да спазва Устава на ООН,3. за мирно уреждане на спорове,4. да се въздържат от използване на сила или заплаха от нея,5. и да подпом
90
4
 
23
 
! Отговори
мдаааа 2 преди 2 години
Те трябваше да се съгласят с разделението на страната в Корея, те бяха победени във Виетнам и постигнаха само опустошителни резултати в Афганистан, Ирак, Либия и Сирия. Кулминацията на този тъжен списък беше срамното изтегляне на войски от Афганистан през август 2021 г.Членството в НАТО и налагането на така наречения "основан на правила международен ред" rules-based international order (RUBIO) е централна част от тази война. И двете представляват преки предизвикателства пред ООН и международното право.В преследването на тези цели САЩ рутинно нарушават всичките пет от седемте клаузи на чл
89
3
 
15
 
! Отговори
мдааа преди 2 години
Това е една интересна публикация на Радика Десай, анализираща американската война в Украйна:https://multipolarista/2022/04/11/us-war-ukraine-hybrid-war-russia/Американската война за Украйна е нова фаза на хибридната война на Запада срещу РусияНа този етап този конфликт е под формата на война на НАТО над Украйна под ръководството на САЩ.Украйна е само територия и пешка, която може да бъде пожертвана.САЩ никога не са печелили големи войни, освен срещу мънички страни като Гренада и Панама. Те трябваше да се съгласят с разделението на страната в Корея, те бяха победени във Виетнам и
88
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Натовски и нацистки бебета с чин от майор нагоре,...Закривай!!! Няма вече толеранти коридори за прегрупиране Град Смерч Фаб 3000
87
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
днес по моск.време 14ч направиха коридор да се предадат които те успел успел вече маиче коридор нема колко пъти им дадоха коридор аман от тваще лъжи вие жерналистите карате с насила да ви вярват че пишете едно и също с преувеличение
86
2
 
12
 
! Отговори
драскача на статии преди 2 години
някой провери ли го това видео, че го съобщавате за кристалната истина. някой влизал ли е от драскачите в металургичен завод? може би тоз бункер е в подземието на "белия дом" на завода? просто сте жалки.