ЕК очаква България да вземе мерки за визите за руснаци

Предвижда се отмяна на облекчаването за издаване на руски визи
6 сеп 2022 18:43, Йоана Цонева
149
ЕК очаква България да вземе мерки за визите за руснаци
Снимка: БГНЕС

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изрази очакване България да се присъедини към предложените днес от Европейската комисия мерки за пълна отмяна на облекченото издаване на визи за руснаци.

"Предложението засяга визите за Шенгенското пространство", отбеляза Йохансон в отговор на въпрос дали се предвижда България също да прилага новите мерки, предаде БТА.

"Убедена съм, че държавите в ЕС, които още не са част от Шенген, ще приложат предлаганите промени", добави тя.

Още по темата
Йохансон изрази очакване в понеделник следващата седмица предложението да бъде подкрепено от Съвета на ЕС. Тя добави, че до края на седмицата се очаква подкрепа и за второто предложение - за задължително непризнаване на руските паспорти, издадени на граждани на завзети от Русия области в Украйна. По нейните думи ЕС пристъпва за първи път към подобна мярка.

Еврокомисарят допълни, че повече няма място за доверие между ЕС и Русия, затова издаването на визи занапред следва да бъде затруднено. Тя посочи, че заради отзоваването от Русия на много дипломатически и консулски представители на държави от ЕС, разглеждането на молбите за визи от руски граждани трябва да бъде преразгледано и предимство да получават хората, търсещи виза по хуманитарни съображения, а не за туризъм. Според нея новите правила ще дадат право на държавите от ЕС да преразгледат издадените вече визи на руски граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Чисто робство! САЩ и Англия нямат "партньори". Това е обща дума за замазване на очите. Всъщности партньорите им се делят точно на две категории - васали и роби. И така е от векове. За наш късмет, поробването вече не е свързано с поставянето на окови и принудителното събиране на памук в жегите на южните щати в САЩ. Поробването сега е чрез корупция, държане на предани предатели на власт, които се държат с компромати, които изпълняват безпрекословно всяка заповед на господарите.
73
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия мантри за "беднотията" бяха 90те. Сега има Г20. Имаш опорка за Нигерия. Е да ама Нигерия 90те беше 90 милиона, сега е 200 милиона. И в градовете имат по висок стандарт от редица европейски страни.
72
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
71 Нима? Защото ти го казваш. Парите никога не стоят на едно място. Те са в борсите пазарите на свободния свят...ще дойдат, ако работим и стоим далеч от корумпирана и агресивна Русия. Виж, парите в Русия са на свършване.
71
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние пък очакваме приемане в Шенген и отмяна на визите за САЩ, ама нейсе... Сега е моментът правителството да им напомни на книжните плъхове.
70
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
74 Я, нима? Ами ако смяташ беднотията в Индия и провинцията на Китай, Северна Корея, Венецуела, може да са милиони...
69
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
71 Страните от ЕС са наши партньори, САЩ са наши партньори по линия на НАТО. Ние сме в договорни отношения с тези държави. Получаваме помощ от тях, за какво робство говориш? Всичко най-хубаво което се е случило на България, е след влизането й в ЕС и НАТО. Русия сее само смърт, бедност, забрана за пътуване и войни.
68
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия има за партньори 85%от населението на света. Запада вече е в криза без Русия даже да го е поискала. Усрайната пък може само да мели глупости по медиите. Докато още я има.
67
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито един окупатор в България. Вън!
66
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
69 България се подготвя за влизане в Шенген и приемане на еврото. Всичко върви по план.
65
3
 
19
 
! Отговори
Българин преди 1 година
От европейски съюз се превърна повече на нещо като европйеско робство. Парите по европейските програми свършиха. Сега от нас се очаква единствено да сме лоялни и сляпо да изпълняваме всичко спуснато от Брюксел. Независимо дали хората го искат и дали е в наш интерес.
64
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
67 Ядрено оръжие не се яде. Путин ще умре в мига, когато натисне копчето. Русия я очакват тежки дни.
63
0
 
21
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
Йохансон, що първо не ни приемете в Шенген, после искайте да прилагаме шенгенските мерки. То бива еврогейско лицемерие но това вече е гнусно.... Ердоган добре ви нареди вас с няколко милиарда за бежанците.
62
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин никога вече няма да бъде партньор на западните лидери. Пълната диверсификация от руски енергенти предстои. Както и капитулацията на агресивна Русия.Въпрос на време.
61
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото до Русия, нека укронациста да знае че Русия е една от петте ядрени сили в съвета за сигурност и като такава определя накъде ще се движи света. Германия е наказана за двете световни и не е в съвета за сигурност.
60
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всички русофил и фенове на джуджето-убиец Путин, трябва да се забрани да пътуват на запад. Защо не ходят в любимата им Русия, а все на запад пътуват?
59
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укронациста криещ се зад либерастии евродрисни нека да знае че България никога не е била възприемана за част от Европа. Нито от Наполеон, нито от Берлинският конгрес нито от Ньойският договор нито от Парижкият договор. Усраайна пък хептен.
58
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
54 България принадлежи на Европа, затова е в ЕС. Никой българин неиска да бъде в Евразия, в дивата азиатска диктатура Русия, жалко копие на Запада. Русия е това кото е, благодарение на западните технологии и пари. Лилипутът с топчета, който се изживява като самодържец в Кремъл, избива деца, невинни хора и руши села ,и градове, живее в 19 век. Жалък страхливец, който се крие зад ядрено оръжие, с което заплашва свободния свят. Той ще бъде съден от международен трибунал.
57
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укронациста криещ се зад либерастии евродрисни нека да знае че България никога не е била възприемана за част от Европа. Нито от Мачолеон, нито от Берлинският конгрес нито от Ньойският договор нито от Парижкият договор. Усраайна пък хептен.
56
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-далеч от Русия, по-близо до цивилизацията. Санкции до дупка за рускатагмеж.
55
0
 
12
 
! Отговори
Име преди 1 година
До 47, не е нужно да изпадате в обяснителен режим, такива като него не разбират какво е свобода. И все е свързано с ***, я на изток, я на запад. Езичето им си търси ***. Изказвате се срещу запада, и веднага сте обявен за русофил. А не им минава през ума,че има и неутрална позиция. Хайде със здраве! А *** ги пускайте по пързалката.