ЕК очаква България да вземе мерки за визите за руснаци

Предвижда се отмяна на облекчаването за издаване на руски визи
6 сеп 2022 18:43, Йоана Цонева
149
ЕК очаква България да вземе мерки за визите за руснаци
Снимка: БГНЕС

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изрази очакване България да се присъедини към предложените днес от Европейската комисия мерки за пълна отмяна на облекченото издаване на визи за руснаци.

"Предложението засяга визите за Шенгенското пространство", отбеляза Йохансон в отговор на въпрос дали се предвижда България също да прилага новите мерки, предаде БТА.

"Убедена съм, че държавите в ЕС, които още не са част от Шенген, ще приложат предлаганите промени", добави тя.

Още по темата
Йохансон изрази очакване в понеделник следващата седмица предложението да бъде подкрепено от Съвета на ЕС. Тя добави, че до края на седмицата се очаква подкрепа и за второто предложение - за задължително непризнаване на руските паспорти, издадени на граждани на завзети от Русия области в Украйна. По нейните думи ЕС пристъпва за първи път към подобна мярка.

Еврокомисарят допълни, че повече няма място за доверие между ЕС и Русия, затова издаването на визи занапред следва да бъде затруднено. Тя посочи, че заради отзоваването от Русия на много дипломатически и консулски представители на държави от ЕС, разглеждането на молбите за визи от руски граждани трябва да бъде преразгледано и предимство да получават хората, търсещи виза по хуманитарни съображения, а не за туризъм. Според нея новите правила ще дадат право на държавите от ЕС да преразгледат издадените вече визи на руски граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
54 България принадлежи на Европа, затова е в ЕС. Никой българин немска да бъде в Евразия, в дивата азиатска диктатура Русия, жалко копие на Запада. Русия е това щото е, благодарение на западните технологии и пари. Лилипутът с топчета, който се изживява като самодържец в Щремъл, избива деца, вевинни хора и ружи села ,и градове, живее в 19 век. Той ще бъде съден от международен трибунал.
53
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато ни приемат в Шенген, тогава ще си помислим
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека укронациста да знае че Меркел преговаряше с Путин за зона от Лисабон до Владивосток. Тогава укронациста не подскачаше защото немецът беше доволен.
51
2
 
20
 
! Отговори
Аман от ЕС преди 1 година
Тази госпожа от снимката не търпи възражение.Те ни заповядват, а *** тука само чакат да се скарат, кой е по-атлантик и европеец. Къде го намерихме този ЕС? От години, само заповеди, срокове, мораториуми, комисии, службогонци, чиновници, размахване на пръст, лицемерие, перфидност, изнудване!
50
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
61 Кризи е имало винаги. И тази ще я преодолеем заедно, в ЕС. На никой не му трябва скапаната, примитивна путинова диктатура Русия. Която е терористична, криминална държава, управлявана с указите на един побъркан диктатор. Путин и обкръжението му ще бъдат съдени на веждунарозен съд за военни престъпления.
49
3
 
16
 
! Отговори
Име преди 1 година
Има ли политик с топки, който да им каже, че България ще напусне ЕС.
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами да ни приемат в Шенген пък тогава да имат очаквания. Баце го беше казал преди 10 години още, че има една будка да боядиса и сме приети, а все оше чакаме.
47
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
47 Предлагаш да лижем подметките на рускитесвине, ли? От ЕС получаваме милиони по кохезионните фондове и достъп до ес пазарите, а от Русия само бедност, безправие и войни.
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не знам нормален българин който да не осъзнава че в момента ЕС е в криза и тази криза е донесена от лошото управление на брюкселските либерализирани фанатици. ЕК очакваше по същият начин и истанбулската конвенция.
45
1
 
15
 
! Отговори
Един българин преди 1 година
Очаквам от ЕК да си е..м...!
44
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
44 Точно заради рускатапаплач унас, не ни пускат в Шенген. Като изгоним руснаците и не им даваме повече визи, тогава ще ни пуснат в Еврозоната Шенген..
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
42, ти май освен за ли з ане, за друго не мислиш. Изобщо не е задължително нещо чуждо да се ли ж е. Първата стъпка е да спрем да л и жем западните за д ници. Защото в момента и от 33 години само това правим. Но за слепи, като теб, друга алтернатива няма.
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
44 не те вземат защото си каналджия и наркоман. Защото си подкупен и пускаш украинци които стават каналджии като теб и крадеш от всичко и се оправдаваш с либерастията си.
41
13
 
1
 
! Отговори
msm преди 1 година
Интриги, подкупи и корупция, фашистка идеология, разрушения, изнасилвания, убийства, анексия на територии, пиянство, все благодетели изтичащи от днешна руССия! Цетка за визи - хич не трябва да имат механизъм за визи и пътуване, докато не изкоренят този идиотизъм от държавата си!
40
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
44 Никой не се оплаква от отсъствието на руснаци в хотелите ни. Те не са платежоспоклсобни. Руските банки са под санкции. Нали неискаш България да им плати обратните билети, както стана преди няколко години по Черноморието. Руските туроператори бяха зарязали голяма група руски туристи, а банките им бяха блокирани за банкоматите ни.
39
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Предложението засяга визите за Шенгенското пространство"Откога ние сме в шенгенското пространство и защо се разпространяват лъжи? Мадам Йес пак ли търсите да затваря реакторите?
38
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
41 Точно заради руските шпиони унас, не ни приемат в Шенген и не свалят визите ни за САЩ. Руснаците са под санкции, нямат пари. Мръсни руски пари и руски шпиони, руски златотърсачи, небива да пускаме унас.
37
2
 
14
 
! Отговори
България очаква преди 1 година
тази кака да се пенсионира скоро и да си плете плетките и да не ни занимава с глупости че бг хотелиерите пак се оплакват от малко руснаци
36
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
40 Предлагаш да лижем подметките на рускитесвине, ли?
35
3
 
12
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Е,след като засяга страните от шенгенското пространство,защо първо не ни приемат в него?Защо ме карат да се чувствам като руснак наказан заради управниците си?