Папата: Нека се помолим за мира в Украйна и в света

Той призова и за мир и единство в Италия
23 окт 2022 21:49, Йоана Цонева
23
Папата: Нека се помолим за мира в Украйна и в света
Снимка: БГНЕС

След молитвата Ангел Господен, папа Франциск припомни, че във вторник, 25 октомври, ще отиде пред Колизеума, за да се моли заедно с лидерите на световните религии за мира в Украйна и в света. Папата отправи и прочувствен апел за прекратяване на конфликта в Етиопия, както и за жертвите на наводненията в Африка. И накрая, мисъл бе отправена и към Италия, в деня на встъпването в длъжност на новото правителство, съобщава "Ватикан нюз".

Молитва пред Колизеума

След молитвата Ангел Господен, папа Франциск отново отправи апел да се молим за мира в Украйна. Срещата, под надслов „Викът на мира“, в която папата ще участва идващия вторник, с молитвата пред Колизеума, стартира днес в конгресния център „Ла нувола“ в Рим и ще завърши на 25 октомври, с молитва за мир пред амфитеатъра на Флавий:

Вдругиден, вторник, 25 октомври, ще отида пред Колизеума, за да се помоля за мира в Украйна и в света, заедно с представителите на християнските църкви и общности и на световните религии, събрали се в Рим за срещата „Викът на мира". Каня ви да се присъедините духовно към тази голяма молитва към Бог: молитвата е силата на мира, нека се молим, нека продължим да се молим за толкова измъчената Украйна.

Насилието не разрешава разногласията


Загрижеността на епископа на Рим бе насочена и към продължаващия конфликт в Етиопия:

С безпокойство следя продължаващата конфликтна ситуация в Етиопия. Още веднъж прочувствено повтарям, че насилието не разрешава разногласията, а само засилва трагичните им последици. Обръщам се към всички, които имат политически отговорности, за да спрат страданията на беззащитното население и да се намерят справедливи решения за траен мир в цялата страна. Нека усилията на страните за диалог и търсене на общото благо доведат до конкретен път на помирение. Нека на етиопските братя и сестри, така силно изстрадали, да не липсват нашите молитви, нашата солидарност и необходимата хуманитарна помощ.

Още по темата
Молитва за жертвите на наводненията

От прозореца на Апостолическия дворец, папата изрази и болката си поради наводненията, „които засягат различни африкански страни и които причиниха смърт и разрушения. Моля се за жертвите и съм близо до милионите разселени хора, и се надявам на по-големи съвместни усилия за предотвратяване на тези бедствия“.

Мир и единство за Италия

След молитвата Ангел Господен, отправяйки поглед към Италия в деня, в който новата изпълнителна власт, ръководена от Джорджа Мелони, официално встъпи в длъжност, папата добави:

И днес, когато се слага начало на новото правителство, нека се помолим за единството и мира в Италия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Фани преди 1 година
Те промениха света да се движи в тяхна полза кмета кръчмаря и попа
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако, папата, привикай на американска закуска "лидерите" на западния свят и им влей малко разум, че ще съсипят века, като наш Киро - България, при това за седем мижави месеца
13
0
 
5
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Няма я вече Светата инквизиция,няма вече "Трибунали на вярата".А какви времена са били не много отдавна,дори няма и два века от последното изгаряне на клада в Испания през 1826.Само в Мадрид са изгорили 32 хиляди до 1808.Няма вече страх от Бога,а и наместникът на Бог в Русия е под Путин както и при руските царе.Неофициално де,но традициите там са си такива.Молитвите не спират войните,а решението на въпросите,които са ги породили.А бе лозето не ще молитва,а мотика си имаме поговорка.
12
2
 
7
 
! Отговори
Няма Бог... преди 1 година
Боговете отдавна са изоставили човечеството и тия дебелогъ**зи попове прекрасно знаят това ...... ама продължават да заблуждават "вярващите" които се сещат за Бог единствено когато са болни или дължат пари на някого . Цялото богатство на Ватиканските извратеняцци е събрано от парите които са ограбили с измама от най-бедните .... молели се били.... Ако наистина имаше Бог някъде наблизо вече от Ватикана да е останал само димящ кратер... то не бяха изнассилвания на момченца ... то не бяха оргии....
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Амин!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя няма ли да се хвърли от прозореца и да мирва вече.
9
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 1 година
Дъртия сатанист контролира света.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Папата: Нека се помолим за мира в Украйна и в света"____Да се беше помолил за мира по света и преди войната в Украйна.
7
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Да се помолим Господу,бесовското сборище в САЩ и западна Европа,да бъде унищожено.Амин.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз се моля от западна Украйна, Полша и НАТО нищо да не остане.
5
0
 
10
 
! Отговори
ПРАВОСЛАВЕН преди 1 година
Да напомня на Православните Християни - Българската Църква се отделя от Римската заради проблеми в Рим - Папата Признава и подържа Педофилията и ЛГБТ .Та по тази причина сме друго течение на Исус Христос - ние сме Ортодоксални Християни - Не приемаме различните и насилието над деца .
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е папата ДАИ боже мир и разум на всички хора по света амин
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сънародника ти Марадона е много по свят от вас във Ватикана
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо Ватикана крие книги религиозни и не в библиотеката и са заключени от християните, които имат право да знаят толкова колкото и папата,, пред Бог всички сме равни" - Библейска мъдростПотърсете за ,, Пророчеството от Фатима "Потърсете и за ,, Антихриста и Ватикана" на английски и български език.Този човек макар и религиозен водач има много власт и неслучайно се заговори за последния папап.Потърсете в Ютюб клип от Стойчо Керев за последния папаИ мога да ги изреждам до успех
1
0
 
12
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Като се знае с кой играеше този, при пандемията, мерси от такива молитви.