Русия и Украйна търпят сериозни загуби в Бахмут

Руснаците действат на малки състави
3 яну 2023 11:43, Йоана Цонева
105
Русия и Украйна търпят сериозни загуби в Бахмут
Снимка: БГНЕС

В средата на декември руските военни и частната военна компания (ЧВК) "Вагнер" засилиха атаките си с пехотни сили край град Бахмут в Донецка област. Много от тези операции обаче са били слабо подкрепени, пише британското военно разузнаване в ежедневния си доклад за хода на войната в Украйна,

През последните десет дни Украйна прехвърли значителни подкрепления за защита на сектора и честотата на руските атаки намаля от пика си в средата на декември. И двете страни претърпяха големи загуби, се казва в доклада.

"В момента руските настъпателни операции в този район се извършват само на ниво взвод или отделение. Малко вероятно е Русия да постигне значителен пробив край Бахмут през следващите седмици", казаха от британското разузнаване.

Още по темата
В обобщаващия анализ за годината Американският институт за военни изследвания (ISW), въз основа на украинските твърдения, че руснаците изпитват недостиг на артилерийски снаряди, предполага, че този недостиг може да попречи на руснаците да предприемат сериозна офанзива край Бахмут или от Беларус в близко бъдеще.

Според представителя на източната група на украинските въоръжени сили Серхий Череватий руските войски в района на Бахмут вече не действат като ротни и батальонни тактически групи, а действат на малки групи от десет до петнадесет войници.

"По подобен начин през август 2022 г. руските сили в Херсонска област бяха деградирали от ротни и батальонни тактически групи до отделни групи с размер на отделения", коментират експерти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
3
 
! Отговори
До toti преди 1 година
Дааа така е . съгласил се мъдреца с ***, който все още не бил разбрал, че не Украйна води война с Русия!
82
4
 
2
 
! Отговори
toti преди 1 година
САМО НАЙ -ПРОСТИТЕ НАРОДИ ВОДЯТ ВОЙНИ,ЩОТО НИЩО ДРУГО НЕЗНАЯТ КАК ДА ГО НАПРАВЯТ!!!ЯВНО И РУСИЯ И УКРАЙНА СА ИЗОСТАНАЛИ ТОТАЛНО ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА И НАЦИОНАЛИЗМА ИМ ИЗБИВА
81
7
 
6
 
! Отговори
Моцарт преди 1 година
Много лайте а у все разбирачи а главния въпрос драги ми заблудени, е някой от вас минавал ли е покрай войната!? Защото на мен ми се наложи да прикарам 4 години и 6 месеца във Банистан Алепо Сирия. Украйна ли!? Украйна ще си плати 500 пъти по- скъпо мога да ви кажа ако за дето са избили 250 човеко медицински конвой без защита ранени от войната във Сирия където видът война която не те започнаха а вашите США, може много да си плямпате празни приказки но елате с мен за ден във Сирия и тогава ще си г
80
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците си намериха полигон да си обучават артилеристите, пък и урковермахта се топи.
79
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Света трябва да спре да гледа и да отмъсти за Украйна. Не трябва да се седи и да се мисли че щом не е при нас не ни засяга. Руските престъпници избиват невинни хора и унищожават инфраструктора която ще направи живота на сумати деца мизерен.
78
3
 
0
 
! Отговори
Еее, преди 1 година
Най после реалистично заглавие
77
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се чете, украинците търпят загуби, ама няма как да ви го кажем, без да включим и загуби за руснаците. Те не, че не търпят загуби, но са по е 10 пъти по-малки.
76
12
 
11
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Твойте "любими" американци в Ирак за 1 час изстреляха 350 ракети и Садам му се изясни картинката" аз само друго ще те попитам колко пъти по 80-100 ракети за последните 10 месеца Русия изпрати да разорават Ъкрайна...
75
26
 
16
 
! Отговори
Рамбо преди 1 година
Вие, които плете срещу украинците трябва да имате в предвид, че те защитават своята родина и при големи загуби ще продължат да го правят, но скоро руснаците няма да има с кого да атакува, защото няма луди, които да се връзват на болния ум на П..тин...така че времето играе за украинците и това заслужават!
74
15
 
16
 
! Отговори
Пригожин преди 1 година
Важното е че Зеленски плаща с украинска кръв, заради алчността си и подлостта на кукловодите си. Русия плаща, повече или по-малко с наемници и затворници. Тъжно но факт.
73
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 79..Ти си поредния,който не е разбрал,че войник от редовната армия на Русия,ако не е артилерист,не е приближавал Бахтум на по-малко от 20км.
72
12
 
8
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Сериозните загуби са за Русия. В Бахмут украинците са 10 пъти по-малко от руснаците, но това не им пречи да ги мелят на кайма." Сериозно В Бахмут не се чува Ъкраинска артилерия а руската стреля денонощно това го казват всички. Е как загубите на РФ ще са по-големи от 10 пъти по-малкото Ъкраинци без тежко въоръжение...
71
9
 
7
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Боби, догодина ще те срам че си бил русофил и ще се отречеш от русофилското си минало." Аз съм РЕАЛИСТ. Любимите ми игри са Стратегиите. Значи най-много мразя тези които са с усложнен икономически елемент. Но усвояването точно на тези игри ми помогна да разбера що е това ЛОГИСТИКА Логистично РФ е на своята граница а САЩ на обратната стрна на земята. На ЗЕЛЕнски му трябва еди каква си джвъчка ако влиза в самолет след 12 часа е при него а ако не влиза след 2 седмици РФ-винаги часове
70
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сериозните загуби са за Русия. В Бахмут украинците са 10 пъти по-малко от руснаците, но това не им пречи да ги мелят на кайма.
69
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До умния От 1 януари лично Газпром разпрати писма до бившите си контрагенти че отпада изискването за плащане в рубли. Всеки вече може да плаща във валутата по договора който има с Газпром. Проблема на Русия е че никой не иска повече да има каквито и да са отношения с Газпром. Недоумявам че ти като русофил не си чул за тази новина, или си чул и се правиш на ударен от гръм.
68
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 70 Човеко знаеш ли какво е "БЕЗПУТИЦА" да това е термин от бившия СССР вкл Ъкрайна. В момента цяла Ъкрайна е затънала до шия в КАЛ рядка почти водниста - това е и въпросната "БЕЗПУТИЦА" Няма военен колкото и да е с промит мозък да напада ако противника знае от къде ще мине и реално няма други алтернативи. за това и в моментав Бахмут толкова бавно всичко върви. РФ стреля по позициите на ВСУ докато там някой мърда защото ВСУ знае от къде ще дойдат рф военни.
67
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Боби, догодина ще те срам че си бил русофил и ще се отречеш от русофилското си минало.
66
2
 
7
 
! Отговори
До умния преди 1 година
Вражески държави може да плащат стари задължения за газ,новия газ е с рубли....
65
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само бой по руското канче ще направи от руснака човек. Затова съм доволен от факта че и попадналата в русофилските грабливи ръце България най-сетне се отсрами и дава оръжие на Украйна.
64
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 66 и как ще загуби войната? Военно не могат да я принудят стана ясно. ВСУ няма тежки оръжия вече. Остава ядрен взрив. Само дето има малкия проблем и РФ има ядрени устройства. Има и системата "мъртва ръка". Достатъчно е всички командващи в Москва да си изключат терминалите автоматиката приема че са мъртви и изстрелва ядрените ракети.