Румъния нае летящ хотел за своя държавен глава

Голям интерес от медиите
11 мар 2023 23:50, Росен Стойчев
32
Румъния нае летящ хотел за своя държавен глава
Снимка: БГНЕС/EPA

Медиите в Румъния одостоиха с голямо внимание самолетът, който държавният глава на страната Клаус Йоханис използва за посещение в Япония, съобщи Romania Insider.

Държавният глава използва чартърен самолет. Интерес предизвика лукса, който има в него.

За наема на самолета са платени триста и петдесет хиляди евро.

Още по темата
Нает е от фирма в Люксембург.

Тя се занимава и със самолетите на руски магнати. Определят го като летях хотел.

Вътре има луксозен салон, място за салон за гледане на филми, изключително удобни мебели и дори помещения с легла. Румънското правителство няма собствен самолет и макар да съществува съгласие за нуждата от такъв, администрацията на държавния глава работи с дговори за наеми.

В Япония бяха договорени споразумения за разширено сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Румъниядържавасамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
И летящ клозет също...
19
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
някъде четох че румъния е поръчала 130 самолети ф35 което е много притеснителноза нас като съсед
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коментарът ми като на 18, Кобра беше изтрит! Явно редакцията може да чете! Йееп!
17
0
 
1
 
! Отговори
До помня преди 1 година
*беше си наумил да изплати целия външен дълг и го изплати
16
2
 
1
 
! Отговори
До помня преди 1 година
Помниш , но не знаеш.Чаушеско си беше наумил да не изплати всички външни дългове на Румъния и затова ги изгладуваха. В 1989 България имаше 8 милиарда долара външен дълг , огромна за времето си сума и фалира в 1990 г. защото държавата просто не можеше да го обслужва ...В същото време Румъния стартира с 0 външен дълг !
15
0
 
2
 
! Отговори
Кобра преди 1 година
Най-лошото в тази работа е, че тези текстове се индексират от търсачките и в тях влизат грешно изписани думи, след това тези думи влизат в и без това сравнително малкия обем статистически данни за документи на български език, ползвани за всякакви цели, включително сега модерните тъй наречени изкуствени интелекти, чатботове и прочие. Подава им се грешна информация за българския език и думи. А те не проверяват в речници, а гледат как е изписана думата в реални публикувани текстове като тази статия
14
0
 
11
 
! Отговори
Кобра преди 1 година
Хахаха, "Одостоен" 😀Съвременните тъй наречени "журналисти" нямат даже елементарна грамотност.Хайде като не знаеш правописа, поне ползвай spell checker, отдавна ги има, поне от 25 години аз ползвам за всеки случай. Ама защо да си прави труда. Хем *** и невеж, хем мързелив.
13
1
 
8
 
! Отговори
Меймун преди 1 година
Росене, Росене! Ти в кое помощно училище си изучавал майчиния си език? Или някои думи са ти сложни? Не се пише "Одостоиха", а "Удостоиха"
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Днес бг. Журналистите ви допускат много правописни грешки. Проверявате ли ги? Пише се удостоиха, а не одостоиха.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американския да не пътува с тротинетка. Най-голямата грешка е това, че е разрешено на тези от властта с чужди пари да се глезят. Всеки трябва да е според стандарта на народа си, защото те управляват, ако хората са добре, нека се глезят, но щом не са, не е нормално те не са си свършили работата.
10
3
 
4
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Ние пък ползваме правителствените самолети за всякакви цели, я да докарат пребит българин от Македония, я Киро и Лена, да прескочат до Солун за вечеря и секс. Друго си е да имаш два самолета. А за незнаещия умньо, Спартаните са два, но военнотранспортни самолети.
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
състоянието на президентския самолет е показателно за икономическото благосъстояние на страната му. нашия неслучайно се нарича Спартан
8
3
 
3
 
! Отговори
Помня преди 1 година
До Haio 1 Чаушеско не се е позволявал такъв лукс, защото държавата тънеше в страхотна мизерия. Ходил съм там по негово време на екскурзия.В ресторанта ни нахраниха с охлюви с ориз. По улиците продаваха с колички някакъв сайдер в стъклени чаши и ги плакнеха в леген с вода.Кафе няма. На връщане в Русе спряхме автобуса до една крайпътно заведение и се натъпкахме с кебапчета. България ни се вида рай.Ето за това отрепаха сатрапа.Сега ясно ли е защо Румъния е далеч пред нас ?
7
7
 
13
 
! Отговори
Държавна Глъвъ преди 1 година
Тоест държавният глава го е наел за държавния глава, демек за себе си.Няма лошо, няма да пътува човека с 2-3 прикачвания 24 часа поне. Лети културно, директно за 14-16 часа от Румъния до Япония. През това време си почива и подготвя за посещението.Ами така се прави. А не като нашите *** с найлонови торбички билла в ръка.
6
0
 
6
 
! Отговори
Бианка преди 1 година
Не струваше много повече, отколкото би струвало изпращането на цялата делегация в бизнес класа. Антена 3 е антипрезидентска телевизия, затова я дават по този начин, като че ли е голяма загуба.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Болна работа.
4
1
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Имаме 2 бракми , едната от които е вечно в ремонт и няма на кой да я продадат .
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Удостоиха, драги журналисти!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наели са но имат медицински въздушен превоз, ние нямаме такъв, но имаме два правителствени самолета. Приоритети
1
0
 
8
 
! Отговори
Haio преди 1 година
Абе тоя не беше ли и ток знаме на либерализма и бич срещу рашизма в Румъния ?!!Чаушеску не си е и мечтал да лети в подобен лукс.