ЕК отново осъди вандализма срещу Дома на Европа в София

Сътрудничат със съответните власти, за да изяснят какво се е случило
22 май 2023 14:54, Елка Василева
69
ЕК отново осъди вандализма срещу Дома на Европа в София
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия днес отново осъди вандалската проява и заливането с червена боя на фасадата на Дома на Европа в София. Сътрудничим със съответните власти, за да изясним какво се е случило, заяви говорител на комисията на пресконференция.

Още по темата
Осъждаме тази проява на насилие и вандализъм. Представителството съобщи веднага за инцидента според процедурата за сигурност на ЕК. Полицията е била на място и вече води разследване, отбеляза той.

В отговор на въпрос говорителят поясни, че представителството на ЕК в София се ръководи от временно изпълняващ длъжността. Екипът ни на място върши сложна работа, както във всяко друго представителство. Очевидно се надяваме скоро да имаме номиниран, добави говорителят по повод конкурсите за ръководител на представителството, започнали преди четири години.
(БТА, кор. на БТА Николай Желязков)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
Ние пък преди 11 месеца
Осъдихме вандализма на ЕС в България
49
2
 
2
 
! Отговори
Бай Кольо преди 11 месеца
Простотията край няма.
48
2
 
2
 
! Отговори
Бай Кольо преди 11 месеца
До АнонименХората чупят паметниците на тези за които са издигнати,защото точно те ни набутаха комунизма насила!
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Брюкселските деменции утре ПАК да осъдят.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Че в всички западни държави мажат наред всички ,Тех кога че ги съди
45
6
 
2
 
! Отговори
Радев преди 11 месеца
Абсолютна простотия борците за мир самите са хулигани ни руски *** размахват знамена на страна агресор,която на туй отгоре и търпи поражения на Бойното поле от своя бивша провинция ,казаците или запорожците също са наши освободители ,в руско турската война са участвали и Киевски и Харкковски полкове
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вън дегенереиралата изпедеррастена еврроггейска *** от България! Нищо от България не е тяхно че да осъждат, уррродливи фашшшисти, ВЪН!
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С плюнки изтриха боята хаха.От ЕС само ни мачкат и осакатяват икономиката ни в дългосрочен план.Даже на розовото масло посегнаха....
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ИК осъди ли същото срещу руското посолство? Би ли било "цивилизовано" да го направи?
41
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен чеббурако, първо не е руски паметник, а паметник издигнат от нас по нареждане на масква. 2ро, защо мацането по масковския паметник се преследва от закона, а същото по сгради - не се закача от народната милиция? Въобще другарите кога ще въведат истинска демокрация у нас? С поне минимално спазване на законите - дори когато се нарушават от копейки.
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Що бе, нали като д паметника на съветската армия, всеки се изразява. Просто възмутени граждани.
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Men Като каза "Ръбатото грозновато нещо" си помислих, че говориш за сградата на ЕК. Тя отговаря на това описание.
38
20
 
4
 
! Отговори
Men преди 11 месеца
Ръбатото грозновато нещо никога не е било паметни, а е просто гротеск инструмент на московската пропагадна машина. Цялата страна е фрашкана с подобни грозотии и е крайно време да бъдат изхвърлени като седмоъгълния петохуйник пред НДК
37
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 38. Исказвай се правилно. Не е паметник / няма погребани съветски войници/ , а е Монумент / за възхвала на армията/ на Червената Армия. Тази армия се разпада 1948 г. В Югославия и заличена от Тито. След което Сталин прави опити да ликвидира хърватина Йосив Броз Тито, но не успява. Тито го заплашва по същия начин , но 1952 г. Сталин умира. Така в Югославия паметници и каквото и да е от Москва няма
36
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
когато е по руски паметник е 'гражданска позиция', когато е по сграда на ес е 'вандилизъм и насилие'
35
2
 
10
 
! Отговори
СТАЛИН СЕ ЗАВРЪЩА преди 11 месеца
През 1941 казах - Врагът не е така силен, както го изобразяват някои изплашени интелигентчета.Сега е същото , идва време когато националните предатели щв бъдат влачени от каруци и изправени пред дулата на възмездието. Не на последно място Запада ще бъде картофена нива , подводници ще потопят фащ, а а роткфЕлер и компания ще бъдат изнасилвни от 1000 магарета
34
2
 
40
 
! Отговори
Пак двойни стандарти преди 11 месеца
Червена боя по европейското капище в София е вандализъм, а червена боя по Паметника на Съветската армия в София е арт-инсталация и свободно изразяване на мнение, така ли??? Не ви ли писна вече от двойни и тройни стандарти??? Защото на нас отдавна ни омръзна да ни лъжете!
33
1
 
16
 
! Отговори
вътресабили преди 11 месеца
Вътре тайно са били мъжагата социалист хазарина Серго и жената мъж Елен Йончев работели по внедеряване сатанинската истанбулска конвеция заедно със сороските слугински НПО!Голямо шубе ще да е било!От бункера в Банкя Баце ги уверил,че е плътно зад тях и скоро преди да тръгне за Барцелона официално ще ни ощъстливи с номера на пола,който си е избрал!Габриел наблягала на 69,съвсем по евроатлантически!
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Разследване водели, да вкарат подстрекателя им зад решетките, няма само бялата Златка да го арестуват.
31
2
 
11
 
! Отговори
Няма,няма преди 11 месеца
Тякива други про дажни *** Тера счета като тези еуроджентъре военолюбци! Хем негодни за бой,хем искат да натикат невинните и добродушни хорица! Това са най най подлите *** и грешки на сатанизма.НО.....БОГ ГЛЕДА!!!