Фон дер Лайен иска от България отново жена за еврокомисар

ЕК държи на съотношението между мъжете и жените
16 юни 2023 21:52, Йоана Цонева
99
Фон дер Лайен иска от България отново жена за еврокомисар
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия очаква България отново да предложи жена за еврокомисар, съобщава БТА.

Прави чест на България, че досега е предлагала само жени за еврокомисари, заяви на пресконференция говорител на Комисията.

Той изрази увереност, че председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен, която по негови думи отдава голямо значение на равното разпределение на служителите на комисията по пол, ще очаква от българските власти кандидатури на жени.

Според говорителя Фон дер Лайен ще държи съотношението между мъжете и жените еврокомисари да остане непроменено.

"Процесът е политически и не мога да предположа как ще преминат предстоящите разговори", посочи говорителят на Комисията.

Той не можа да уточни дали ЕК вече е изпратила писмо до София с искане българските власти да представят нов кандидат за еврокомисар на мястото на вицепремиера Мария Габриел, която се оттегли от поста преди месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Едно поне е сигурно - няма да е мъж.
78
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
и Вебер...не манипулираш никого...камикадзе сър...да смениш гешев...с гешев за да пазиш ОПГ и капито им доган-борисов е примитивно...САЩ с 200 няма начин да минете...еСССР е на път да обяви война на Свободният свят и да влезе в орбитата на путин...Свободни хора сте!!!ВСВ останаха Кралството и...САЩ и ви хранеха...и оръжия ...и я спечелиха,дали Свободата на Народите която сега продавате евтино на "императори"...няма да се повтори!!!това виждаме ограбените!
77
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
ограбените четем фактите...не пропагандата!Вебер превърна ОПГ в Герб...в партия подкрепяща уж еСССРдПС агенти на кгб...криещи се зад...етноси в бизнес ОПГ грабеща нечовешки,хората го виждат и жиеят с тези грабежи,но строяща руски потоци на путин с парите на еСССР данъкоплатците!завладяла Народа на България и не само!факти всеки можещ да чете може да ги провери!целта е налагане руско робство над Народите на Европа...обслужвано от кгб,щази,дс...наложени...заложени "администратори",еСССР е мъртав
76
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кирил Петков обиди Урсула, кото каза, че тя го уверила, че щяла да заобиколи правилата за влизането ни в Шенген, с която лъжа, я въвлече в скандал за привилегии...Киро про100 обиди и Мария Габриел, като каза подигравателно, в записа по неин адрес:" А Габриел си мечтае, да стане премиер"?! С 37 депутата, ПП нямат право да номинират свой депутат за комисар. ПП не членува в нито една парламентарно представена партия в ЕП. Точка.
75
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Правото е на ГЕРБ, да излъчат заместник на Мария Габриел. Стига компромиси към ПП,ДБ!
74
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 10 месеца
Ето и тая командва ,тя иска - спрете се бе ,самозабравихте се по тоя ЕП !
73
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Жената на Лорер е свободна и без пари ще работи
72
1
 
1
 
! Отговори
Руси преди 10 месеца
Това е атака срещу мъжа ,уж говорим за равенство. Те искали ? Бах ги!
71
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Надежда Михайлова е подходяща ,има опит и като външен министър и като посланик и е доста начетена.
70
2
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 10 месеца
Пратете Деса Радева културиста, ни мъж ни жена да ги пребива там всички наред , който не слуша.
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Tpeтonaлaвниk мoжe ли?
68
0
 
9
 
! Отговори
Стаменов преди 10 месеца
Щом Киро го нещете, ще изпратим Асен. Асенчо е универсален войник !
67
0
 
8
 
! Отговори
Урсуло преди 10 месеца
Ще изпратим който искаме, не който кажите. Ооооооо обърках се веднага ще пратим който кажете, забравих че БГ политиците са наведени яко и са със свалени ***. Възраждане да събират подписи и да правим визитни да ни се махате от главите, бати вещерите.
66
0
 
13
 
! Отговори
мозък-личинка преди 10 месеца
Евро-личинка.
65
0
 
10
 
! Отговори
Мадам Тартюф преди 10 месеца
И защо да е жена? Това ли е подбора, това ли е селекцията, механично събиране на мъже , жени, без оглед на качествата им?
64
0
 
9
 
! Отговори
Смях горчив преди 10 месеца
Що за неприятна личност е тази, да не повярваш че е на такъв пост. Урсуля е обикновена, рутинна, кариеристка-чиновничка, получила привилегии по наследтво, които ще предаде на своите наследници.
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато се реве за равни права ама излиза феминизъм.
62
1
 
2
 
! Отговори
До ББ преди 10 месеца
Пий си предписаното по зелената рецепта, човеко! Ако нямаш предписано, задължително върви и си запази час при специалист! Написаното ти е патологична и несвързана бъркотия!!!!!
61
8
 
1
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
Оставка на правителството на мафията опитваща се да убие ПП-ДБ,и оневини ОПГ дпс-гроб крепящи властта на путин в ЕС през вебер!избори...революции..каквото такова,спрете това безумие в България!!!БГЕКЗИТ и Световни Съединени Щати...еС е кгб ...мафиотска...Света ни има нужда от нещо различно и истинско...от 3-та СВ има нужда дори но това лицемерие и грабежи на обикновените хора трябва да спре...или те ще го спрат...насилствено и жестоко...събрали са толкова много,че ще предпочетете ...Ада 3та СВ!!
60
7
 
2
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
предлагам ...копйкин..защо не слави,ку.ви на митрофанова са,ще си паснете,финансирате ги,работят като вас за путин,опрост.чвайки Народа си,алчни кат вас,без Бог...жени на митрофанова...манипулиращи хората с...лошо гледам и имам охрана...и джип...платени от простите...германски и Ес данъкоплатци през схемите на гАспадаря путин!!!Бог да пази САЩ!когато повдигнете обвинения срещу Шрьодер има шанс да ви повярваме!!!да е македония...БГЕКЗИТ!!!стига мафия и грабежи Братя!!!