Макрон обмисля да блокира социалните мрежи при нови размирици

Превръщат се в инструмент за събирания или за опити за убийства, каза той
5 юли 2023 07:00, Анисия Иванова
108
Макрон обмисля да блокира социалните мрежи при нови размирици
Снимка: БГНЕС/ EPA

Френският президент Еманюел Макрон обмисля да блокира социалните мрежи в борбата си срещу по-нататъшни размирици във Франция, предаде ДПА.

Ще бъде необходимо да се помисли за това за какво използват социалните мрежи протестиращите младежи и за евентуални забрани, заяви Макрон на среща с кметове в Париж, съобщи телевизия BFMTV.

"И ако нещата излязат извън контрол, може да се наложи да се поставите в позиция да регулирате (социалните мрежи) или да ги затворите. Това определено не бива да се прави в разгара на събитията и се радвам, че не се наложи да го правим", каза Макрон.

Още по темата

Още в петък президентът обвини социалните мрежи за ескалацията на насилието по време на протестите срещу полицейската бруталност. Според него изразилите се с насилие събирания са били организирани чрез социалните мрежи. Сега Макрон заяви, че за работата със социалните мрежи трябва да се мисли спокойно. "Защото когато те се превърнат в инструмент за събирания или за опити за убийства, това е истински проблем".

Междувременно в Северна Франция на границата с Белгия е засилен контролът, за да се спре вносът на фойерверки, съобщи днес вечерта вестник “Паризиен”, като се позова на префектура в района.

Целта е да се попречи на участниците в безредиците да се снабдят с фойерверки. Хора с пиротехнически изделия вече са били спирани и от двете страни на границата. Префектурата в Северна Франция разпореди забрана за продажба и пренасяне на фойерверки и бензин в бидони до средата на юли.

След смъртта на 17-годишния Наел от полицейски куршум по време на спиране на пътя  във вторник миналата седмица Франция е разтърсена от сериозни безредици. Неведнъж е имало случаи на грабежи, палежи и ожесточени сблъсъци между полицаи и бунтовници. Полицаят, произвел изстрела по младежа, се разследва по подозрение в непредумишлено убийство. (Пламен Йотински, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
7
 
! Отговори
Щял да блокира ? преди 10 месеца
А. Що така бе ? Нали това може да се случи само в Русия ? Какво стана със "Свободата на словото" ?
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Еха... Намери се някой по-глупав и от Явор Колев! Нали си спомняте? Дето искаше да спира торент тракерите. Микрончо да се запознае какво е VPN. И proxy. Както и с някоя друга програмка. Цък.. и вече си от Бразилия. Щял да блокира. Виц на годината направо.
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя нема да си изкара мандата, на новите зомбите може да им спреш въздуха, ама не и фейсбука...
79
0
 
8
 
! Отговори
ДЕМОнКРАЦИЯ преди 10 месеца
Забрани, ограничения на правата вкл. на свобода на Словото. Добре дошли в ДЕМОхКРАЦИЯТА. По друг начин казано ДЕМОн ВЕРСИЯ на ДЕМОКРАЦИЯТА.
78
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Копейките да отиват да помагат за монтирането на тоалетните чинии, които техните приятели изнесоха от Украйна, франзуците ще се оправят.
77
0
 
3
 
! Отговори
Скоро преди 10 месеца
очаквайте гилотини по улиците на Франция!
76
0
 
4
 
! Отговори
Хората преди 10 месеца
ще намерят друг начин да комуникират помежду си. Нещо, което не се контролира от системата.
75
3
 
2
 
! Отговори
Bai Dun преди 10 месеца
Жената на Макарон е голям пич !!!!
74
3
 
6
 
! Отговори
Да фалираме днес бг преди 10 месеца
Целта на тази набързо скалъпена (5-7 минутки) статийка е да накара народа да подскочи и да започне да пише и протестира осигурявайки нужните коментари и трафик на това аматьорско "новинарско" преписваческо сайтче, за да може да примами повече и повече баллъци които да рекламират тук и да спамят....... Не коментирайте приятели, не слагайте плюсове или минуси и ви гарантирам, че до месец, драс.скачите ще си търсят работа в Бъргър Кинг, Фантастико, Централна гара, Хотел Хемус :))))
73
1
 
9
 
! Отговори
Бай Оня преди 10 месеца
Е па тоя Ноел не е стоял мирен, че са го гръмнали! То полицаите носят пищови не само да им тежат на колана!
72
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Северна Корея одобрява това!
71
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Демократично влизане в капана. Скоро ще щракне.
70
5
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Нещо ЕС, съвети за правата на човека няма ли? България трябва да излезе от лицемерния ЕС на Макрон и Урсулата!
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 91 - Ти написа един от най-разумните коментари тук.
68
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бунта на жилетките бе от работещите, търсещи добри доходи и бе свързан със схватки с полицията. Сегашния бунт е на търтеите , протестиращи срещу зачитането на закона и освен за стълкновения с полицията се говори и за огромно разграбване на магазини и офиси . Този дето се ожени за баба си дали прави разлика ?
67
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Изглежда сякаш са естествено възникнали бунтове и много чудно,в няколко страни наведнъж.Само че,ако не завършат набързо с измитането на цялата глобализаторска и "демонокрадична пас мина,ТЕЗИ БУНТОВЕ ЩЕ БЪДАТ ИЗПОЛЗВАНИ ЗА НАСАЖДАНЕ НА ПОВСЕМЕСТЕН ДЪРЖАВЕН КОНТРОЛ И ВЪВЕЖДАНЕ НА ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ...ПРИ ТОВА,ПОИСКАНО ОТ САМИТЕ ПОТЪРПЕВШИ ГОИ!Такава е целта,предначертана още на еврейският конгрес в Базел през 1898 година.
66
2
 
14
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 10 месеца
Та ще има ли санкции за Франция и диктатора Макрон ?
65
1
 
17
 
! Отговори
Макароне прост преди 10 месеца
те навремето революциите във Франция не са ги организирали по социалните мрежи. Освен да вбесиш още народа си, друго няма да постигнеш. Но давай смело и без това прекалено много се задтржа главата ти на раменете.
64
2
 
21
 
! Отговори
Гай Баньо преди 10 месеца
Ха ха демокрация било в европата, да?
63
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Както е тръгнало Макарон може и въздуха да им спре.