Евролидерите с ангажимент за избягване ескалация в Близкия изток

Разрастването на конфликта ще представлява огромна опасност
18 окт 2023 10:35, Елка Василева
61
Евролидерите с ангажимент за избягване ескалация в Близкия изток
Снимка: архив, БГНЕС

Европейските лидери са поели ангажимент да се направи всичко възможно, за да се избегне ескалация на конфликта в Близкия изток - това каза председателят на Европейския съвет Шарл Мишел след края на видеоконференция на ръководителите, предаде БНР.

Още по темата
"Разрастването на конфликта ще представлява огромна опасност не само за самия регион, но и за нас, а и за целия свят", каза Мишел.

Той подчерта, че отражението му в ЕС има различни форми и допълни, че е важно да се работи за избягване на рисковете за сигурността и за укрепване на сътрудничеството между службите за сигурност. Миграцията е друг проблем, пред който може да се окажем изправени, каза още Мишел.

Той допълни, че една страна се облагодетелства поне косвено от конфликта – Русия. "Русия вече започна да се опитва да инструментализира тази ситуация, за да се опита да подхрани наратив срещу ЕС и неговите партньори", каза Мишел.

В същия дух бе и изявлението на председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен. "Някои смятат, че могат да отклонят подкрепата ни за Украйна и че ние ще трябва да избираме кого да подкрепим. Ние ще им докажем, че грешат. Ние стоим до приятелите си в нужда толкова, колкото е необходимо", каза тя.

Лидерите са разисквали и атаката в Брюксел, при която загинаха двама шведски граждани. "Тероризмът отново надига глава", каза Фон дер Лайен и подчерта, че затова е важно да се подновят преговорите между Израел и арабските страни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Никой не вярва на мекокитковитеМекопишковци в Европа. Няма по некадърни и смешни карикатури от тях!!! Външна и вътрешна политика - срам! Европа се превърна в колония на САЩ - каквото каже Байдъновците, урсулите повтарят като папагали - жалка работа! Когато приемаме тъмносиви бежанци "Не на расизма и фашизма". Когато трябва да умират Бели източно европейци - даваме 50 млрд за оръжие и подкрепяме неофашистите наЗелениятНаркоман?! НеолибералнаЕвроЛГБТизмет
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 51. Спри да наричаш този Франкенщайн сглобка! Това си е чист картел или организирана престъпна група!
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До приятелите стояла тая. Да стои до гражданите на ЕС и да се грижи за техните проблеми. Много се била загрижила за украйнците и евреите. Те грижат ли се за нас? Само пари крадат.
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Христо Христов Не съм им давал нищо, аз гласувах за Възраждане. Който е гласувал за сглобката ГЕРБ-ДПС-ППДБ да си носи кръстът.
45
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До Анонимен/49 "в Европа има дестки милиони такива" - Що да няма? Европеидните про'с'таци ги докарахте. Ще си ги траете.
44
0
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До Анонимен/47 "тези, които напълниха Европа с индивиди от третия свят трябва да бъдат съдени за предателство" - защо? Про'с'таците дето на 2 Април им дадохте мандат да управляват бяхте 85%.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вижте какво става в арабския свят всички са настръхнали в Европа има дестки милиони такива, ситуацията е доста опасна.
42
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До Анонимен/38 "Арабските лидери отказват да се срещнат с Байдън" - не е за първи път. Но скоро САЩ ще бъдат отсвирени от света. Ще си останат някаква регионална сила, разкъсвана от граждански войни... а ЕС -какво беше това?!
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мултикултурализмът се провали с гръм и трясък, тези, които напълниха Европа с индивиди от третия свят трябва да бъдат съдени за предателство.
40
0
 
5
 
! Отговори
Кой преди 6 месеца
Изведнъж след взрива и касапницата в болницата в Газа,как изчезнаха "геройте"еврей от медиите.
39
0
 
4
 
! Отговори
Абе преди 6 месеца
лили_пу_ти за всичко ви е виновна Русия. Вие сте самата невинност. Евро лидерите са най слабата точка на ЕС, въобще не знаят на кой свят са, и изпълняват това което им казва САЩ. Пълни дупки. На всичко отгоре Бойко ги научи как се краде и почнаха и те.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Европейските лидери са поели ангажимент да се направи всичко възможно, за да се избегне ескалация на конфликта в Близкия изток". Разбира се санкции срещу Израел, оказване на помощ на Палестина и пр., са невъзможни. Една декларацийка с общи приказки и това е всичко възможно. Лицемери долни! Само, че събота и неделя идват и това, което ще се случи в Лондон, Париж, Берлин, Мадрид, Рим и др. европейски градове, ще ги накара да разберат, че няма невъзможни неща.
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Америка е предала тайно Израел на арабите.Вместо Израел ще има Палестинска държава.Става това дето преди ставаше в Южен Виетнам, един ден в Сайгон се събудиха и разбраха,че на мястото на тяхната държава ще има друга и то уж обединени чрез избори!
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Фон дер лайката е инфантилна престъпница и световните лидери я презират. Всички нормални същества не могат да я понасят. Няколко злобни жени на високи постове са виновни за много нещастия. Ярък пример е Хилъри Кл. Опасни са Тория Нуланд и лудата Ники Хейли. Но и от мъжки пол има доста психопати Линдзи Греъм и Блинкен например. За памперса не ми се говори.
35
0
 
11
 
! Отговори
тия преди 6 месеца
Евролидерите съсипаха Европа
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Арабските лидери отказват да се срещнат с Байдън, докато възмущението по света расте след атаката над болница в Газа.
33
0
 
9
 
! Отговори
уф преди 6 месеца
Тая мантра - стоим толкова, колкото е необходимо, доста се изтърка, но зомбитата продължават да я цитират. Добре, а колко е необходимо? Докато победите Русия на бойното поле ли? Това може да се окаже много дълъг период време. Дали още ще сте на такива постове в ЕС. Може на ЕС да му дойде акъла, догодина има избори за парламент, нищо не се знае.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 36 Чети бе чукча, говорим за 2001 година според господин Христо Христов виж коментар 22.
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 30 Стига бе? Великобритания пак ли влезе в ЕС? Тц тц тц, и аз да не знам!
30
0
 
9
 
! Отговори
Костас Козиас преди 6 месеца
Байгън слезе ли от стълбата, или някой ще го пренесе долу до червения почетен килим за Посрещането на юдо-хазарите ??