Фон дер Лайен: Заплахата от война не е изключена

Не можем да оставим Русия да спечели, настоя председателят на ЕК
28 фев 2024 11:20, Елка Василева
128
Фон дер Лайен: Заплахата от война не е изключена
Снимка: архив, БГНЕС

Заплахата от война може да не е непосредствена, но не е изключена, заяви днес председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в реч пред Европейския парламент в Страсбург. Опасността от война не трябва да се преувеличава, но е необходимо да бъдем подготвени, призова тя.

Още по темата
Време е да обсъдим възможността да използваме приходите от запорираното руско имущество за съвместно осигуряване на военно оборудване за Украйна. Независимо дали имаме подкрепа от нашите партньори, не можем да оставим Русия да спечели, настоя председателят на ЕК.

Залозите са големи - нашата свобода и нашият напредък. Путин използва мира, за да се подготви за война. Европа трябва спешно да се събуди, призова Фон дер Лайен. Много европейски илюзии бяха разбити - че мирът е постоянен, че Путин ще предпочете икономическия напредък пред разрушаването на Украйна, че Европа прави достатъчно за сигурността. Няма място за повече илюзии, каза Фон дер Лайен.

В същността си европейският суверенитет е в това да носим отговорност за себе си, за важното за нас, за способността и волята ни да защитаваме сами своите интереси и ценности. Обновяването на европейските въоръжени сили е спешен въпрос, добави тя.

Фон дер Лайен съобщи, че в следващите седмици ЕК ще представи предложения за разгръщане на европейското военно производство, така че със съвместни обществени поръчки да се осигуряват боеприпаси и техника. В Киев ще бъде открит офис за отбранителни иновации, допълни тя и призова частният сектор да подкрепи усилията в областта на военното производство. Председателят на ЕК заяви, че подкрепя предложението в следващата комисия да има еврокомисар по отбраната.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Тая "Е по-психо и от макарон и от меркел. Те поне нямат деца, а туй има пет!" - има седем. Като в африканските племена.
112
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Така е! ЕС работи за война, ще си я получи!
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Запада загуби Украйна. Ще загуби и Молдова и Приднестровието. Русия вече претендира за Приднестровието. Запада и НАТО вече трябваше да са в Молдова и Приднестровието, докато Путин беше затруднен в Украйна.
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Санкциите на ЕС кога ще започнат да действат и Путин да моли за милост, руският народ да направи революция, недоволните от санкциите руски олигарси да направят държавен преврат?
109
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
За да загуби първо трябва да спечели. ЕС отдавна загуби Украйна сега вече е трагедия само няма интерес. Русия не търси помощи и програми от ЕС, за да я коментират евро депутати.
108
0
 
0
 
! Отговори
Joe Bidet преди 1 месец
Европпеддеррунгелите са не само морално изтрещели, те са и тотално фалирали. Нямат ресурси, нямат петрол, нямат злато, нямат метали, ВСИЧКИТЕ им политици са корумпирани престъпници, имат само една голяма уста която скоро ще бъде затворена. Само да не им я затворят от вътре народите им, че като гледам на къде върви....Другия вариант е Русия да им я затвори. Веднъж-завинаги. И да се изберат кадърни политици чрез ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. Такива които ще милеят за род и родина. Подобни в момента няма.
107
0
 
1
 
! Отговори
Liberal Criminals преди 1 месец
"Не можем да оставим Русия да спечели, настоя председателят на ЕК", ти нямаш друг вариант, маГнуснаТорбаСлайна! Ти нямаш друг избор. Истината е че Русия расте икономически, подготвена е за този конфликт и превзе 1/3та от Украйна. А вие нито пари имате, нито оръжия, и сте на ръба да ви смачкат фермерските трактори, заради престъпления с/у народите си. Вие сте нищо повече от едни САТАНИ, които скоро народа ще се вдигне и ще измете. Вие сте генетичен отпадъкккк и трябва да бъдете съдени и наказани!
106
0
 
0
 
! Отговори
СВОЙ преди 1 месец
Заплахата от война може да се изключи,като 'ни месец се сменят такива чиновници като тази и др политици с ненормално поведение.
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КАК МОЖЕ ДА СЛОЖАТ ГИНЕКОЛОЖКА КАТО ФОН ЛАЙНЯНИЕН НА ЕВР-О -ГЕ-ЙСКИЯТ ИЗБУТАН ЧИ-КИ-ДЖИИ-СКИ СЪЮЗ
104
0
 
2
 
! Отговори
Тая преди 1 месец
Е по-психо и от макарон и от меркел. Те поне нямат деца, а туй има пет!
103
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А нещо за пожара в САЩ на базата за производство на ядрени бомби да кажете?
102
0
 
3
 
! Отговори
Аман преди 1 месец
От психари и психарки като тая!
101
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато имаше мир вие въоръжавахте Украйна. Долни мекотели. Когато Путин ви каза да спрете да се приближавате се смяхте, сега смешно ли ви е, меки китки?
100
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не трябваше да ръчкате руската мечка...
99
1
 
4
 
! Отговори
Правилно преди 1 месец
"Ще трябва като всичко отмине да научим руснаците да и пеят "Брала мома къпини"===Аха, особено последния куплет: Мръдни, моме, по - вдесно да ти ...по-лесно.
98
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще трябва като всичко отмине да научим руснаците да и пеят "Брала мома къпини"
97
0
 
8
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 месец
Значи началниците все пак опряха до европейските матряли. Онези, калпавите, дето трябва да бъдат занулени и подменени с кафяви хора. Предстои нещо много интересно за началниците:)
96
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Венец на либерастията и нищоказването
95
0
 
11
 
! Отговори
Путин към Урсулка преди 1 месец
Моля дай ми адресите на офисите за частното западно производство в Уркия да ги БЛАГОСЛОВЯ с по едно Искандерче....ПО здрави на акушерката от таварищ паПутин!!!
94
0
 
13
 
! Отговори
мак преди 1 месец
ес ще се въоръжава на поразия, омразната му русия също - един вид в отговор, щот ес може и да я нападне, таз ще плаши и ще сее пропаганда и клишета. И така добезкрай и без решение за края на войната ес и сащ срещу русия. Жална ни майка.