Фон дер Лайен: Заплахата от война не е изключена

Не можем да оставим Русия да спечели, настоя председателят на ЕК
28 фев 2024 11:20, Елка Василева
128
Фон дер Лайен: Заплахата от война не е изключена
Снимка: архив, БГНЕС

Заплахата от война може да не е непосредствена, но не е изключена, заяви днес председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в реч пред Европейския парламент в Страсбург. Опасността от война не трябва да се преувеличава, но е необходимо да бъдем подготвени, призова тя.

Още по темата
Време е да обсъдим възможността да използваме приходите от запорираното руско имущество за съвместно осигуряване на военно оборудване за Украйна. Независимо дали имаме подкрепа от нашите партньори, не можем да оставим Русия да спечели, настоя председателят на ЕК.

Залозите са големи - нашата свобода и нашият напредък. Путин използва мира, за да се подготви за война. Европа трябва спешно да се събуди, призова Фон дер Лайен. Много европейски илюзии бяха разбити - че мирът е постоянен, че Путин ще предпочете икономическия напредък пред разрушаването на Украйна, че Европа прави достатъчно за сигурността. Няма място за повече илюзии, каза Фон дер Лайен.

В същността си европейският суверенитет е в това да носим отговорност за себе си, за важното за нас, за способността и волята ни да защитаваме сами своите интереси и ценности. Обновяването на европейските въоръжени сили е спешен въпрос, добави тя.

Фон дер Лайен съобщи, че в следващите седмици ЕК ще представи предложения за разгръщане на европейското военно производство, така че със съвместни обществени поръчки да се осигуряват боеприпаси и техника. В Киев ще бъде открит офис за отбранителни иновации, допълни тя и призова частният сектор да подкрепи усилията в областта на военното производство. Председателят на ЕК заяви, че подкрепя предложението в следващата комисия да има еврокомисар по отбраната.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 35 А,докато САЩ и международната общност се туткаха, Ирак, дали не можеше да пренесе хим. оръжия в братска Сирия или Расия, както и да ги унищожи?Ако причината е залежите на нефт, САЩ 10години по-рано когато освобождаваха Кувейт можеха да отидат и до Багдат.
52
2
 
12
 
! Отговори
диляра преди 2 месеца
А в същото време има по целия свят гладуващи деца, ама пък на госпожата какво и пука......тя е сита предполагам и живее в охолство. ТОЙ всичко вижда и едва ли ще ни остави още дълго да си разиграваме коня. Човекът ще се самоунищожи и сигурно е за добро.
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Общи приказки!
50
2
 
17
 
! Отговори
8те джуджета преди 2 месеца
И тази я оправдахме за раследването за корупция.
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всичките елите трябва да бъдат затворени в затвор , докато се разследват 1 по 1. За тая Урсула фон Файзер никой не е гласувал. Елитите искат да ни поробят!
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тая дрътата бабишкера кво бъбри нищо не и се разбира.
47
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вчера Макрон, днес тази лелка ... лека по лека ни подготвят за война и естествено на първа линия ще трябва да са източно европейските страни. То и без това в западна Европа са само *** и емигранти. Първите не стават за фронта, а вторите не се знае на чия страна ще се бият !
46
2
 
21
 
! Отговори
стига бе преди 2 месеца
Ами вие продължавайте да наливате масло в огъня, а после войната била възможна. Тия от *** нагоре ли ги избират в ЕК?
45
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само не ми е ясно защо ние пак сме на грешната страна. Колко пъти вече? Как настъпваме една и съща мотика всеки път? Човек ще рече, че нарочно го правим.
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Марко Травальо: Макрон и умиращите западни лидери - лъжци, откачалки и престъпници - няма какво да добавя!!!
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Досега сте изключвали война, така ли да разбираме Лайен :)))
42
1
 
18
 
! Отговори
Баба Радка преди 2 месеца
Постоянно ще правят такива внушения.За до оправдаят своята некадърнос. Овцете трябва да се плашат с вълк .А те са вълците.
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не е, бабе, само дето заплахите ти, микрончето и останалите натовски марионетки ги отправяте към държава, която нито ви заплашва, нито ви напада въобще. Че и със санкциите първи почнахте. Без някой да ви е настъпил. Лагери за такива като вас трябват. Не е било грешно да ги има, само че там трябва да сте такива военолюбци и човекогубци, като вас, предизвикващи световни конфликти.
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докато такивао като нея вземат решенията, естествено, че заплахата от война не е изключена. То това ви е мократа мечта напоследък.
39
1
 
22
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 месеца
Тази и тя взима от прахчетата на Зеле непраното! Война Лайнерке има, защото я финансирате и пращате оръжие, за сметка на европейските народи! Предпочитате държавите от съюза да страдат и търпят лишения, но не и да спрете тази лудост! Дано европейците го проумеят и ви изхвърлят завинаги на предстоящите евро избори!
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Северна Корея произвежда повече снаряди от целия велик ЕС! Толкоз по въпроса. Таз къде е тръгнала да воюва не я знам.
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 18 Ами да строява заедно с канцлер Шолц германската войска, нали е германка и двамата да я поведат срещу Русия))) Точно Шолц няма да е поведе.Миналата седмица отказа ракети,, Тауърс" и Шолц беше противник на изпращането на танкове,, Леопард", дори и на символични бройки.
36
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами сега да видим три мракобесни режима срещу сащ и европейския. Аз залагам на САЩ и европейския съюз.
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кога е имало "европейски суверенитет"?????
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами ходи на фронта мъ,скумрия вмирисана.Аз заради твоите милиони пушечно месо няма да стана.А то нещата отиват натам,че скоро ще посвириш на кавала на Путин.Ти и цялата глобалистка сатанинска секта.