Волен недоволен: Сделката за F-16 e чупка в кръста към САЩ

Сидеров нямал намерение да напуска коалицията
Обновена: 12 юни 2019 09:53 | 12 юни 2019 09:21,
163
Волен недоволен: Сделката за F-16 e чупка в кръста към САЩ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сделката за F-16 е жест с чупка в кръста към САЩ, която ощетява България. Това заяви пред Нова лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Той напомни, че е гласувал "против" предложението страната ни да купи изтребители от Щатите и допълни, че парите, които България ще плати за 8-те машини може да отидат за пенсии.

"Ще се боря тези пари да не отидат за самолети, а за нещо полезно", категоричен е Сидеров.

Още по темата

Той изтъкна отново, че "американците ползват база у нас безплатно от 2006 г. и не плащат такси", затова поиска САЩ да ни подарят самолетите.

"САЩ са подарявали подобни самолети на Египет, на Индонезия - на държави, които не са в НАТО. Защо на своите партньори им дерат кожата? 3 млрд. ще платим, срещу което ще получим 8 самолета, от които ползата е спорна", заяви Сидеров.

Лидерът на "Атака" коментира и обтегнатите отношения в малката управляващата коалиция с ВМРО и НФСБ. Веднага след изборите Красимир Каракачанов нападна остро Сидеров с обвинението, че се е държал изключително враждебно по време на кампанията, а евродепутатът на ВМРО Ангел Джамбазки се закани да го съди.

"Имам големи съмнения, че вотът беше честен и коректен. Това самодоволство, където се проявяват тези резултати, е вредно. За ГЕРБ съм казвал също много критични думи, но критиките към моите коалиционни партньори са по-преки. Аз съм ги събрал, имам право като родител малко да им се поскарам" ", каза Сидеров.

Той поясни, че няма намерение да напуска коалицията и поиска диалогът с другите членове на Обединени патриоти да не се води през медиите, защото това било "несериозно".

На въпрос защо не стане опозиция, лидерът на националистите коментира, че докато е в управлението може да върши добра работа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ни се оплаква, нали военния министър е техен
24
7
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
А какво направи ти Волене по въпроса?Айде,рекетът към САЩ трябва да се плати,ама поне самолетите да бяха по-свястни.Щото Турция има таман 200 парчета от същите и не е ясно как ще ги уплашим с тия 8.Трябва ни не Ф-16,а самолет който МОЖЕ да сваля Ф-16!
23
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На този човек не трябва да му се дава микрофон, а да му се направи психотест и да бъде поне отстранен от политиката завинаги, защото е доказано вреден за родината и меко казано дразни всички.
22
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хубаво е когато сидер-каскет е недоволен
21
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господин "почти 1%" както обикновено е толкова гръмогласен, сякаш е получил 50% от доверието на българите.Руска продажна пионке, спри да даваш акъли, не разбра ли, че никой вече не те бръсне и освен няколко оглупели до неузнаваемост скинаря.
20
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато Путин очисти 2-3 милиона предатели в Русия тогава може да си помислим да сме с Русия.. В момента руския елит по-зле от българския , предатели и шпиони на САЩ
19
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спортно е куде е сатаната. Можем да питаме Украйна, Армения , Куба, СК, Молдова , Чечения и др. :) Сатаната определено е по близо до нас.
18
3
 
21
 
! Отговори
Един преди 4 години
Като развалиха сделката с Грипен, къде беше ве, отворен? Или тогава кранчето течеше и проблем нямаше? Видя колко струваш на изборите - 20к зaблудени фци и реши да мобилизираш още някоя, това ли е?
17
2
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
До изтребител:Аз това го знам от...малък,защото баща ми редовно ми...набиваше в главата,че ще стана...летец на изтребител.
16
3
 
27
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Точно пък най- счупения в кръста Сидеров се оплаква за чупки в кръста.
15
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя има чупка в акъла. Напусни парламента . Не те искаме там. Безполезен си.
14
1
 
24
 
! Отговори
изтребител преди 4 години
Научете български и тогава се правете на журналисти. Омръзна ми да ви чета неграмотното писание. Думата е ИЗТРЕБИТЕЛ, а не изСтребител. Научете го този наш език!
13
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Волен отдавна се носят слухове, че е на левия тротоар. В началото на 90те минаваше само с голи снимки за нестандартни списания ( който не вярва да потърси голите фотоси на перхидрола)Сега вече Деница се оплаква от липса на внимание и май ще му бие шута.
12
9
 
22
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Закъсня с борбата. Когато бсп бяха 3 месеца извън парламента трябваше да излезете, без кворум нови избори и герб са пътници. Сбърка лошо. Сега идва сметката. Тя и за герб идва...
11
3
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Всички депутати задължително трябва ежемесечно да минават на психотест преди да влязат в парламента а ежедневно за дрога. Повечето изглеждат блуждаещи с разширени зеници и леко весели. това не е на добре. Затова и законите им не са адекватни.
10
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя какво прави още в политиката? Зрителите на ТВ Алфа още ли не са измрели.
9
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кат е недоволен волен - те му самолета за масква...
8
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той Воленчо най-добре ги разбира тия чупки. Направо е специалист!
7
11
 
14
 
! Отговори
Русомраз преди 4 години
Абе, те парите може да отидат и за захарни петлета и за семки и бонбонки, ама срещу Мечката си требе секира.
6
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставането ти в коалицията също е чупка в кръста.