Геймър колабира след 24-часова игра

В болницата констатирали пренапрежение на всички телесни системи
18 ное 2008 08:32,
39
Геймър колабира след 24-часова игра
Снимка: БГНЕС

14-годишно момче от Западна Швеция колабира след непрекъсната 24-часова игра на компютъра си, съобщи в. „Таймс“.

Младият геймър е играл с приятелите си цял ден и цяла нощ. Накрая заради комбинацията от липса на сън и храна и многочасовата концентрация организмът не е издържал.

Тийнейджърът е колабирал и дори получил гърчове. Уплашените му родители незабавно са го закарали в болница, където са констатирали пренапрежение на всички телесни системи.

Някои деца играят по 14-16 часа на ден без почивка и без да обръщат внимание на физическите си нужди, алармира чрез „Таймс“ д-р Ричард Греъм от медицинския център „Тависток“ в Лондон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Kadinov преди 15 години
Това е пълна родителска безотговорност. WoTLK е изключително дълбока и интересна игра. Играта е социална и ако се играе умерено е едно приятно изживяване. Безумие е да се винят игрите при наличие на пълна родителска небрежност.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Леле какви родители. Аз не мога да повярвам как е възможно такова безхаберие.
16
0
 
0
 
! Отговори
Майна преди 15 години
Аз мисля че трябва да се въведе нещо като минути за отпочивка за абсолютно всички онлайн игри! И те да бъдат задължителни за всички или по просто като се блокира от администратор компютъра за няколко минути, така искат, не искат ще се отделят от виртуалното пространство за определено време.
15
0
 
0
 
! Отговори
stakiman преди 15 години
Аз бях на 24 часа нон-стоп и 12 часа спане за няколко месеца и познайте колко гърча имах ...
14
0
 
0
 
! Отговори
mafia преди 15 години
И аз съм стигъл преди години до пристрастяване. Много трудно се оправих. Но номера беше, че се преместих и нямах въжмост да си взема компютъра. Първите 2-3 седмици ми беше гадно, но и ходех 2-3 седмицата в зала. Но после се възстанови всичко. Но тези игри са голяма зарибявка. Нашите все ме увикваха да не стоя пред компютъра толкова дълго. Най-лошото е че от някой игри ставаш по нервен и буен. Днешната младеж израстна пред компютъра, а не на уцлицата където ние играх ме,тичах ме и се забавлявах ме. Ти като седнеш по толкова часа на едно място и как няма да надебележ. Според мен лично трябва да се правят седмични спортни състезания за всички училища и всички деца да участват. Само да кажа на по малките от мен. Внимавайте с ръката, защот след 10 год употреба от моя страна вече ме болят костите на дясната ръка и най-вече "показалеца".
13
0
 
0
 
! Отговори
wowaddict преди 15 години
Не вярвам да е играл вотлк, нали гейм мастерите банват за 6 часа, ако акаунтът ти е логнат за по-дълго от мисля 16 часа беше, точно заради такива случаи.
12
0
 
0
 
! Отговори
отракан преди 15 години
по-добре да гледа порно с Беладона...
11
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 15 години
Не е лесен живота на днешните дечурлигал
10
0
 
0
 
! Отговори
p преди 15 години
Ами г.л.у.павите родители къде са? Защо не се грижат за децата си? Всички се мислят за голямата работа, а не могат да възпитат собственото си дете!
9
0
 
0
 
! Отговори
лили преди 15 години
Не е шега това встрастяване ,преди години и моят син имаше такова. Четох цяла страница от лекар,който обясняваше последствията и го наричаше ТЕХНОДРОГА !!!! Сина ми стигна до безсъние, нервност,агресия,провал на уч.година,занемарен вид и липса на концентрация и памет !!! Просто ужас,изпадна в депресия и то за 2-3 години !!! Без лекарска помощ едва се възстанови, прекрати игрите ,продължи образованието си и досега използва компютъра само за преводи и четенена електронни учебници !!! Родители пазете децата си, много е опасно - дано да съм ви била полезна .
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ха, моят личен рекорд пред PC-то е около 30-тина часа (заради Legacy of Kain: Defiance). То от всеки фен геймър не става :Ж
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много са им изнежени геймърите в Швеция, аз това го можех още като 12 годишен и играехме повече от 24 ч на каунтърстрайк и нищо ми няма... е огладнявах де ама чак да припадам, айде сега
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Играло е 24 часа wrath of the lich king. Пише го в чужди сайтове това определено не е нормално. Тази игра е секта !
5
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 15 години
Вярно и аз съм прекалявал едно време, ама най-много бях прекарал пред едно супер Нинтендо със ЗЕЛДА. Врътнах я за 4 дена, като спях по 6 часа, ядях по 3 пъти на ден за по 10 минутки и имам 1 душ, че се бях вкиснал. Ама тия *** прекаляват!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
Този със сигурност е искал да стане 80 колкото се може по-скоро. Познавам хора, които в последната една седмица са спали буквално няколко часа, само и само да са първи... Ненормална работа наистина.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нали излезе новото NFS, COD5, как да не играе детето :)))
2
0
 
0
 
! Отговори
venelin преди 15 години
wotlk? сигурно това е играл...но наистина е жалко днешните деца и бъдещите никога няма да имат нормално детство :(
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
това е ужасно питам се къде са родителите и защо позволяват това.