Походката издава здравето ни

Сънят и начинът на ръкостискане също подсказва риска от здравословен проблем
11 май 2012 12:37,
2
Походката издава здравето ни
източник: Reuters

Начинът на ръкостискане може да издаде здравословен проблем, сочи ново проучване.

За целта му взимат участие близо 2500 мъже и жени. Изследователите констатират, че доброволците над 65-годишна възраст с по-силен захват при ръкостискане са с 42% по-нисък риск от инсулт.
 
Причината е свързана с проявяването на съдовите проблеми под различна форма, смята ръководителят на изследването д-р Ерика Камарго. Слабият захват показва нарушена и забавена функция на сърдечносъдовата система, обяснява тя.
 
Подобно проучване, свързано със скоростта на ходене, установява, че хората с по-оживени крачки са с по-нисък риск от развитието на деменция в по-късен етап от живота.
 
Начинът на сън също може да подскаже риска от евентуален здравословен проблем. Така, например, хората, които спят с едно отворено око са изложени на по-голям риск от проблеми с паметта, според проучване на Вашингтонския университет.
 
Хората, които се будят повече от 5 пъти за един час, са с по-висока вероятност от натрупването на амилоидни плаки в мозъка, което се смятат за предвестник на болестта на Алцхаймер.
 
Тези независими едно от друго проучвания показват, че начинът на живот и ежедневните ни дейности, като ръкостискането и ходенето, за които дори и не се замисляме, могат да са показател за риска от различни болести.
 
Изследователите се надяват на по-обширни проучвания в тази насока, които могат да помогнат за ранното диагностициране на дадено заболяване, което от своя страна да помогне за навременното лечение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
7
 
10
 
! Отговори
преди 12 години
А който "го мушка" по три пъти преди лягане, има ли проблеми?!?
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Болестта хомосексуализъм също се проявява в слабото ръкостискане, тип умряла риба:)