Как хиперактивността се отразява на поведението?

По-често за това разстройство се говори в детска възраст, но се среща и при възрастните
20 фев 2013 07:30,
1
Как хиперактивността се отразява на поведението?
Снимка: Reuters

Чували ли сте за синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивност? По-често за това разстройство се говори в детска възраст, но то се среща и при възрастните. При тях симптомите не са така очебийни, като при децата – за разлика от малчугана, възрастният все пак ще се въздържи да застане буквално с главата надолу. Но вероятно ви е правило впечатление при даден познат как, като върши нещо, създава излишно много шум, дразнело ви е колко неорганизирани могат да бъдат някои хора за елементарни дейности и ви вбесява, когато системно някой закъснява...

 Е, всички тези белези, може да са проява на синдрома.
 
За да се различат все пак от характерни черти за дадена личност, е необходимо неговото по-дълго познаване. Когато са симптом на синдрома, изглеждат нетипични и странни за поведението на същия човек. Проявяват се при хора, които в детството си са страдали от хиперактивност, за разлика от тревожността и депресията, които могат да се изяват за първи път във всяка възраст.
 
Все още причините за дефицита на вниманието и хиперактивността не са напълно изучени. Предполага се, че роля играят генетични фактори, въздействие оказва околната среда, излагането на токсични вещества като цигарен дим, употреба на алкохол и други, включително в периода на пренатално развитие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Христина преди 11 години
Най-съществената раэлика между обикновените деца и децата-индиго както ги наричат, като иэключим присъщите на всеки човек личностни и характерологични особености - се състои в реакцията им спрямо конфликтни ситуации. Индигото не се оставя да бъде емоционално въвлечено в същата степен като останалите и респективно - така всичко отначало! В отговор на неэачитането на истинската им природа теэи деца раэвиват като правило НЕГАТИВНИТЕ ЧЕРТИ на характера си и на личността като цяло!!!