Ново поколение лазер премахва татуировки

Той е два пъти по-ефективен от досегашните
22 май 2013 08:39,
0
Ново поколение лазер премахва татуировки
Снимка: Reuters

 В днешно време много хора изразяват своите интереси и вълнения чрез рисунка върху тялото.

 
Въпреки това проучване установява, че голям процент от хората след време съжаляват за направата на татуировка. През 2011г. търсенето на начини за премахване на татуировките е нараснало с 32%.
 
Миналия месец медицинският производител CynoSure представи ново поколение лазер за премахването на татуировки, наречен PicoSure. Той премахва рисунката само след три процедури, което е два пъти по-бързо от използваните досега лазери.
 
В проучване, използващо PicoSure, се установява, че премахването на цветни татуировки, което е много по-трудно от едноцветните, е възможно само след 4-5 процедури.
 
Новият лазер разделя мастилото на малки фрагменти, което помага за отделянето от кожата им по естествен път, без да се уврежда най-горният й слой.
 
След прилагането на процедура за премахването на татуировка се препоръчва избягване излагането на слънце без протекция или солариум за поне 6 седмици след третирането. При по-продължително прекарване на открито трябва да се нанася слънцезащитен крем с фактор не по-малък от 30, за препоръчване 50.
 
Понякога след процедура кожата може да промени цвета си и да се получи хипер- или хипопигментация. С времето тя почти винаги сама възстановява естествения си цвят.
 
Важно е да се отбележи, че понякога много плътното инжектиране на пигмента при татуировките променя релефа на кожата, като това често става забележимо след неговото отстраняване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Martin Lazarov преди 9 години
Здравейте, след дълго тъсене така и не успях да намеря клиника, която използва Picosure. Чудех се дали можете да ми драснете един и-мейл, по възможност с адрес. Ако някой нещо е дочул или видял или посетил клиника или място където използват Picosure. Аз имам една малка тутайровка която искам да премахна, поради простата причина, че там не й е мястото. Ето ви и-мейл за връзка с мен. Ще съм ви крайно благодарен за информацията scaryfo***gmail