Кои храни влияят положително на качеството на спермата

Беконът е неин враг
22 ное 2013 22:47, Мария Дуковска
13
Кои храни влияят положително на качеството на спермата
Снимка: Sxc.hu

За процеса на зачеване има редица фактори, които са водещи. Стресът, напрежението, хормоналните нарушения и изобщо нездравословният начин на живот могат да окажат негативно влияние, когато искате заедно с партньора си да имате бебе. В тези ситуации не само жените трябва да обърнат внимание на начина на хранене и на здравословното си състояние, но и мъжете.

Според учени от харвардския университет мъжете, които консумират бекон, колбаси, кайма и мазни салами всеки ден, могат да навредят на качеството на спермата си. Учените препоръчват силният пол да консумира повече от полезната бяла риба, която подобрява качеството на спермата.
 
В изследването са взели участие 156 мъже, между които е имало и такива от двойки, които са имали трудности в зачеването. Наблюдавани са били техните хранителни навици, физическа форма и качеството на спермата. Тези от тях, които са се хранели всекидневно с мазни салами и бекон, са имали по-малко сперматозоиди, за разлика от тези, които не са консумирали често вредните храни.
 
При тях спермата е била с 30% повече. Резултатите са били представени на годишната среща по въпросите на репродуктивната медицина в Бостън. Според учените не е необходимо мъжете да се отказват напълно от преработеното месо, просто трябва да го консумират в умерени количества.
 
Техният съвет е за добро качество на спермата да ядат повече бяла риба. Учените отделят специално внимание на фактите като здравословно хранене, спорт и ограничаване на мазните и преработени храни. Те не само ви поддържат в добра форма, но и в добро общо здраве, което е важно както за мъжете, така и за жените, когато искат да имат деца.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: здравеспермахрана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
11
 
! Отговори
Хубави... преди 10 години
...рецепти давате, ама преди 40г. нямаше интернет. Абе, млад ли си, не ти трябват рецепти. Затова не си пропилявайте младостта-мушкайте наволя. Да жалят после тия, дето са пипали само една жена в живота си.
6
4
 
2
 
! Отговори
Калоян преди 10 години
Изцяло подкрепям номер 1 за коментара му относно преписаните статии на този *** сайт..
5
6
 
8
 
! Отговори
marantz преди 10 години
Важното е мацките да гълтат!
4
1
 
19
 
! Отговори
Лили преди 10 години
А щъркела дето уж А?
3
4
 
14
 
! Отговори
Манго преди 10 години
С Бобена манджа с чесан и зелева чорба, може да запалим мотора...
2
5
 
8
 
! Отговори
курч преди 10 години
Чеки да го преместя в другия крачол.Мама ви незадоволена!
1
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ям само свинско и телешко. Никаква риба, никакво пиле! Рибата е нехранителна и смърди. Пия по чаша червено вино на ден. Имам 4 деца от 3 жени. Засега.