Какво да не ядете вечер?

Особено преди лягане
3 ное 2014 22:01,
13
Какво да не ядете вечер?
Източник: Reuters

Като цяло, не е препоръчително да се консумира храна късно вечер, особено непосредствено преди лягане. Поради напрегнатото ежедневие обаче или други причини, понякога се случва и това. Все пак би било добре да знаете кои храни могат да навредят, за да ги избягвате. 

Ядки

Когато става дума за рефклукс, мазнините са си мазнини, без значение дали са наситени или ненаситени. В този смисъл, независимо, че ядките съдържат полезна доза от здравословните такива, консумацията им трябва да се избягва преди лягане. 

Кашу, макадамия и фъстъци са възможно най-лошият избор, обясняват учените. От друга страна, шамфъстъкът и бадемите са по-добрият от лошия. 

Някои плодове 

Цитрусовите плодове са с висока киселинност. Една чаша сок от портокал или дори от зелена ябълка е сред най-непрепоръчителните напитки вечер. Някои хора обаче могат без проблем да хапват червени ябълки – зависи от човека.

Кафе

То не бива да се консумира не само защото е киселинно, но кофеинът също така допълнително води до стомашни киселини. Ако все пак трябва да пийнете, изберете безкофеиново, тъй като то е с по-ниски нива на киселинност. 

Е, какъв избор имате за вечерно хапване? Експертите предлагат да бъде храна, която има ниска киселинност като банани, купа овесени ядки без захар в нискомаслено мляко или да изпиете чаша чай от лайка.

Още полезна информация за здравословно хранене може да прочетете в рубриката „Хранене“ на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Editor in chief преди 9 години
"От друга страна, шамфъстъкът и бадемите са по-добрият от лошия."От трета страна - нищо не ви се разбира.А пък това е No Comment:"Някои плодовеЦитрусовите плодове са с висока киселинност"