Против вредата от високите токове, опитайте с тези упражнения

Високите токове може да доведат до някои по-сериозни проблеми
Обновена: 11 ное 2014 15:48 | 11 ное 2014 15:48,
0
Против вредата от високите токове, опитайте с тези упражнения
Източник: Reuters

Носенето на високите токове може да допринесе за секси излъчване и да повиши чувството на увереност, но редовното им носене може да бъде и изключително вредно за стъпалата, глезените и прасците.

И по-конкретно – повдигането на глезена поставя мускула на прасеца в „съкратена“ позиция, което може да доведе до болка в коленете или глезените.

Обувките с високи токове могат да променят и баланса, вследствие на което се повишава напрежението върху глезените и мускулите на краката – тези мускули помагат за запазването на стабилност, докато ходите. 

Не е необходимо да захвърлите любимите високи обувки все пак. Предлагаме няколко упражнения, които ще разтегнат, масажират и укрепят движението. По този начин краката ще се чувстват толкова добре, колкото и изглеждат.

Първо упражнение. Застанете на четири крака – върху длани и колене. След това тазът трябва да се повдигне нагоре, докато ръцете и крака се разтягат – стъпалата и дланите са върху пода. След това трябва да започне последователно повдигане на петите нагоре и надолу. Стремете се да допирате пода с тях. Всяка пета следва да се повдигне по 10 пъти.

Второ упражнение – разтягане на прасци. Застанете на една ръка разстояние от стената. Трябва да се пристъпи напред с десния крак - двата крака трябва да са стъпили на пода. Дланите да се поставят на стената на нивото на гърдите.

Дясното коляно трябва да се притисне към стената така, че да се усети разтягане в левия прасец. Задръжте за две секунди, след което отпуснете. Това е едно повторение, трябва да се изпълнят осем за всеки крак.

Повече полезна здравна информация може да намерите на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.