Българка от Бразилия: Заразена съм със зика, като грип е!

Лора Трайкова-Гонсалвес подозира, че се е заразила от комар на карнавала в Рио
2 мар 2016 09:22,
29
Българка от Бразилия: Заразена съм със зика, като грип е!
Лора със съпруга си Снимка: Facebook

Лора Трайкова-Гонсалвес, която живее в Рио де Жанейро, е българка, заразена с вируса зика. Тя разказва, че инфекцията започва като обикновен грип, но 5 дни по-късно започват и обривите.

Тя подозира, че се е заразила от комар по време на карнавала в Рио, когато е прекарала доста време навън, заедно със съпруга си. Отчита като грешка, че не е използвала репелент.

Жената усетила, че се разболява преди две седмици - имала болки в цялото тяло и вдигнала температура. Отишла и на лекар на следващия ден, но от клиниката заключили, че е обикновен грип, защото нямала обриви.

Пет дни по-късно обаче вече забелязала първите зачервявания. Отначало решила, че става въпрос за алергична реакция, защото вече била преживяла нещо подобно, а и се била излагала на слънце. Не след дълго обаче започнала да усеща болки и скованост в двата си показалеца и в ходилата.

Отишла на лекар и там станало ясно, че е болна от зика. Лора обаче обяснява пред "24 часа", че за лекарите вирусът е все още доста непознат и не се знае дали тя ще успее да си изгради имунитет.

"Всъщност различното усещане от зика в сравнение с познатите ни в България вирусни инфекции е само изтръпването и болките в ръцете и краката", обяснява Лора.

"Ако ви ухапе комар, приносител на зика, болестта ще се развие след около 10 дни и би трябвало да отшуми в рамките на 3-5 дни", разказва Лора. Тя подозира, че е ухапана от комар по време на карнавала, когато доста е обикаляла по улиците.

"Грешката ми беше, че не използвах репелент, нито пък съм се хранила с кой знае колко богати на витамини от групата Б храни, както препоръчват", разсъждава още жената.

Лора казва, че познава и още една българка, която вече е прекарала вируса. А само докато Лора е била в поликлиниката, още четири жени са били диагностицирани с вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Борянче, срамувам се от теб! Какво е "реплент" на твоя роден език? В какви случаи го използват родителите ти и прародителите ти???
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 18. СЕГА ЩЕ ВИДИШ КОЛКО УМНИЦИ ЩЕ ТИ НАЦАКАТ МИНУСИ! ЗАЩОТО ИСТИНАТА НИКОГА ОТ НИКОЙ НЕ Е КАЗВАНА. В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ИСТОРИЯ НИКОГА НЕ СЕ Е СПОМЕНАВАЛА ИСТИНАТА А Е ИЗОПАЧАВАНА КАКТО НА ТЯХ ИМ Е БИЛО УГОДНО. ОТ ПРАБЪЛГЪРИТЕ НЕ Е ОСТАНАЛО НИЩО ПОРАДИ ПРЕТОПЯВАНЕТО СЪС СЛАВЯНИТЕ КОИТО СА НАСЕЛЯВАЛИ ТЕЗИ ЗЕМИ. А ТОВА Е ГОЛЯМА ГРЕШКА. НИТО ЕЗИКА СЕ Е ЗАПАЗИЛ НИТО КОРЕНИТЕ. ТОВА НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ НАРОД ТОВА Е МЕЛЕС. НИТО КОН НИТО МАГАРЕ! ТО СИ ЛИЧИ И ПО ДЪРЖАВАТА.
9
6
 
20
 
! Отговори
Защо преди 8 години
Стъпвали ли сте във Великобритания? Виждали ли сте хора от какви народности праскат българките? Студентките умират за араби, нямам обяснение. А когато са в България уж празнуват 3 март, посещават Карлово, Калофер, а в УК здраво чупене на арабски ...
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви араби и турци бе ч.угун ?Отишла е в Бразилия , там се е омъжила.
7
16
 
5
 
! Отговори
Защо преди 8 години
Защо българките масово като излезнат в чужбина се омъжват за араби,турци,индийци и пакистанци??? Май не останаха истински мъже в БГ
6
0
 
9
 
! Отговори
мда преди 8 години
Пожелавам на нея и не само на нея да се намери лек за "последиците" от този вирус щото колкото и да не си параноичен няма как да не се плашиш от това което следва ако не бъде овладяно това...
5
25
 
62
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 8 години
Обичливоста на турската жена и домакиня е пословична. Тя гледа крави, чисти обори, пържи мекици и после усмихната мие в легена краката на свекъра и мъжа си. После, след като щастливия съпруг подкара овцете на паша, тя чевръсто скача в леглото на съседа българин, за да се наслади на господарските ласки и сладката любов на расовият славянски мъж...
4
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
б**'*и хейтърите
3
58
 
13
 
! Отговори
рори преди 8 години
то като ви дадоха право да ходите по света то се насрахте , ако си беше седяла в къщи нямаше да ти се случи ...сега си бери грижата ние нямаме вина
2
45
 
25
 
! Отговори
Петко преди 8 години
Е такива като тази неориентираната и за заспалата блееща овца ще го донесат тук вируса.
1
72
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чий го дириш в Бразилия, ***, овца?